Oljeprisene stuper og tysk storbank skal kutte 23 000 jobber

Første dag som etterfølger søndagens shemitah har ikke skapt panikk i markedet, men de dårlige nyhetene fortsetter å komme. Mandag kveld stuper oljeprisene igjen og en tysk storbank annonserer at de vil kutte 23 000 stillinger. Mandag falt det kinesiske aksjemarkedet markert og Shanghai børsen var ned 2,8 prosent. Verre stod til med Shenzhen indeksen som falt med 124,15 poeng eller 6,66 prosent i morgentimene mandag. Fallet kommer etter at den kinesiske økonomien viser tydelige tegn på svakhet og analytikere tror ikke uroen i det kinesiske markedet er over med det første. Oljeprisene som er avgjørende for norsk økonomi faller mandag mer enn 3,5 prosent og det amerikanske aksjemarkedet åpner den første dagen etter 29 Elul med å falle. Halveis ute i handledagen er Dow Jones indeksen ned en halv prosent. Dersom vi skal tro de mange røster som har advart om at en “wipe out” av verdier i forbindelse med årets Shemitah er det ingen grunn til å blåse faren over før vi runder oktober måned. 

Så langt er det få reaksjoner i det profetiske miljøet som har fremmet tanken om Shemitah og Jonathan Cahn selv har flere ganger uttalt at Gud ikke nødvendigvis er bundet av noen spesiell dato, og ennå mer siden 29 Elul i år falt på en søndag. Bare i løpet av de siste månedene er milliarder av dollar blitt visket ut i amerikansk økonomi som en følge av de kraftige fallene i aksjemarkedet i forkant av datoen og de ukontrollerte skogbrannene som herjer California. I følge tall fra i forrige uke har skogbrannene hittil brent opp verdier for nærmere 2 milliarder dollar og nå trues også vin-produksjonen av de omfattende skogbrannene som har herjet deler av USA. Dette er ikke nødvendigvis over, er konklusjonen man bør trekke. I løpet av de nærmeste dagene vil den amerikanske sentralbanken offentliggjøre hva de har tenkt å gjøre med den rekordlave renten og mange frykter at FED vil øke rentene, noe som igjen kan medføre et nytt blodbad på Wall Street. Under Shemitah året i 1987 kom krakket 20 dager etter Elul 29 og enkelte har antydet at dette kan bli tilfelle også i år.

 

6 tanker om “Oljeprisene stuper og tysk storbank skal kutte 23 000 jobber

 1. Oljeprisen “stuper” ikke noe mer i kveld en hva man kan forvente innenfor det normale. Her for noe uker siden falt den 10% på en dag og steg 10% i etterkant på nesten like kort tid. Man trenger ikke å hausse bevegelser i aksje og råvaremarkedet bare for å underbygge noen profetier fra selverklærte profeter som ikke har rot i virkelighetens verden.

  • Vi får bare se an hva som skjer. Poenget er at ut fra det mønsteret Jonathan Cahn viser til, så kan man ikke ennå avskrive teoriene han fremmer. Av alle de teorier som eksisterer om september er nok dette med økonomi det jeg selv finner mest troverdig, men som tidligere omtalt så er både en asteroide kollisjon med jorden og Jesu gjenkomst lovet i løpet av måneden. Jeg tror det er uklokt å avskrive teoriene til Jonathan Cahn ennå, med den begrunnelsen som er angitt. Cahn har gjentatte ganger understreket at man ikke må være dogmatisk og at Gud ikke er bundet av bestemte datoer, foreløpig er det bare spekulasjoner om to bestemte dager som ikke har holdt mål, men som Bjørn Inge Pettersen skriver i en analyse, så er investorene noen flokkdyr som følger strømmen. Oppstår det først panikk et sted så følger gjerne flokken etter. Samtidig igjen er ikke dette det jeg vil kalle “profetier”, men heller analyser bygd på historiske mønstre som går bakover i tid. Det er ingen som har sagt et “så sier Herren” eller påropt seg å ha en visjon om dette med den økonomiske “utviskingen” Jonathan Cahn snakker om. Når dette med bortrykkelsen som enkelte tror vil komme den 23 september er nok det mer bygd på syner og drømmer enn dette med Shemitah.

 2. Cahn er avslørt som en falsk profet. En sann Guds profet taler på Guds vegne, og bommer derfor ikke med budskapet. Jeg har sagt en million ganger og sier det igjen: hvis ikke Kristus korsfestet er hovedsaken, og nøden for de fortapte, så hør ikke på dem og gi de ikke oppmerksomhet. Cahn føyer seg inn i rekken av mange som “profeterer” og spekulerer om fremtid, og igjen ser vi Resultatet. Hold dere til det som står skrevet sier Guds ord (1.Kor.4:6),
  det gjelder fortsatt.

  • Bjørn, hvis du hadde fulgt med så ville du hørt at Cahn mange ganger har sagt at ingen ting trenger å skje 29. elul, men at han tror at dom på et eller annet tidspunkt vil komme over USA på grunn av nye ugudelige lover og stort frafall fra Guds ord.
   Du har rett i at vi må holde oss til Guds Ord. Det betyr også at vi må luke vekk falsk lære, for eksempel fra forkynnere som mener at nådegavene er opphørt og som forfekter en predestinasjonslære. Er du enig?

  • Charisma:
   “Ligonier Ministries suspended R.C. Sproul Jr. after the Ashley Madison hack revealed he visited the adultery website”

   Bjørn, er dette samme person som først var satt opp som hovedtaler på Tilbake til Guds ord konferansen 2016?

  • Jostein, hvis du hadde fulgt med så hadde du sett at både den lutherske kirke og reformerte kirke, lærer enkel predestinasjon..Det er absolutt ikke vranglære, dette lærer skriften gjennomgående. Rom.8-9, 1.Tess.2, Apg.13:48 og Titus 1:1 lærer dette klart, og maaange andre skiftsteder. Mennesker er døde i sine synder, Gud gjør de levende ALENE..med andre ord han utvelger de troende..dette sier Paulus at Gud gjorde før verden ble til i
   Ef.1:1-5. Derfor sier Jesus “mange er kalt med få er utvalgt”..Guds suverene utvelgelse er det absolutt ingen tvil om, men det er rom for å se forskjellig på dette slik jeg ser det. Så lenge man kan begrunne sitt syn i Guds ord ..når det gjelder nådegavene er dette heller ikke ett tema som skiller falsk fra sann kristendom..selv tror jeg nådegavene er i full funksjon, men synes noe av dette er vanskelig å definere. Når det gjelder Rc Sproul jr så har han besøkt denne siden en gang og er dermed under kirke disiplin, og det tenker jeg er greit. Alle kan falle og han er tøff som legger seg flat og offentlig bekjenner sin synd og sin feil. Derfor ble det naturlig å skifte hovedtaler. Her er hva han selv sier om dette:
   http://rcsprouljr.com/blog/general/judgment-and-grace/

   Fordi noen ser annerledes på nådegaver og utvelgelse kan man allikevel stå sammen som brødre. Derimot når man profeterer om ting som skal skje og det ikke skjer, og itillegg knapt nevner Jesus med ett eneste ord, og heller ikke evangeliet er det grunn til bekymring. Slikt kan man hverken beskylde Peters eller MacArthur for selv om man kan være uenig med de i andre ting. Kampen i dag står om bibelens autoritet og forkynnelsen av Kristus korsfestet..her er de reformerte bunn solide..mens menn som Cahn holder på med mye annet, som jeg ikke kan se bibelen gir mandat til.

Det er stengt for kommentarer.