Israelsk angrep mot iranske missiler i Syria som er rettet mot Nord-Israel -15 drept

På grunn av en rekke uvanlige iranske troppebevegelser i Syria skal Israel i natt ha gjennomført et angrep mot en rekke iranske missiler inne i Syria, melder den israelske avisen Ynetnews.com. Israel har i natt også åpnet en rekke tilfluktsrom i det nordlige Israel i frykt for at Iran vil avfyre missiler mot befolkningen i Nord Israel. Angrepet kom etter at USA i går trakk seg fra atomavtalen med Iran. I følge det syriske forsvaret skal to israelske raketter ha blitt skutt ned og minst 15 skal være drept, deriblant 8 iranske militsmedlemmer.

I følge syriske medier ble kraftige eksplosjoner hørt fra området litt sør for Damaskus og ni militsmedlemmer linket opp mot Iran skal han blitt drept i angrepet. Mens spenningen nå øker i regionen drar den israelske statsministeren til Moskva for å ha samtaler med president Vladimir Putin over den farlige situasjonen som er i ferd med å utvikle seg i Midtøsten. Dette er fjerde gang på kort tid at Israel går til militære aksjoner mot iranske styrker og deres allierte i Syria, og mange frykter at situasjonen skal utvikle seg til en større krig. I følge det israelske nettstedet Debka er det vi ser nå første skritt i en felles amerikansk/israelsk bestrebelse på å gjenopprette USAs posisjon som en ledende makt i Midtøsten.

Samtidig skriver nettstedet at Israel har sendt ut innkallelse til utvalgt personell som er anmodet om å melde seg til tjeneste snarest. Det iranske regimet har flere ganger sverget å hevne tidligere israelske angrep, og israelske styrker i det nordlige Israel er i øverste militær beredskap.

I videoen under snakker Steven Ben Nun i Israeli News Live om det israelske angrepet mot iranske styrker i Syria.