Nyheten om Jan Hanvolds hjerteinfarkt blir møtt med latterfjes på Hanvoldkanalens Facebookside

Nyheten om at Visjon Norge grunder Jan Hanvold har fått et hjerteinfarkt og blitt lagt i kunstig koma har skapt latter og glede blant enkelte av dem som avskyr Visjon Norge. På den omstridte Facebookgruppen var det flere som tok i bruk latter-emjoi for å beskrive sine følelser overfor det faktum at Hanvold er alvorlig syk. Pastor Bjørn Olav Hansen går i avisen Dagen hardt ut mot den hets Jan Hanvold-nyheten er blitt møtt med, og kaller det “ille at vi omtaler hverandre slik.” I Facebook kommentarer har Hanvold regelrett blitt hetset og mange ser ut til å glede seg over at Hanvold er blitt syk. Andre igjen skriver de ber for Hanvold og heldigvis er det flertallet blant dem som har kommentert nyheten.

Ler av Hanvolds hjertesykdom på Hanvoldkanalen

Latter-emjoi og hets er blitt en del av den nye normalen. På Hanvoldkanalen som er en slags hat og hetseside mot enkelte konservative kristne valgte gruppens administrator og lukke for kommentarer. Imidlertid stopper ikke det de mest rabiate fra å uttrykke glede over nyheten ved hjelp av latter-emjoi. Det er trist å se hvor ufyselig hardt det er blitt blant mange i Norge. At man tyr til latter fjes og hets overfor et medmenneske som brått er blitt alvorlig syk er trist og tragisk. Evangelist Svein-Magne Pedersen skriver følgende: “Jeg ber for min venn Jan Hanvold, at Guds kraft skal reparere hjertet og gi ham styrken tilbake.” Prest Ludvig Nessa skriver også at de ber for Jan Hanvold og hans familie. Den samme holdning syntes å prege flertallet av kristne men det er også noen som sier de ikke vil be for ham fordi han er gjengift og en falsk profet.

Måtte stenge kommentarfelt pga Hanvold-hets

“Kommentarfeltet til Dagbladet er stengt pga mange hatmeldinger. Dette er lavmål overfor Jan Hanvold som ligger i koma. Mange trenger voksenopplæring i folkeskikk i dette landet. Må Gud være nær Jan og hans familie i disse dager 🙏❤️ Jeg vil be for ham.,” skriver Sten Sørensen som omtaler hat-meldinger og hets mot Hanvold som primitivt og trist.

Regner med jeg har venner her som ikke er enig med meg og jeg skriver ikke dette for debatt men fordi jeg ønsker bare mennesker godt uansett om man ikke er enig. Jeg ser at flere nyhets aviser her på Facebook må stenge kommentarfeltet rundt Jan Hanvold og han sin sykdom. Han har fått hjerte infarkt og ligger i kunstig koma til de som ikke har fått det med seg. Jeg blir helt kvalm av hva folk får seg til og skrive og til og med ønske noen død. Uansett hva vi personlig mener så skal vi ikke dømme men elske våre neste og tenke godt om folk. Jeg har møtt Jan ved noen anledninger og han er en original og koselig og snakke med. Jeg er ikke enig i alt men Jan er ett menneske han også som også er skapt i Guds bilde helt unik. Vi gjør alle feil og er ikke perfekte så derfor må vi be til Gud om råd og veiledning. Jeg ber for Jan og han får fullstendig legedom og ber for han sin familie som må ha det skikkelig tøft nå, skriver Lena Maria Sekkelsten Llarena. Vi avslutter denne lille saken med å slutte oss til dem som ber for Hanvold og hans familie -og tar avstand fra den hets som er blitt fremsagt og idiotiske latter-emjoi på Hanvoldkanalen.

22 tanker om “Nyheten om Jan Hanvolds hjerteinfarkt blir møtt med latterfjes på Hanvoldkanalens Facebookside

 1. Endelig er det en anledning til å få skrevet noe om bruk (misbruk) av emoer, og hvilken psykologisk påvirkning disse emoene har, satt i sammenheng med teksten man bruker. Bruk av emoer har en sterk psykologisk effekt, og når man leser en tekst fullspekket av emoer, leser man ikke bare ordene i teksten, men man leser også emoene. «Et smilefjes er en glad person» «et hjerte er» «liker deg/glad i deg/setter pris på deg» osv. Noen latteremoer kan brukes til å forsterke hån og hat/spott og latterliggjøring og de er i aller høyeste grad med å forsterke teksten man leser, for man leser ikke bare teksten, men emoene også. Det er noe med disse emoene som gjør noe med underbevisstheten som mange ikke tenker over. Så er det avhengighet til å bruke de i sammenheng med tekst, for teksten i seg selv blir for naken og vil ikke ha den samme effekten for den som bruker dem. Jeg bruker noen få selv, men er ikke tilhenger av å bruke de da hele teksten kan misforståes om man f.eks ikke sender et hjerte tilbake. Når man da prøver å kutte de ut, så oppdager man at man jaggu er blitt avhengig av å bruke de, så ja, det ligger psykologi bak hele opplegget ved bruk av emoer.

  • Du skjønner hva jeg mener, går jeg utifra selv om jeg har glemt to bokstaver. Skulle brukt en emoji så ville det kanskje vært forståelig. Jeg har ikke et kjærlighetsforhold til disse figurene, men går utifra de fleste forstår budskapet linket til overskriften i artikkelen.

 2. Aril Edvardsen sa en gang, en må skjelne mellom sak og person.
  De som nå gleder seg over Hanevolds sykdom er sannsynligvis fylt av satan og hans demoner. Slike personer er det mange av i Norge.

  6
  1
  • Det er fælt å lese at noen gleder seg over at Hanevold er alvorlig syk. Man kan være uenig i at det er mye mas om penger, det er dog frivillig å gi. Det er også andre ikke-kristne organisasjoner som tigger penger via annonsering og brev som det ikke blir snakket om. Det er liksom greit at en del hjelpeorganisasjoner er fullstappet av penger fra velmenende mennesker som tror det går til en god sak. Saken er at mange av disse organisasjonene har veeldig mange millioner innsamlede midler som har vokst seg kjempestore på givenes bekostning, så i denne sammenheng tror jeg ikke Hanevold når opp dit.

 3. Det jeg ikke skjønner er alle som insisterer på å skrive Hanevold.

  Han heter Hanvold

 4. Selvfølgelig er det trist. Vi ler ikke av andres skjebner – og Hanevold har gjort flere gode ting for Gud – når det gjelder de andre sidene, så er det opp til Herren hvordan Han gjør med det. Vi er ikke Hanevolds dommer – vi har vel mer enn nok med våre egne liv.

  Jeg tenkte på at Hanevold vaksinerte seg – han sa iallefall at de ikke kom til å dra til Moldova – før han har gjort det. Og han hoverte over de som sa han imot vaksinene. Kan det være så han fikk smake vepsens bit – av giften som ligger i vaksinen? Det er en god del som har dødd av det – eller blitt alvorlige syke.

  Selv om det er så – så ler jeg ikke. Det er tragisk. Men har han sin sak rett med Gud – om Han dør – så går Han bare videre til Herren. Da er heller spørsmålet om hva som vil skje med TV kanalen. Men tiden får vise.

  Om han blir frisk – så kan det være lurt at han trapper ned på alle de mangfoldige aktivitetene han driver med – aldri bra å ha for mange prosjekter oppe på en gang – mener nå jeg! Bedre å fokusere eks. kun på TV kanalen – og sitt liv med Herren – enn mange prosjekter – som absolutt kan være menneskelig bra.

  3
  1
 5. Fullstendig upassende, hensynsløst og ufølsomt. Dette virker bare mot sin hensikt.

  Det burde være lov til å henge ut, og le av, latterlig overtro som sprer hat og er iblandet et voldsomt mas om penger, Men man må selvsagt skille sak og person.

  Denne type stygg skadefrohet minner mest om de nasjonalkonservative faktafornekternes ekstreme personhets som særlig rammer politikere fra Arbeiderpartiet og MDG og alle andre som stemples som «politisk korrekte».

  Måtte Jan Hanvold, og alle andre, få gode liv og god helse. Det er hva vi ønsker og håper. Selvfølgelig. Men likevel: selv om det sikkert gjør godt for den som ber, og det er fint med kjærlig oppmerksomhet, hjelper dessverre bønn ingenting for pasienten. Tvert om har undersøkelser vist at forventningspresset fra omgivelser som ber, isteden kanskje kan svekke pasienten litt. Vi får sette vår lit til legevitenskapen, ikke til magi.

  Jeg tenker ellers på at dette kan bli svært dyrt. Uten korrekt reiseforsikring kan lange sykehusopphold i USA koste millioner. Flertallet i USA har en uforståelig selvbedragersk aversjon mot offentlig helseforskninger for alle. Mange har et hat mot fellesskapsløsninger for å utjevne urettferdighet slik alle andre vestlige demokratier har innført for lengst. Det har gitt USA enorme klasseforskjeller, folk flest har lidt helt unødvendig og helsetjenester har blitt svært overpriset.

  Leste at det private amerikanske helsevesenet koster tre ganger så mye som det europeiske systemet for samme medisinske effekt. Tviler på tallet, men USA trenger en helsereform som beskytter alle, fattig som rik.

  Manges amerikaneres blinde opptatthet av personlig frihet har ført til ufrihet. Friheten fra sykdom, nød og farer burde veie tyngre enn den personlige friheten til å være rasist, drepe med eget våpen og kjøre i fylla.

  Den frie vilje er i høy grad en illusjon. Selv om vi opplever det sånn.

  • Hanvold har vært en friskus. Nå er han syk. Likevel er det trist å se latter emjoi og klandring. Rystende hva slags menneskesyn som preger disse som poster latterfjes og hets over en mann som er syk.
   Kjærligheten og medmenneskeligheten er blitt borte. Trist å se at enkelte såkalte kristne også deler slike holdninger.
   Kristne må ta avstand fra slike hatgrupper.
   Hanvoldkanalen opererer i samme ånd som det hedningesamfunnet gjorde mot Emanuel Minos og andre kristne predikanter på 1970 tallet. Det må være noe inne i dem som ikke fungerer som det skal.

   6
   0
  • En ting å huske på Romerbrevet 5.20 « men der synden ble stor, ble nåden enda større»
   Greit å ta med når fariseeren vokser i oss. Jeg synes skilsmisse og gjengifting er ufyselig, men en ting som Gud får dømme i

   5
   1
 6. Må skrive her Ture fordi du har klaget. Igjen. Og nå er kommentarfeltet stengt. Mye er visst så galt med Hannah i følge ham og andre. Selv reagerer jeg på hvordan du styrer og krever tiltak fra Kjell. Tror nesten ikke hva jeg leser.

  https://www.sokelys.com/evangelist-gjermund-kvamme-reagerer-pa-tvangsinnleggelsen-av-vaksinemotstander/

  Du kopierer opp hele MIN kommentar, og klager. Helt greit det, klag i vei -det er lov det, men ta da OGSÅ med kommentaren FORAN MIN da. Ikke mer enn rett og rimelig. (men den var jo skrevet av en mann, så…) DERETTER kan du klage👍

  Ønsker en tilbakemelding fra deg Ture angående DEN kommentaren. Hvis du synes det er realt nå å bare la være å svare meg, så bør du slutte å klage på kun meg -men også ta med andres kommentarer som virkelig er stygge, for dette ligner snart ingenting.

  For tiden handler det om Hanvold. Men stygge kommentarer om Selbekk her inne reageres ikke på. De kan visst bare stå uten at det reageres så veldig….
  Jeg hadde ventet det verre mot Hanvold. Selbekk har ikke Hanvolds måte å prate på, så med Hanvold MÅTTE det bli litt ille. Dessverre. Ingen med Jesus i hjertet kan skrive slikt hat. Så vi vet jo hvor det kommer fra.

  Takk Nick for fine ord. Hva skal jeg si…
  Tar det der oppe😊👍 Du skrev pent svar til han «Evangeliets Røst»….Ikke verst✝️💟

  Han, «Evangeliets Røst» spurdte oss om dette:
  «Er det gleden i Herren som er deres styrke, eller ytre jordisk latter som skapes når man sitter i spotteres sete og ser på dumme komedier. Jeg bare spør»

  Hvilke dumme komedier er det du, Evangeliets Røst, mener at eg sitter å ser på? Jeg FORSTÅR virkelig ikke…🤔 Er det et gift par som elsker hverandre og danser sammen og sprer glede til hele verden, eller en morsom baby eller noe? Som jeg linket…?

  2
  1
  • Jeg vet ikke om det er rom for å stille spørsmål tilbake, men kunne gjerne tenke meg å vite hvorfor “Evangeliets røst” ikke reagerer til Zz’s innlegg her: https://www.sokelys.com/53505-2/#comment-2041420
   (Ture kan vel nevnes i samme setning, men jeg trenger ikke å legge til mer her)

   Jeg sier ikke dette for å bortforklare spøken min, men jeg synes slikt er veldig rart.
   Jeg setter pris på at folk sier fra slik “Evangeliets røst” gjorde, skulle bare ønske han/hun var slik overfor andre.

  • Er ikke “Evangeliets Røst” en som har kommentert her under et annet nick?

  • Nei….
   Tenkte nok det….
   De sover visst.
   Ture og Evangeliets Røst med flere.

   Ikke rare røsten….

 7. Har lest Søkelys i mange år nå! Vet at Kjell & Søkelys er langt i fra enige med Hanvold Teologisk! Hanvold kunne endret Tvkanalen & solgt eiendommene sine! Medfølelse til Jan & alle hans nærmeste! Gode ønsker! Hvis Jan er i koma er det ganskje alvorlig! God Bedring!

  Men mange lurer nok på nå…Hvem vil ta over VN etter Jan??

Det er stengt for kommentarer.