Evangelist Gjermund Kvamme reagerer på tvangsinnleggelsen av vaksinemotstander

Vaksinepusher Vebjørn Selbekk er taus om saken. Men stadig flere kristne reagerer sterkt på at vaksinemotstander Trond Harald Haaland ble hentet av politiet og tvangsinnlagt  Evangelist og vaksinemotstander Gjermund Kvamme skriver dette på Facebook lørdag: “Matematikeren og tallknuseren som har avslørt mange døde av covid vaksinen er nå forsøkt kneblet ved og bli innlagt i tvungen helde”vern”. Våkn opp folkens! Norske myndigheter og maktapperat er fult på høyde med Nord Korea.” Under den såkalte “pandemien så vi hvordan myndighetene, den politisk og religiøst korrekte presse spottet og latterliggjorde mennesker som var kritiske til vaksinen. I media og på sosiale plattformer ble de mobbet, hatet, kalt konspirasjonsspredere osv osv. Mange av dem som tok del i hetsen og spotten var kristne.

“Min gode venn Trond Harald Haaland er tvangsinnlagt for psykisk helsevern. Det er spesielt at ikke hans advokat har fått forelagt hvilken begrunnelse som ligger til grunn for innleggelsen av Haaland, med bakgrunn i et anonymt tips. Trond Harald er en tallknuser. Tallknusere kan avsløre ubehagelige realiteter. Håper vi har rom for realiteter i samfunnet. Siterer Gro Vistnes: Det skjer maktovergrep i Norge, kritikere av systemet ender ofte med å få systemet mot seg, særlig dersom kritikken er slik at den ikke kan ses bort og fakta er for mange.Trond Harald Haaland er intelligent, har utdannelse i matematikk på universitetsnivå og har sett mye på tall i forhold til økt dødelighet etter utrullingen av de nye vaksinene i 2021. Han har særlig sett på dette med at det går et visst antall dager etter injekson før man regnes som vaksinert. Det har blitt begrunnet med at effekten mot smitte ikke inntrer før, men de mange tilfeller av plutselig død inntrer før denne tidsfristen. Slik får man statistikk på at også uvaksinerte rammes av det som nå er den nye betegnelsen SADS, Sudden Adult Death Syndrom. Han har sett på tallene også i forhold til batch numrene og sitter på mye fakta som utgjorde grunnlaget for en anmeldelse av det offentlige. Han gikk til politiet med tallene, men fikk ikke gehør der, som ventet. Jeg kjenner Trond Harald personlig, og ble sjokkert da jeg hørte om dette. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at dette er et overgrep. Han sier selv at han er innlagt for observasjon, og tvungen observasjon skal normalt ikke overstige 10 dager. Vi får håpe det beste. Imens ber jeg deg holde motet oppe, Trond Harald. Vi er mange som støtter deg” skriver Kjetil Tveit som har delt historien og som er venn av Trond Harald. Trond Pedersen Skognes har også kommentert det hele slik: “Farlige tider å snakke sant! Det er mange angivere i Norge som bare ser det som en glede å få sperret inne folk som oss. Etterhvert vil lampen slukne hos mange kristne, prisen blir for høy, så nå gjelder det å være tro i det skjulte så vi kan være rede når det blir vår tur!”

36 tanker om “Evangelist Gjermund Kvamme reagerer på tvangsinnleggelsen av vaksinemotstander

 1. Jeg kjenner ikke Trond Harald Håland, muligens har han en alvorlig sins lidelse, men dette bør på ingen måtte være en unnskyldning for å avskrive hans intelligens , hans tall knusing eller hans konklusjoner , tvert om bør vi alle i respekt for Trond Harald Håland sette oss nøye inn i hans arbeid, for i såfall kunne skille hva som eventuelt måtte skyldes psykisk sykdom og hva som er skrevet av en intelligent og reflektert mann , dette skylder vi alle psykisk syke , så de på den måten får beholde sin verdighet og respekt.

  Så i respekt for Trond Harald Håland vil jeg oppfordrer alke til å se nøye på hva han har funnet vedrørende covid og vaksinen m.m.

  Med dette sagt , vil det også være viktig å presse helse myndigheter til å komme med klare å tydelige svar på hvorfor de har tvangs innlagt Trond Harald Håland og her er det viktig å holde ett høyt trykk mot myndighetene, det er viktig for rett sikkerheten for alle , at myndigheter blir gitt ett tydelig signal om at vi ser dere og vi følger med og vi aksepterer ikke undertrykkelse.

  2
  9
  • Rune Lye, så lenge du overhodet ikke vet om han har en alvorlig sinnslidelse, burde du spare deg for å spekulere og sette det på trykk. Er du klar over effekten det gir til folk som leser? Hvis det viser seg at han ikke er det, hvilken stempel vil andre sitte igjen med grunnet kommentarer som dette?

  • Så langt jeg har forstått var det en anonym bekymringsmelding som førte til at han ble tvangsinnlagt.
   Det er intet i det jeg har funnet ut om ham som tyder på psykisk lidelse.
   Det er mektige krefter som arbeider mot vaksinemotstandere så man kan aldri vite.
   Mange av dem som forsvarer vaksinen er fulle av hat og ondskap og kan godt finne på å angi noen til helsevesenet eller barnevernet.
   Dette kan gjøres anonymt og av et ondskapsfullt hjerte.

   6
   3
  • Hei Betina, jeg er først og fremst interessert i det arbeidet Trond Harald Håland har lagt ned , når det gjelder kartlegging av negative konsekvenser knyttet opp mot covid vaksinen og hans teorier om hvorfor dette kunne skje .

   Det er i min interesse att ikke myndigheter for sverte Trond Harald Håland sitt navn med å få ham erklært sinsyk
   Derfor skrev jeg som jeg skrev i ovenforstånende innlegg.

   Personlig omgås jeg mange folk som har fått ett eller annet stempel på seg fra myndighetene sin side , uten at jeg legger vekt på dette , som arbeidsgiver har jeg lært meg å ha ett åpent sin og først å fremst se at jobben blir gjort.
   Det er befriende å ha det sånn , for da møter jeg folk på de rette premisser, tenker alle bør legge vekk fordommer, samtidig så må en ta psykisk sykdom på alvor , det vil vært urett om en som var psykisk syke på alvor og la dem lide fordi de har samme menig som meg , men jeg påpeker at det er godt mulig at myndighetene misbruker psykiatri tjenesten for å kneble sine motstandere og det er så alvorlig at hver sten må snus , for å fine ut om dette er tilfelle eller ikke., i Jon Haralds Håland sitt tilfelle blir dette spesielt viktig på grunn av hans engasjement i en kontroversiell sak som covid er og da spesielt siden han står på feil side av det myndighetene ønsker vi skal mene og tro , men på samme tid skal alle ha rett på relevant psykisk helse hjelp , når dette nødvendig uansett hva en mener og tror , så her må en lære å balansere mellom to ting.

   2
   4
  • Rune, mitt poeng er at man ikke bør spekulere om hans psykiske helse all den tid man som utenforstående ikke kjenner eller vet noe om han. Skjønner intensjonen din er godt ment, men alle er ikke like tolerant som deg, og det er lett for at hans helsesituasjon nå får en diagnose han slett ikke trenger å ha, og som kan gi han en ekstra belastning senere. Uansett håper jeg det går bra med han.

 2. Er du blitt sensurert Lennie? Jeg er enig i mye av det du skriver, det er ikke bra det som skrives i kommentarfeltet, men som sagt det er Kjell som driver Søkelys. Det er gått for langt spør du meg.

 3. Enkelte kommentarer, spesielt dem som bruker nytt nickname eller oppgir en epost som ikke er brukt tidligere, eller en ny IP blir satt på vent for manuell godkjenning.
  Din ene kommentar fra signaturen Anna Danishchic@gmail.com var en slik.
  I tillegg var begge dine kommentarer fra en IP adresse som er ukjent for vårt system. Derfor ble begge kommentarene dine satt på vent for manuell godkjenning.
  Andre ganger kan et innlegg bli satt på vent for et eller annet ord brukt i teksten som er skrevet.
  Mange har opplevd at en kommentar har blitt satt på vent til den er manuelt godkjent.
  Selv Betina har opplevd dette noen ganger.
  Syntes du ikke er merkelig at den siste og Søkelys-kritiske kommentar ble postet med den om Nissen måtte godkjennes manuelt?
  Du får mene hva du vil om Søkelys og meg. Men jeg akter å fortsette å bruke interessante kilder og personer. Både Canadian Prepper og Redacted har mye fornuftig og nyttig å bringe. Når det gjelder Torben vet jeg hva danske kristne mener. Jeg er ikke enig med Torben teologisk men syntes det er relevant å omtale hans juridiske trøbbel og fengsling i USA.
  Jeg har hørt den danske Nissen du skrev om. Han hadde mye bra og si.

  3
  3
 4. Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å leve med så mye mørke og hat mot Torben inne i deg.
  Du oser av den ånd som trykker ned andre kristne og vil ha et ekkokammer uten å bli motsagt. Du vil sensurere andre. Trist
  Du kritiserer Hannah. Hun er en tenkende sjel som elsker Jesus og venter på hans komme i skyen.

  3
  2
 5. Hei Lennie.
  Så linken din til Hans Erik Nissen i den andre innlegget. Hans Erik Nissen tror jeg må være en av de største forkynnere og Bibellærer Norden har hatt i denne siste tid. Gøy at noen deler hans taler.
  Ellers har det vært Bibelleir på Nytliv denne uken. Har du vært der?
  Jan Bygstad har talt hver kveld og det er sjelden du hører evangeliet så klart forkynt i disse tider.
  Her er noen linker:
  https://www.youtube.com/watch?v=CaZQAaGq03k&t=3s
  https://www.youtube.com/watch?v=ZoKPgKvcQtM&t=5853s
  Linken under her er aktuell for dem som er litt opptatt av endetiden. Dette er utrolig interessant om den tiden vi lever i nå og hva som er i vente. Slike forkynnere trenger vi flere av i disse tider:
  https://www.youtube.com/watch?v=DW5vzqLQ0qU&t=4698s

  1
  2
 6. Haakon.
  Det er ingen tvil om at Hannah, elsker Jesus og venter på Hans komme, men se på dette verset
  22-37-40 Han svarte: «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første bud. Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv. På disse to bud hviler hele loven og profetene.»
  Altså det er et bud som er like stort som at du skal elske Jesus av hele ditt hjerte. Det er at du skal elske alle mennesker like mye som Jesus, også de du er uenig med.
  Synes du at Hannah`s kommentarer til sine meddebattanter bærer preg av det?

  3
  1
 7. Til
  Det å elske

  Du verden…🤠fantasien med stadig nye navn her inne er virkelig stor. Er ikke måte på hvor menge sukkersøte lam her med stadig nye navn som popper opp -og er opptatt av Hannah.. jeg ler😊

  Jeg trenger Guds nåde hver eneste dag akkurat som deg, DÅE. Du er jo ikke ny her inne og nå har du også et stort behov for å få svar på hva andre mener om meg…..

  Jeg beklager virkelig, DÅE. Men jeg har det bra tross sorg og smerte fordi Jesus bærer meg hver dag.

  Ikke stress med Hannah du😊 Hun klarer seg. ( ene og alene pga det Jesus gjorde på korset for meg. Han er ned meg alle dager inntil verdens ende)

  Du ser tydeligvis at kjærligheten fra Kikki, Randi, Bjørn, Lennie og hele resten av klubben (inkludert deg selv da) er stor -og helt i orden her inne…

  Ønsker inderlig dere alle en glad og smilende søndag. Elsk mennesker😎Pris Herren og spis gjerne en is. Og ikke glem å smile og danse💃

  6
  2
 8. Forståelig og flott at støttespillerne nettopp støtter et medmenneske i en sikkert vanskelig situasjon.

  Og jeg er enig med dem som understreker at helsefaglige vurderinger er taushetsbelagte og at vi lite vet om saksforholdene her.

  Det er ingen skam å være psykisk syke. Sjel og legeme er faktisk ett. Problemer og plager med hjernen skyldes i alle fall ikke demoner 🙂

  For kloke menn og kloke kvinner kan også slite. Ja, personer kan selvsagt være både intelligente og syke, eller intelligente og oppegående på noen områder og lettlurte på andre. Paven i Roma er et godt eksempel på det. Og alle andre velinformerte og klarttenkende som tviholder på overtro og hellige overbevisninger uansett fornuftige motargumenter.

  Vi lever i en velferdsstat som på mange måter er fantastisk og der vi kan ha forholdsvis stor tillit til helsemyndighetene. Tross mangler og feil, tilsier erfaringene at systemene stort sett virker og er åpne for kritisk granskning. Når feil blir påpekt av oppegående journalister og varslere, ryddes det som regel opp. Annerledes er det i for eksempel Russland og teokratier der motstemmer blir fengslet og likvidert.

  Konspirasjonsteorier om hemmelige sammensvergelser og skjulte agendaer fra grupper som har egeninteresser, kan absolutt ha noe for seg, men mangler oftest tilstrekkelig belegg og bevis. Da er sannsynligheten stor for at spekulasjonene ikke stemmer med virkeligheten.

  5
  1
 9. PS. Det er vanlig å stille spørsmålet «Hvordan kan intelligente mennesker tro på uintelligente ting?»

  Det handler antakelig om menneskets kreative natur og følelser. Mennesket er et flokkdyr som har utviklet en fantastisk psykologi. Hjernen vår har bygget katedraler og sendt mennesker til månen. Vi trenger drømmer og fantasier, forelskelser og aversjoner.

  Jeg er derfor helt uenig med dem som mener at religiøsitet og faktafornektelse i seg selv er uttrykk for galskap. Likevel: fanatisk overtro eller hensynsløs atferd kan selvsagt skyldes kroppslige «feil» og usunn nevrokjemi. På samme måte som likegyldighet og handlingslammelse kan være det.

  God søndag til alle!

  😘😘😘

  4
  1
 10. Ok
  Farvel
  Du velger din vei selv.
  Hold deg til Nissen din.
  Lykke til videre.
  Guds menighet er heldigvis langt bredere enn Nissen og hans lutherske sekt.

  1
  3
 11. Hei på deg Lennie🤠

  Så du drar nå…Jaja… Lykke til. Alt godt til deg👍

  Og hvis du har tatt imot Jesus som DIN Frelser,så er du ikke kvitt meg😉 Da sees vi jo…

  (når folk er SÅ utydelige her inne, og jeg sjelden ser GLEDEN i Jesus i dem, og ikke prater om Jesus, Kongenes Konge, men nesten bare doom&gloom , så er det sannelig meg ikke lett å vite hvor folk står!)

  Og takk Gud, der oppe blir det KUN bra😇😇

  Ikke alt er vi enige i -som Søkelys legger ut. Men det er Kjell’s side og han har jo også vært takknemlig for tips. Han har også vært til oppmuntring for meg og spredd glede (som Bibelen sier) imotsetning til mange hårreisende andre her/kommentarer om meg. (Men DET takler jeg helt fint😊👍 (Ikke MITT problem, men dem sitt.)

  Men først og fremst har Kjell gitt meg muligheten til å møte flotte mennesker her og jeg er ham evig takknemlig.

  Jeg aner ikke hvordan jeg havnet her, men noen mennesker her inne har betydd så mye for meg at jeg nesten glemmer meg litt bort innimellom og ser for meg 1.dag i himmelen der jeg hilser på DEM for 1.gang -og ikke mine kjære🙈😊

  Og jeg tror selvfølgelig på litt tilfeldigheter her nede på jord, men OGSÅ helt sikkert Gudfeldigheter. Gud har visst hele tiden at det fantes kristne gode venner her inne for meg, som jeg ville glede meg ENORMT til å få møte i himmelen.

  Noen ble jeg skikkelig glad i men så likte de meg ikke. Trist. Mest for dem selv (?) Jeg liker nok dem for det, jeg😊 Blir lett glad i mennesker, men hater urett, falsk lære og det at kristne mener at vi skal være så triste og alvorlige og bør innfinne oss med hungersnød og at hodet skal kappes av oss i trengselstiden. (Jeg skal ikke være her, Hoppla!! Sorry)

  Min påstand får bare provosere. Hvor ER gleden her inne?? Gled dere i Herren står det. Det er en befaling. Så GJØR det da!

  Jeg er ikke dum. I kommentarfeltet her inne ser jeg at både de OG jeg har feil og mangler, mens de ser kun mine. (de som skal ta meg). Dette er særlig dem med høyere alder. De vet best. Er ikke villig til å lære, av en yngre, ihvertfall ikke av en kvinne🙈 Jeg er heller ikke ute for å BELÆRE, ønsker bare å dele hva jeg tror ut i fra Bibelen. Så slapp av. Legg bort sinnet. Har sagt det 100 ganger snart; ENIG om å være UENIG.

  For de som mener jeg skriver stygt så skrev jeg altså høflig, mens DE svarte SURT og med ovenfraogned-holdning mot meg. DET gjorde ikke jeg. ALT startet da jeg begynte å motbevise flere ting de skrev, i Skriften. Med mye menn oppi en viss alder her så falt det dem SVÆRT så tungt for brystet. Uttallige ganger ble jeg sjokkert over påstander fra Bibelen som de kom med . Da startet bråket.
  Hoppla!!🦄

  Mens noen av dem som her mener jeg skriver stygt så skriver de ikke ETT ord til forsvar når JEG har blitt kalt ord som jeg trodde kristne ALDRI tok i sin munn. HVA mente de om DET da??? Nei… visstnok ingenting🥱😊 DET var visst helt ok🤔…

  Mens de få STAUTE mannfolk og en kvinne her stod imot uretten mot meg😊👍

  Så dessverre… disse andre gidder jeg ikke bruke så mye tanker på nå lenger. Noen var rett og slett ekle og jeg orket ikke være her.

  Men NÅ er jeg herdet og bryr meg intet😃👍😇💃 Si hva du vil. Bryr meg ikke. Jeg vet hva jeg er i Jesus. Og har gleden i Ham.

  Beklager igjen, dette ble langt🙈 Om noen gidder lese da🤣

  Men LENNIE skriver øverst til Søkelys:

  Du beskytter en fuldstændig vanvittig kommentator, Hanna, som spyr ut sine sjuke dommer over andre i kommentarsporene, og hun ødelægger din side fuldstændigt. Synes du, hun er et bra eksempel på en troende?

  Enig Lennie👍 Jeg bør kastes ut. Kommer kun med depressive greier om Gud og om kristenlivet. Jeg er nok den verste her med stygge ord som «drittunge» og annet. Uffda…så syndig🙈🥺 (Hannah er nok frafallen)

  Jeg burde nok heller kalt folk en s….. tjener, Jesabel, at du på vei til helvete osv. Og jeg er nok -som du sier, et elendig eksempel på en troende…. (Ja, jeg takker Gud for Hans STORE nåde HVER en dag. Er totalt avhengig av den. OG glemmer ikke Rom.6,1-2, selv om jeg tryner….)

  ”Hva skal vi da si? Skal vi fortsette i synden for at nåden kan bli så mye større? På ingen måte! Vi som døde fra synden, hvordan kan vi fortsatt leve i den? ”

  Håper du blir her og gjør det bedre enn meg da, Lennie😊👍

  Og ikke glem å spre glede da😉
  🎶🕺🏻💃🤸‍♂️🎸🎶

  Du pratet om ryktet i Danmark om Søkelys…
  (Ja, jeg har lest hva Lennie selv skrev på dette Søkelys🤔…)

  At Hannah 🤮 ut sine SYKE DOMMER over folk. Har du ikke i samme slengen noen ord om andre «syke» og «vanvittige» her inne også ?? (Dine egne ord Lennie) Jeg kan da umulig være eneste…

 12. Kjære Vend om

  Hvorfor denne stadige masingen og det enorme behovet for å stadig dikte opp en stygg ånd i meg? Og kun mase til andre enn deg selv om å vende om?

  Vet ikke hva vondt du har opplevd som har ødelagt for deg. Det er jo trist at du ikke kan kjenne på mer glede… men faktisk er MER opptatt av Jesabel enn Jesus…🤔

  Hvorfor kan jeg ikke få lov til å være glad og tøyse litt uten å bli beskyldt for å OSE AV HÅN OG FORAKT? Alle er ikke som DEG, som er mer opptatt av onde ånder, opptatt av trengselen, krig, vaksiner, ser aldri grunn til å danse og le, og mener all samtale skal være i reneste «begravelses-stemning» 😀

  Løsningen på alt er bibel bønn venner frisk luft danse synge🤠

  Hjelp en eldre person. Le litt👍Se en film. Vi har bare godt i vente😊

  https://youtu.be/fCMFgAFIhV0

  Ha en fantastic mandag😀

  OG ; du får bestemme deg. Enten så ser du på meg som din søster i Herren, ellers synes jeg det kan være en god idé å bare ta en pause fra meg. Bruk tiden din nyttigere du😉

  • Hannah, det provoserer meg at du er glad, du må omvende deg fra å vise glede!
   Slike frukter kan vi ikke være bekjent med her inne!
   Jaja, slik går no dagan, hehe.

  • uff… lille-nick…

   nå får jeg virkelig vondt av deg, når du har latt deg provosere SÅ mye av en sannhet🤔 En sannhet som du ikke er helt i stand til å innse…

   Sorry, får vondt av deg🙈

   Var det kun det du hadde å komme med? Må være kleineste forsøk på å være morsom jeg har sett OG samtidig forsøke å spre gørr her inne.

   Dessverre for deg; folk her inne vet at Nick – i motsetning til deg , vil helt uberørt av dette fortsette i samme tone her inne -om han skulle ha noe på hjertet.

   Det er forøvrig en fin mulighet for deg å ta en titt på kommentarene hans (?) og lære av dem😀 (høflighet / vennlighet / respekt)

   Du rikker ikke den mannen👍😊
   Jesus først der vet du 😉 Finnes ikke mange slike…

   Hvorfor ikke spre godhet, glede, oppmuntring, fakta og opptre som en SANN her inne? Jeg forstod liksom ikke humoren da…🙈
   Men bedre lykke neste gang👍 Håper på latterkule da😉

  • Haha, jeg må le!!!
   Ser NÅ at det kan være selveste Nick som skrev allikevel😂 Dette VAR bare SÅ morsomt hvis jeg nå ble lurt🤔😂

   Men OM noen andre forsøkte seg på å være morsom og å bruke ditt navn, så ville det nok se lignende ut. Bare at da ville kommentaren være tragisk dårlig humor.

   Jeg må le!! Dette var morsomt!! Tror jeg ble lurt😂

   Hoppla!!🦄 Dagens høydepunkt hvis jeg ble lurt av meg selv nå😂

  • Ja Nick😂 Har omvendt meg nå🤣
   Går rundt i sørgeklær nå. Tenker på dom, krig, og på når stjernene skal falle i hodet på meg…

  • Hehe, det høres bra ut, godt du viser skikkelig åndelig karakter! 😂

   Måtte bare poste et innlegg med en stor dose ironi, blir litt oppgitt over hva enkelte her kan skrive, som f eks “vend om”. En får ta det med er smil 😊

  • Ja, med et smil, enig😊👍
   (Men det blir jo ENORMT mange smil på oss etterhvert da?🤣)

   Det må ha vært en opplevelse for deg å lese min merkelige kommentar😂
   Flere timer etter at jeg rettet på det stoppet jeg midt i trappen og bare lo høyt😊

   Håper Jesus har PowerPoint eller en slags flanellograf der oppe…🤔 Skulle gitt mye for å vise deg/dere et bilde der oppe når vi er hjemme🙈

   Tenker Gud allerede har sett mitt behov og ordner det på sin måte 📽👍

  • Er det gleden i Herren som er deres styrke, eller ytre jordisk latter som skapes når man sitter i spotteres sete og ser på dumme komedier. Jeg bare spør.
   Det vi ser her inne er at folk ler og spotter andre som ser med alvorlig og dypt på livets spørsmål.
   Se på guddommens karakter!
   Gud kjente sorg i sitt hjerte.
   Jesus gråt og i menighetens tidshusholdning kan man gjøre Den Hellige Ånd sorg.
   Jeg tror mange som skriver her inne gjør Den Hellige Ånd sorg.
   Gleden i Herren er vår styrke. Ikke tom glede og dåraktig latter.
   Det er verdens måte å glede seg på.
   Det jeg registrerer her inne er at mange ikke tåler hverandre.
   Derfor biter og glefser man.
   Derfor ber noen om at andre må blokkeres.
   Jeg forstår at folk egges i sine følelser og er ute av stand til å begrave fortiden og tidligere sammenstøt.
   Derfor blusser det opp gang på gang.
   Noe skyldes forskjellig lære eller teologi.
   Forskjellig syn på trengselstiden osv osv.
   Det er mange som anklager hverandre, er spydige, tar alt opp i verste meninger. Spydighet er ikke Åndens frukt! Overbærenhet er det.

  • “Evangeliets røst”:
   Først og fremst skal du ha kred for saklig innlegg med gode, bibelske poeng. Den skal du ha, jeg tar til meg det du skriver.
   Siden jeg mer eller mindre er involvert i din kommentar (tror jeg), så velger jeg å “forklare meg” og bakgrunnen for at jeg dro igang en spøk her oppe.

   Jeg vet ikke hvem du er, men sannsynligvis er du en “bekjent” her inne under et annet nick, og har nok fulgt med en stund.
   Grunnen til at jeg spøkte med Hannah her oppe, var rett og slett fordi hun er bortimot den eneste her inne som faktisk viser/sprer glede, “Hakon” sier det veldig enkelt og greit: “Du kritiserer Hannah. Hun er en tenkende sjel som elsker Jesus og venter på hans komme i skyen”

   Helt riktig observasjon fra Hakon, godt sagt!

   Kan også nevne “Det å elske” sitt svar til Hakon: “Det er ingen tvil om at Hannah elsker Jesus og venter på Hans komme.”

   Når folk som kritiserer henne faktisk begynner et innlegg med å innrømme at “det er ingen tvil om at Hannah elsker Jesus”, da har Hannah oppnådd noe veldig stort! Fruktene er så tydelig at folk sier det er ingen tvil om at hun elsker Jesus. Det vil jeg si er stort å høre!

   Ser vi mange som sprer glede her? Ser vi mange som snakker om hva Jesus har gjort/gjør i våre liv eller betyr for oss?
   Birgir postet en flott sangtekst for noen dager siden, men fikk ett svar fra bl.a R…. som jeg grøsser ved.
   Hva er det som bor i folk? Hva er det som får folk til å skrive slikt?

   De fleste av oss har nok feilet og vist “uheldige” sider av oss selv her inne, jeg har gjort det flere ganger, men hvorfor er der enkelte som aldri har postet ett eneste innlegg som viser “gode frukter”?
   “På frukten skal treet kjennes” sier Skriften, det er en sannhet en ikke kommer seg unna.

   En kan kalle seg hva en vil, påstå en tror på Gud osv, men når ikke ett eneste innlegg på flere år bærer preg av frelsens frukter, da kan en begynne å lure. Derfor har jeg også spurt enkelte “utvalgte” om å dele vitnesbyrdet, noe de har ignorert gang på gang.
   For meg ligger det et stort alvor bak dette spørsmålet.

   Men som nevnt så er Hannah en av veldig få som faktisk sprer glede, som viser hvem hun tror på, men slik jeg observerer det, så får hun mye pepper. Det har hun fått i lange tider.
   Jeg vet ikke, det kan virke som at enkelte tar seg nær av måten hun er på – måten hun sprer glede på – og måten hun reagerer på.
   Noen mener hun er spydig og spottende, jeg tror det handler mye mer om hvordan folk oppfatter/tolker hennes svar. Jeg klarer ikke å være enig i kritikken mot henne, ikke i det hele tatt.

   Hvordan skal en reagere når en til stadighet og over flere år blir beskyldt for å være besatt av Jesabels ånd, må omvende seg osv? Humor blir en måte å avreagere på, en tar det med et smil.
   Det blir rett og slett komisk, spesielt når andre får slenge så mye “dritt” de bare vil av langt verre karakterer uten at noen som helst reagerer.
   Spøken jeg gjorde her oppe var mer et oppgitt sukk enn noe annet, men burde nok latt være. Beklager den!

   Men jeg ser på innlegget ditt som en tankevekker som vi trygt kan ta til oss, takk for det du delte “Evangeliets røst”.

 13. Til Kjell Andersen :
  Denne anonyme Hannah – kvinne eller mann – ødelegger den seriøse siden av Søkelys. Dette har andre enn meg også skrevet om. Så da får du velge : Skvalder og angrep på alle og enhver som ytrer seg her – eller blokkere hun / han på Søkelys. Valget er ditt !

  • Dette var ikke til deg Ture. La folk få svare du😉

   DU beordrer Kjell til å velge😊 Jaja, SÅ høytidelig tar altså noen seg selv… Er det liksom DIN blekke nå? Dette blir litt for dumt🥱

   Hvorfor bryr du deg? Du har IKKE svart meg de to siste gangene, du var bare uhøflig og sint, så jeg foreslår nå at du tenker deg litt om. Så lenge du bare var uhøflig DA, så får du OGSÅ bare hoppe over DETTE her. Ikke mer enn rimelig og rett det, mener jeg.

   Jeg har stilt spørsmål til en helt annen enn deg. (Deg gidder jeg dessverre ikke lenger stille noe spørsmål til -du setter deg over meg. Du er ikke over meg😊 Det er det Guds Ord som er.

   Enten kaller du meg søster i Herren, viser meg respekt, eller så kan du la være å snakke om meg eller til meg.

   Hvem som helst kan skrive her. Tviler på at Kjell ser noen MERE grunn til at JEG skal forlate Søkelys enn DEG. Du har igså sutret om meg flere ganger før. UTEN at du er villig til å se hvordan du selv er her inne.

   Du blander deg opp i ting du ikke har noe med. Det er ingen grunn til å furte over blekka og alle andre, Ture😉 Enhver skal gå i seg selv, du er intet unntak.

   Jeg hadde aldri denne bestemte tonen tidligere, her inne, det har virkelig vært mye møkk her inne. Man får på pukkelen og tar imot og sier unnskyld og prøver virkelig å gå i seg selv. MENS hvis man er i en litt høyere alder, så gjelder visst ikke DEN regelen? Fordi DA er man visst bare klok og vis -og KUN må bli snakket veldig høflig til, og må IKKE si imot noe de sier, for da blir de SÅ vonbrotne at de skal ringe Kjell å sutre HVER bidige gang.
   HVOR mange ganger skulle ikke JEG da ha meldt Kjell? Kjære min tid😊 Grow UP sier jeg🥱

   Og det som har gått igjen her inne i 6-7 år nå, er at det skal jo heller ikke reageres noe særlig om ikke de såkalte «kloke» og eldre ikke sier unnskyld. Det er visst stor forskjell ja😀

   Jeg har mitt på det rene. Det har ikke andre. Men deres problem det😊

   2
   1
  • Jeg tenker de “andre” enn Ture selv, er like anonyme som Hannah. De fleste av de, i alle fall.

  • 21/07/2023 kl 2343
   sa Hannah
   ” Du er pin hakkende gal
   Bare uendelig trist hva som kommer ut av kjeften din
   Skulle vært en lov om at kristne som pratet slikt sykt skulle sittet inne i 5 år. Jeg vil gråte.
   Du verden så tøff du er.
   Drittunge ”
   …………………………….
   Dette er et sitat som nylig ble skrevet av den anonyme Hannah.
   Dere som har gitt meg fire tomler ned for mitt innlegg : Må utvilsomt finne Hannahs innlegg som oppbyggelig lesning !

   2
   2
  • De 4 som ga deg tomler ned, Ture, synes kanskje noe jeg skriver er bra og noe ikke-bra. Det er Ikke det det handler om her Ture. Men at de IKKE er enig i det du skrev. Det burde ikke være et problem for deg at de sier hva de mener.

   Jeg selv har sikkert opplevd 15 ikke-liker. Jeg går ikke til Kjell og sutrer for det.

   Du er en voksen mann og bør som oss andre kunne takle både medgang/motgang man risikerer å få her inne.

   Det burde absolutt være en bedre tone her inne.

   Du sutret også om at «Hannah er tilbake igjen , hun som SA hun skulle dra!». Du verden så fantastisk med en kristen bror som ønsker meg fint velkommen tilbake her igjen da😊 -og gledet seg over at jeg reiste meg igjen.
   Fantastisk Ture! Jeg fikk gjennomgå, Men jeg er glad for det i ettertid. Jeg tar ikke i mot dritt mer fra «kristne».

   Jeg kan si rett ut hva jeg mener og samtidig bry meg om deg/ønske deg alt vél. Det bør du forstå. Du bør lese nøyere hva jeg skriver og tenke nøye over om det virkelig ER galt det jeg skriver. KAN det være at du tar feil noen ganger?

   Jeg er kvinne, og bør bare holde kjeft. Jeg har skjønt det fra visse her inne😊 Men bryr meg ikke om at noen mener det.

   Jeg er ikke muslim. Jeg er kristen. Jeg sier menn imot/ eller for😊 Menn sier MEG imot / eller for.
   Har satt noen på plass her inne. Og det takler noen svært dårlig. Det måtte dessverre til.

   La meg minne deg Ture, om at JEG har OGSÅ blitt satt på plass UTTALLIGE ganger her inne. Og sagt fra til meg både på en fin måte -og andre ganger en drepende måte.(Veldig kristelig…😊)

   -Har JEG vært villig til å gå i meg selv? -Har jeg vært like sta og uvillig til å ydmyke meg som du m/flere? Eller? -Jeg skryter IKKE (for jeg kan alltids bli bedre. Kan DU bli bedre?)
   -Jeg bare SPØR deg. MEN noe SVAR regner jeg IKKE med å få på hverken DET eller noe annet. Trist. Du bare tar den sinte : «HERVED ER SAMTALEN OVER!» Slikt må du jo bare skrive så mye du vil. Det er jo ditt problem.

   Det begynner å bli skikkelig ufyselig her inne. Jeg har ikke gjort deg noe.

   Noen må gjøre noe her snart. Skal du? Eller jeg? Eller kanskje begge? Alle?

   Denne evangelisten har betydd enormt for mange. Barn og voksne. Han kan kanskje hjelpe oss litt i gang alle her inne:

   https://youtu.be/NsLyoYiiRiA

  • Ture.
   Fant noe fint til deg fra Bergen. Håper du blir glad. Men du har kanskje sett det. Og hvis du spoler, så ikke spol lenger enn til 6 min, da kommer mer fint fra Bergen. ( etter det igjen, så er det kun en sang)

Det er stengt for kommentarer.