Russland kaller Jehovas vitner for «ekstremister» – konfiskerer eiendom for millioner

Retten i St.Petersburg har godkjent at eiendom for millioner eid av Jehovas vitner konfiskeres og overføres til den russiske staten. Torsdag forrige uke fikk det russiske justisdepartementet medhold i at et eiendomskompleks nord for St.Petersburg kan konfiskeres til statlig eiendom. Det er uklart om saken kan ankes, eller blir det. Verdien er anslått til 880 millioner rubler, eller rundt 120 millioner kroner, skriver det statlige nyhetsbyrået Tass, og inkluderer «The Kolomyazhskiy Assembly Hall» skriver ABC Nyheter nå i kveld

Les hele saken fra ABC Nyheter her

4 tanker om “Russland kaller Jehovas vitner for «ekstremister» – konfiskerer eiendom for millioner

 1. Dette går virkelig rette veien! “Nordens konge skulle slå opp sine palasstelt mellom havet og det fagre fjell”. Altså hindre tilbedelse fra religiøse. Dette skulle skje rett før enden for denne tingenes ordning. Alle brikker faller på plass nå.

  Snart vil også de stakkars “vitnene” skjønne at de er forledet av det fariseiske “styrende rådet” i Brooklyn og gå over til den sanne Kristus. Akkurat som da israelittene på et øyeblikk forlot Adonja dagen han skulle salves og over til Salomo på et øyeblikk. Adonja representerer i motbildet dette onde “styrende rådet” som har kuppet Jehovas vitner med sine falske læresetninger. Salomo er et bilde på Kristus.

  “Alt som før er skrevet er skrevet til oss til hvem de siste dager er kommet”, sier skriftene. Så alle forbildene må gå i ny oppfyllelse i motbildet. Det skal bli svært godt å få oppleve at de mange ærlige, oppriktige og snille vitnene endelig får lære den sanne Jehova og Kristus å kjenne. Ikke den grådige mastodonten som har holdt dem i åndelig fangenskap med trusler om eksklusjon om de mukket.

  6
  1
 2. Jeg støtter Jehovas Vitners rett til å utøve sin tro i frihet slik vi kan i Norge. Søkelys tar avstand fra dette som skjer med vitnene i Russland. Det lover ikke godt for den generelle religionsfriheten i det mektige landet.
  Derfor bør vi som er kristne ta avstand fra hva som skjer med Jehovas Vitner i Russland. Selv om jeg anser Jehovas Vitner som falsk lære, mener jeg likevel at de må ha rett til å uttrykke sin tro i det offentlige rom, og kunne samles til møter og gudstjenester i lokaler de selv eier eller leier.
  Denne friheten er etter mitt syn en grunnleggende menneskerettighet som Russland nå krenker.

  • Ja det høres veldig fint ut med religionsfrihet, men og det er et stort men her.

   I den menigheten jeg gikk i på -80 og begynnelsen av -90 tallet, så hadde vi besøk av en Russisk menighet.

   Den Russiske menighetslederen fortalte at nå etter glasnost og perestrojka, så det mørkt ut for menighetene i Russland. Og han fortalte hvorfor, det er fordi kristendommen blomstrer og trives i nødstider, da ting er vanskelig, og man blir truet med fengsel og eventuelt må bøte med livet for sin tro og forkynnelse.

   Han gråt når han fortalte dette, og formatet oss til å be for menighetene i Russland nå når åpenheten og omstruktureringen har kommet til Russland, hvordan skal det gå med de kristne nå, undret han?

   Religionsfrihet betyr at alle andre religioner også må få sin frihet, og med det tillater vi avgudsdyrkeri i Norge, og det ser vi også resultatene av.

   Hva er Guds bud angående avguder? Hvordan håndterte de den slags i Israel?

   Guds bud begynner slik: Du skal ikke ha andre guder en Meg.

   Mvh RJ

   1
   4
  • Alt har noen paradoks RJ. Religionsfrihet kan også bety åndelig sløvhet og kulde mens forfølgelse ofte har brakt kristne til å stole 100 prosent på Jesus.
   I gode tider trenger opplever mange at de ikke trenger Jesus, mens i vanskelige tider søker folk gjerne Gud og hans hjelp.
   Selv om dette også er sant, tror jeg det er riktig å stå opp for tros og ytringsfrihet da dette gir Guds folk mulighet til å dele evangeliet offentlig.
   Takk for innspillet!

Det er stengt for kommentarer.