Amerikanske apostat kirker taper terreng og mister oppslutning

tomme-kirker2En rapport offentliggjort den siste av Pew  Research Center avslører at tallet på bekjennende kristne er i nedgang, statistikker som indikerer et økende frafall mest i de større religiøse kirkesamfunnene som blir ansett som frafalne.  Organisasjonen offentliggjorde sin rapport “Amerikas endrede religiøse landskap” tidligere i den uken og hevdet at “at den kristne andel av den amerikanske befolkningen er i klar nedgang og tallet på amerikanske voksne som ikke identifiserte seg med organisert religion har økt. Undersøkelsen ble utført mellom 4 juni og 30 september i fjor og 35 071 amerikanere ble spurt om deres religiøse tro. Undersøkelsen fant et 8 prosent fall i andelen av dem som identifiserte seg som kristne i forhold til for sju år siden, melder Christian News Network.

 

Undersøkelsen fant også ut at tallet på dem som anså seg som ateister eller agnostikere eller som ikke hadde interesse av religion generelt hadde økt med 6 prosent, mens pew-researchveksten blant muslimer og hinduer var på litt under to prosent. I undersøkelsen ble både Jehovas Vitner, mormonere og katolikker klassifisert som “kristne”, og blant disse angå 1 prosent at de var Jehovas vitner, nesten 2 prosent sa de var mormonere og 20 prosent regnet seg som katolikker. Undersøkelsen fant et 3 prosent fall i andelen av katolikker og et tre prosent fall blant “mainstream” kristne. Denne gruppen inkluderte kirkesamfunn som “Forente metodister, den amerikanske baptistkirken, den evangelisk lutherske kirke, den presbyterianske kirke og de episkopale kirkesamfunn som i stor grad blir ansett for å være frafallskirker på grunn av deres liberale og uortodokse syn på abort og homofili. Disse kirkesamfunnene er de som har hatt de største tallmessige fall, heter det i undersøkelsen.som anslår at disse kirkesamfunn har tapt mellom 3 millioner og 7,3 millioner medlemmer fra 2007 og fram til 2014.

 

4,8 prosent fall i protestantisk kristendom

Og mens det var et generelt fall på 4,8 prosent blant protestantiske kristenhet, viser undersøkelsen at blant dem som anga at de var evangeliske kristne var fallet noe mindre enn en prosent over den samme sjuårsperiode. Mens evangeliske protestanter har falt litt i prosentandel av den amerikanske befolkning, har tallet på amerikanere fortsatt å vokse. eric-ericsonDette indikerer at kristenheten i Amerika er “døende”, mener mange at det vi nå ser viser at “hveten” blir adskilt fra ugresset slik Jesus profetere, og at det vi ser nå er at det er de falske konvertitter som nå forlater kirkene, mens bibelsk kristendom holder stand. “Ja, de kristne kulturelle tradisjoner i USA er i tilbakegang og det korresponderer også med tallet på kirkesamfunn som har forlatt en bibelsk tro, skriver Erick Erickson fra “Red-State”  Mange går fortsatt i kirken på søndagene som en religiøs seremoni, uttalte ham, men de har gått bort fra en bibelsentrert og Gud og Jesus sentrert tro, til en sekularisert borgerlig religion bestående av sermoniell og sekulær liturgi. En Emo-gråtende Jesus som baker kaker for homofile bryllup har erstattet den virkelige Jesus som brukte mer tid på å snakke om helvete og fortapelse enn noen andre i Bibelen og som også sa at Han var den eneste veien til himmelen. Kulturell kristendom og virkelig kristendom er ikke det samme. Den førstnevnte er døende mens deres ledende prester baner vei for verden inn i kirken,” sa Ericson videre. “Denne kirken presenterer verdslig, tåpelig nonsens som en form for kristendom mens de ser at flokken lukter bedraget og starter å søke etter ekte næring for sjelen mens de likeglade blir fortært av ulvene.

 

Én tanke om “Amerikanske apostat kirker taper terreng og mister oppslutning

  1. Det radikale budskapet har forsvunnet fra kirkene, lite omvendelse fra synd forkynnelse, forsoning,og blodets kraft til helbredelse i våre liv, og korsets forandring i våre liv. Golgatas betydning har forsvunnet blant menneskene i dag. Vi trenger mer av denne forkynnelsen i menighetene omkring.

Det er stengt for kommentarer.