I dag er 29 Elul – ulike teorier om hva som kan skje i de neste ukene

Et krasj i aksjemarkedet vil kunne komme i løpet av de neste ukene mener flere som opererer innenfor aksjemarkedet. En rekke større investorer har i de siste månedene i Polny Photodet stille solgt seg ut av markedet, mens det kontroversielle “Plunge Protection Team” en rekke ganger har operert i markedet etter forrige måneds uro i aksjemarkedet. Har dette forhindret det krasjet mange tror vil komme? Nei, sier personene bak Gold2020 forecast…men krakket behøver ikke nødvendig komme innenfor den tidsrammen mange har trodd. En rekke aktører innenfor aksjemarkedet opererer med 7 års sykluser hvor aksjemarkedet når topper og bunner hvert sjuende år. Flere peker på at året 2015 til 2016 vil bli et år av rystelser og krakk -og det er kanskje for tidlig å avskrive den nedturen Shemitah mønsteret indikerer. 

Shemitah behøver nødvendigvis ikke bety et kraftig endags fall i markedet som vi så i 2001 og 2008, men Shemitah mønsteret kan også innebære en langsomt nedadgående trend som under resesjonen tidlig på 1980 tallet. Under Shemitah året i 1987 var 29 Elul tirsdag 29 september mens krakket i 1987 kom 19 oktober eller 20 dager senere. Dette gir oss grunn til å følge med på hva som skjer i markedet i løpet av de neste 2-4 ukene. Dersom aksjemarkedet viser en fallende trend i ukene som kommer vil det kunne bety at Jonathan Cahns mønster likevel slår til. Sjekk ut hva disse to videoene fra Gold2020 forecast har å si. Disse forventer et større kollaps i løpet av de neste ukene

Les også: Slik havnet de i resesjon

4 tanker om “I dag er 29 Elul – ulike teorier om hva som kan skje i de neste ukene

    • Det står en interessant artikkel på Tore blogg, jeg la link til den øverst på siden.

    • Som skrevet tidligere viser mønstrene bakover i tid med unntak av 2001 og 2008 at en slik wipeout som Cahn kaller det har skjedd på forskjellige måter i ukene etter den aktuelle elul 29 datoen. I 1994 skjedde det intet på den datoen, i 1987 tjue dager etter, i 1980 ble det en langvarig nedtur, i 1973 det samme osv. Imidlertid ser jeg på webben at enkelte venter nedtur den kommende uke, på basis av dårlige kinesiske data som ble lagt frem i dag. De som opererer på børsene er som en saueflokk-som følger hverandre og dersom frykt først oppstår kan mye skje. Jeg tror det er lurt å ha et sunt forhold til dette, og jeg ser at mange omtaler dette som “profeti” i den grad at en eller annen har hatt et syn, en visjon, hørt stemmer eller fått et “så sier Herren”, men det er mer en slags analyse bygd på historie og mønstre som går i sykluser. Slike sykluser er vel kjent fra økonomisk tenkning som opererer med en rekke sykluser. Ideen til sju års syklusen er primært “de sju gode og de sju magre år” fra Bibelen der Farao i Egypt fikk en drøm om og som Josef tydet riktig for ham.

Det er stengt for kommentarer.