Levi Jensen: “Det er bibelsk og gi barna sine juling” -Hanvoldkanalen oppfordrer til å anmelde Levi Jensen til politiet

Levi Jensen uttalte at “det er bibelsk å gi barna juling” og har på egen Facebookside slettet videoen etter kritikk

Evangelist Levi Jensen har igjen hisset på seg kretsen rundt Facebooksamfunnet Hanvoldkanalen. Årsaken til at Jensen denne gang har hisset opp Hanvold kanalen som mener at “… politiet burde absolutt ta tak i Andre Jensen,” ligger i det faktum at Jensen kom med et sleivspark da han siterte Bibelens Ord om “Herrens tukt” fra Hebreerbrevet kapittel 12, vers 5-11. Under sin utlegging av hva Bibelen sier kom Jensen til å si at “så det er i Bibelen å gi barna sine juling, -det er bibelsk, Gud gir sine juling,” sier Levi Jensen i klippet lagt ut på Hanvoldkanalen. Levi Jensen selv har fjernet videoen hvor han la ut om Herrens tukt og slo fast at det er bibelsk å gi barna juling, selv om dette er i strid med norsk lov.

På Hanvoldkanalen tas det til orde for å anmelde Levi Jensen til politiet for å oppmuntre til vold mot barn. Levi Jensen selv har fjernet aktuelle video og i ettertid skriver Hanvold kanalen dette; “Angående tips til politiet, så har Levi fjernet den videoen hvor han pratet om juling. Han er feig, skjønner dere. Når han ser det blir reagert på, sletter han det. Derfor blei det lagt ut feil link. Han hadde to videoer fra samme sted. Så om noen vil tipse politiet, spør heller her om å få selve videoen. Så sender jeg den til dere. Den kan dere sende politiet, og da kan ikke feil skje,” skriver personene bak Facebook-samfunnet. Det er ikke tvil om at Jensen har sagt dette, og at det er et sleivspark å si slikt offentlig er også sikkert. Bibelen selv bruker ord som “tukte”, “disiplinere” “refse” og “å piske”, som man “pisker” en hest for å få den til å gå i den retning man ønsker. Å si at det er bibelsk å gi barna juling,” er upresist og heller ikke en intensjonen når Bibelen bruker de forskjellige begrepene. Intensjonen med ordene ligger mer på det å være sammen med barn for å rettlede dem, ikke med juling eller mishandling, selv om tukten også kan føles fysisk ubehagelig.

Vi kan forstå at Levi Jensens utsagn om at det er bibelsk og gi barna juling provoserer mange. Ut fra kommentarene postet på Hanvoldkanalens Facebookside kan vi forstå at noen allerede har angitt ham til politiet -som skal ha avvist anklagene”Dem kunne ikke se noe galt med den på 24 min sa dem,” skriver Roy Keiko Tangnes som har sin bakgrunn fra Livets Harde Skole. “Jeg føler meg veldig dum når jeg tipser politiet og dem kaller det provoserende. Jeg tror vi bør roe oss ned med politiet hele tiden,” skriver Roy Keiko Tagnes videre. “Ja, de har jo bortvist han noen ganger. Men videoer som dette burde han straffeforfølges for. For det er ganske drøyt det han sier,” skriver Hanvoldkanalen selv et annet sted i debatten som har oppstått i etterkant av Levi Jensens sleivspark. Levi Jensen er blant de predikanter Hanvoldkanalen overvåker og predikanten bør veie hvert eneste ord som han sier. Han lever i en virkelighet hvor “alt han sier, kan og vil bli brukt i mot ham,”. Vi lever i et samfunn der Norsk lov står over Guds lov og det å lese at man kan gi barna juling utfra “tukte-versene” i Hebreerbrevet -er å ha et lettvint forhold til tekstene. Levi Jensen bør være klar over at han er under overvåkning fra krefter som søker å ta ham -og bør veie sine ord svært grundig. Å si at det er bibelsk å gi barna juling” er ikke en oppfordring til vold mot barn, men kan gi foreldre et grunnlag for å legitimere voldelig “juling”. At Jensen selv har slettet videoen er bra, men det forandrer ikke på det faktum at evanglisten her uttrykte seg på en måte som vil provosere mange. Vi lar Hermund André Torkildsen avslutte dette oppslaget med ordene “Da forkaster jeg bibelen. Flott!” og fra Hanvoldkanalen:”Elisabeth Haallman Hamre Har tipset dem før, og de har sett på videoer. Men de mener det er ikke er nok grunnlag for å ta det opp nærmere. Så hva skal man gjøre? 😮”

5 tanker om “Levi Jensen: “Det er bibelsk og gi barna sine juling” -Hanvoldkanalen oppfordrer til å anmelde Levi Jensen til politiet

 1. Menneskelige bud kontra Guds Ord.
  Hvem vil du følge?
  Skriften eller norsk lov?
  Valget er ditt!
  Enten står du på Ordets grunn eller på ugudelige lovers grunn.
  Dette er noe vi kan trosse myndighetene på.
  Dersom Guds ord sier at du kan tukte barna og ikke spare riset, da har du og følge det dersom du er kristen.

  1
  4
 2. Et lite klaps på baken har Ingen vondt av, men mishandling /juling må ikke forekomme

  1
  4
 3. Skal si Hanvoldkanalen er sykelig opptatt av Levi Jensen. Det er noe sykelig over den gruppa. Det er en hatgruppe som kristne bør holde seg langt unna.

  2
  4
 4. Synd og straff og død og pine og overgrep og juling er Jahves melodi! Halleluja! Snart fullendes den guddommelige terrorplanen: alle som ikke har underkastet seg den allmektige skaperguden, må lide og dø! Rett skal være rett!

  2
  2
 5. Barn i Norge blir mishandlet av slapp eller ingen oppdragelse – foreldre og samfunnet vil bli stilt til ansvar for Gud – fordi de ikke fostrer barn og gir de gode grenser. Elsker du dine barn – gir du grenser – og hater du dine barn, gir du ingen grenser.

Det er stengt for kommentarer.