Reagerer på at kristne i Vesten er tause om forfølgelsen av russisk ortodokse i Ukraina

Den kristne kirke, da spesielt den russisk ortodokse kirke er under hardt press i Ukraina. Prester blir satt i husarrest, troende blir nektet adgang til gudstjenester og det er blitt rapportert om at den ukrainske ortodokse kirke nå krever at troende ikke lenger ber på russisk. “Bønner skal ikke lenger fremsies på russisk i Kiev’s iconic Pechersk Lavra, men på ukrainsk.  Vi har sett kirkebrenninger før. Vi har sett det i det gamle Sovjet, i muslimske land, og vi så også bilder av kirker i brann under BLM og Antifa-aksjonene i 2020. På mange Twitter har det blitt delt historier om hvordan ukrainske nasjonalister hadde satt fyr på en ortodoks kirke i Nikolaev. Dette viser seg å ha vært et filmklipp fra en kirke som brant ned i 2013. Nå skjer det i Ukraina og det er bemerkelsesverdig at kristne i USA og Europa er så tause til det som skjer. Dette sa Alexander Mercouris i en samtale på “The Duran”.

Alexander Mercouris er litt overrasket over at kristne i USA og Vesten ikke reagerer når Ukraina brenner ned kristne kirker

Det var et stort engasjement blant kristne i USA og Europa under den kalde kristen og forfølgelsen kirken opplevde under Sovjet-tiden, men når det samme nå skjer i regi av regimet i Kiev er det taust. Dette er bemerkelsesverdig. Under Sovjet-tiden snakket de kristne i Vesten om forfølgelsen av den ortokse kirke og var bekymret. Nå ser vi det samme skjer i Ukraina. Identiske ting skjer i Ukraina som skjedde under Sovjet-tiden, slår Alexander Mercouris fast. “Ingen i Vest sier noe. Denne gang er det fint.” Jeg finner det merkelig at kristne holdninger som ennå står sterk i USA ikke har ropt alarm over dette. Brenning av kirker i Europa har vært noe vi ikke har sett siden den andre verdenskrig. Man må tilbake til antikristne kampanjer på 1920 tallet og 1950 tallet hvor Sovjet-ledere førte kampanjer mot kirken og brant bygninger. Tyskland og Adolf Hitler gjorde det samme under andre verdenskrig -og nå går regimet i Kiev i samme spor, sier Alexander Mercouris i denne samtalen.  Det er kanskje ikke så overraskende at kirkene i Vest-Europa og USA er tause. Disse er overveldet og kontrollert av politisk korrekthet som gjør dem blinde.

Videoen under som er delt og spredd på Twitter ble tilskrevet påtent av ukrainske nasjonalister nylig men viser seg å være en video fra 2013 om brann i en annen kirke. Søkelys beklager at vi ikke fant ut av dette

17 tanker om “Reagerer på at kristne i Vesten er tause om forfølgelsen av russisk ortodokse i Ukraina

 1. 1. anser dere virkelig den ortodokse kirke, som en del av den kristne kirke.

  2. er det noen andre enn den russisk ortodokse kirke som blir «forfulgt» i Ukraina? Gi gjerne eksempler på forfulgte evangeliske kristne?

  3. hvordan blir evangeliske kristne behandlet i de russiske områdene?

  4
  0
  • Den ortodokse kirke regnes som en del av de kristne kirkesamfunn og er fullverdig medlem av Norges Kristne råd. https://norgeskristnerad.no/medlemssamfunn/
   Den ortodokse kirke har tradisjonelt blitt anerkjent som en del av den universelle kristne kirke og er medlem av kirkenes verdensråd. Noen kirkesamfunn vil kaste den ortodokse kirke ut av kirkens verdensråd på grunn av krigen. https://www.vl.no/religion/2022/03/21/opprop-kast-den-russisk-ortodokse-kirken-ut-av-kirkenes-verdensrad/

   Når det gjelder andre trossamfunn i Ukraina er det vanskelig å si om de blir forfulgt. Slik jeg har fått med meg er det stillingstagen til krigen som avgjør behandlingen. Leste en sak i dag tidlig som gjaldt den ukrainske ortodokse kirke:
   Under angrepet på tempelet til den ukrainske ortodokse kirken (UOC) i Kiev-regionen, døde en av angriperne plutselig.
   Dette er rapportert av krigskorrespondenter for publikasjonen “Russian Spring”.

   “Under beslagleggelsen av templet i landsbyen Lipovets, det tidligere Kagarlyk-distriktet i Kiev-regionen, døde nestlederen for Kagarlyk, Ivan Semtsov ,” siterer Union of Orthodox Journalists publikasjonen. Som øyenvitner informerte om, var Semtsov en av lederne og arrangørene av raider-beslaget av lokalene. Under konflikten snappet han korset fra presten, hvoretter han kastet det på bakken. Umiddelbart etter dette ble skismatikeren plutselig syk, gjenoppliving førte ikke til noe, og han døde.

   3. Kristne i Donetsk blir behandlet bra og kan fritt komme sammen til bønn, gudstjenester og kirkelig aktivitet. Det samme gjelder kristne i Russland og Belarus. Jeg har kontakt med flere kristne i Belarus og de opplever full frihet som evangeliske kristne.

   Men uansett hva jeg/du måtte mene om ortodoks kristendom er det jo selvsagt at deres kirker ikke skal bli brent ned. I de fleste samfunn har myndigheter respekt for kirkerommet og dette burde selvfølgelig gjelde uansett hva man måtte mene om et bestemt kirkesamfunn.
   Jeg vil i hvertfall si at den ortodokse kirke er vel så kristen som de nordiske folkekirker. Jeg liker ikke frafallskirken her i Norge som vier og velsigner likekjønnede, men jeg vil ikke applaudere at disse kirkehus blir brent ned.

   1
   4
 2. Hvilke kirker har Antifa brent?

  Hvilke kirker har Black Lives Matter brent?

  Jeg kan heller ikke huske at kirkebrenning var vanlig i Soviet, men det er jo overhodet ikke utenkelig. Kan for den saks skyld ikke huske at nazi-Tyskland hvor alle soldatene i hæren hadde en beltespenne hvor det sto «Gud med oss» drev målrettet brenning av kirker. Men igjen, overhodet ikke utenkelig hvis de aktuelle kirkene ble oppfattet som fiender av folket.

  4
  1
  • Det var en rekke uoppklarte kirkebranner i USA fra tiden når Black Lives Matter demonstrasjonene holdt på.
   https://www.youtube.com/watch?v=S07z-T_vLiY&t=47s
   I og med at det eksisterer to sett lover i USA, en for demokratene og de liberale og en for Trump tilhengere og konsevative, skal du nok ikke påregne formell anklage mot Antifa og BLM aktivister.
   Vi har sett at Antifa og BLM vil ødelegge det som er konservativt, inklusiv kristendommen.
   https://www.youtube.com/watch?v=4IyQcmy5cXY
   https://www.youtube.com/watch?v=2JW4XQ4x7EM
   https://www.youtube.com/watch?v=NrU0PVxrYW4

   Jeg la ut flere videoer her som viste Antifas og BLMs vold mot kristne som nå er fjernet av YouTube.
   De viste voldelig innhold og er derfor blitt fjernet for brudd på YouTubes betingelser.

   1
   4
  • Den korrupte Biden og demokratene som nå styrer vil ikke gripe tak i Antifa terrorismen. De støtter jo dem fordi BLM og Antifa representerer det gode hat som kan drive på som de lyster. Det er nok å se på Andy Ngo hva han har opplevd og sett fra Antifa.
   Det juridiske systemet i demokratstyrte delstater har ingen vilje til å rydde opp.
   At You tube fjerner videoer som viser hvor kvalmende dette gode hatet er, bør ikke overraske. Det meste som avslører sannhet blir tatt ned av Youtube.
   Skal du legge ut videoer Kjell må du primært bruke videoer fra Twitter.
   Etter at Musk tok over er det lite sensur igjen.
   Youtube, facebook og google er kontrollert av demokratene og globalistene og sensurer alt som ikke passer deres agenda.
   Man kan se det i tidligere innlegg i Søkelys. Mange videoer er tatt ned av sensuren.

   0
   5
  • Søkelys:

   Så du har ingen konkrete eksempler på at det du skrev om BLM er sant og ikke en gang en svak erindring om at det du skrev om Antifa er sant?

   Og var kirkebrenning vanlig i Soviet? Eller for den saks skyld nazi-Tyskland?

   Eller bare fant du på alt sammen? Du bare tenkte at det hørtes sant ut?

   5
   1
  • Jeg har sjekka, Soviet ødela (vet ikke om de brente) en del kirker under Stalin.

   Har ikke funnet noen verifiserte eksempler på at BLM har gjort det og ikke en gang en eneste påstand om at Antifa har gjort det.

   Fant heller ikke at dette var noen utstrakt praksis fra nazi-Tysklands side.

   Men nå sjekka jeg veldig kjapt altså.

   6
   1
 3. For oss som ennå husker litt lengre bakover så var min familie abonnent på bladet fra Misjon bak jernteppet. I de bladene ble det oppfordret til forbønn og støtte til ortodokse prester som satt fengslet i Sovjet.
  Og nå er det Ukraina som forfølger kirken.

  I det siste året organiserte Kiev den største bølgen av forfølgelse av den ukrainske ortodokse kirken i landets nyere historie, som inkluderer millioner av troende. Med støtte fra myndighetene gjennomfører den skismatiske ortodokse kirken i Ukraina raider-beslag mot kirker, nasjonalister og skismatikere angriper presteskapet og troende, i kirker og klostre, ransakes prester og biskoper, de er anklaget for “anti”. -Ukrainske aktiviteter.”
  I forrige uke publiserte kontoret til FNs høykommissær for menneskerettigheter en rapport om religionsfrihet i Ukraina, der den uttrykte bekymring for diskriminering av UOC.

  2
  5
 4. Full trosfrihet er like selvsagt som tankefrihet. Verken kristne eller homofile må trakasseres. Men overtro må kunne møtes med åpen debatt og motargumenter.

  Putin har utløst et helvete på jord ved å voldta Ukraina. Han alene er hovedskyldig i å sette i gang et mareritt av foljemord og forferdelige reaksjoner hos ofre og angripere. Et sønderskutt folk reagerer som en flokk sårede okser.

  Jeg synes ikke krigshissere, overgripere, bødler, terrorister og menneskeslaktere er verdt å hylle. Trist at koko-kristne elsker Putin som har drept hundretusenvis, rasert forhold mellom millioner av venner for generasjoner fremover og ødelagt internasjonal handel for hele verden – kun for å styrke sin personlige maktposisjon og markere motstand mot vestlig kjærlighet, samarbeid og toleranse.

  Selvsagt er mange amerikanske politikeres moral like ille. Men Putins nasjonalistiske egoisme overgås ikke en gang av Trump. Og selvsagt er den konservative Bidens og tidligere amerikanske maktmenneskers krigshistorie forferdelig. USAs masseslakt i kampen mot terror kan likevel ikke rettferdiggjøre krigen som er satt i gang av den russiske fienden. Like lite som Russlands terrorbombing og massemord kan forsvare nedbrenning av kirker og kulturbygg.

 5. Det gjør meg trist at også søkelys har blitt et talerør for løgn, det samme som søkelys beskylder MSM for.
  Finnes det en troverdig kilde i dag?

 6. Du har rett gransker. Jeg ser det er samme kirke som brennes i den gamle YouTube videoen som viser i Tweeten fra Manchester Chronicle. Men jeg er enig med deg. Det blir feil og dette er å spre propaganda som blir spredd av andre på ulike plattformer.

 7. Kjell, jeg oppfatter det som at du altfor ofte følger og videreformidler fra kilder og “nyhetsmedier” som ikke er til å stole på.
  Husk du har et stort ansvar. At du fronter den russiske siden i krigen i Ukraina skal jeg ikke nekte deg, men det er tydelig at du ikke er kritisk nok til de “sjokkerende nyhetene” du legger ut for å hause opp under fiendskap, “alle vil ta deg”-saker og saker som på ingen måte bygger opp under det kristne budskapet. De kildene du følger og videreformidler fra kan umulig være “venner” som Jesus ville vi skulle holde oss med.

Det er stengt for kommentarer.