Frykt i ferd med å gripe børsene, kan stupe 30 prosent og verden allerede i global resesjon

Oljeprisene ser ut til å fortsette å stupe, aksjebørsene viser igjen tegn til frykt og verden er allerede i global resesjon. De økonomiske fremtidsutsiktene for 2016 er slett ikke lyse og flere og flere tror vi igjen kan stå overfor stormkast både i aksjemarkedet, i oljepriser og også i våre lommebøker, så kanskje det kan være lurt å tone ned sløsingen under årets julefeiring. En rekke analytikere har pekt på at oljeprisene kan fortsette å synke ned mot 10-20 dollar fatet, aksjemarkedet er igjen preget av frykt og kan stupe 30 prosent, og verden er allerede gått inn global resesjon, sier Michael Snyder som blant annet støtter seg på en uttalelse til sjefsøkonom Stephen King i storbanken HSBC som er den største bankgruppen i verden.

Årets Shemitah var kanskje bare et stormvarsel for det som kan ligge foran oss i ukene michael-snyder-picog månedene som kommer. Vi er allerede nå i global resesjon sier Stephen King i storbanken HSBC og Michael Snyder er ikke videre optimist. Samtidig som verdensøkonomien faller fortsetter oljeprisene å tynge en rekke oljeproduserende land og det er ventet at oljeprisene vil kunne falle ytterligere. Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser frykter at oljeprisene kan komme til å falle helt ned til 10-20 dollar fatet: “Det kan komme en slik kraftig siste sell-off for oljeprisen, og som i verste fall kan føre prisen helt ned mot 10-20 dollar i løpet av de neste 6-12 måneder,” skriver Pettersen i sin analyse av utviklingen i oljeprisene. (kan leses her) Også aksjemarkedene er igjen preget av frykt og Pettersen sier i sin siste analyse som kan leses her, at Oslo børs i likhet med det amerikanske aksjemarkedet kan komme til å stupe med 30 prosent. Michael Snyder som er økonom og driver The Economic Collapse-blogg mener verden allerede er inne i en global resesjon. Snyder er jevnlig gjest på Jim Bakker show å skriver også artikler for Charisma magazine.

10 tanker om “Frykt i ferd med å gripe børsene, kan stupe 30 prosent og verden allerede i global resesjon

 1. Jeg mener, at Søkelys sine nettsider begynner å få et komisk skjær. Tvilsomme nettsider, vil jeg påstå.
  Det har her vært en krisemaksimering uten sidestykke i 2015, og ingenting har slått til. Tvert i mot, i USA går det veldig bra nå, og renten der vil nok bli satt opp til onsdag.
  At oljeprisen synker er et godt tegn for de fleste av verdens land, for da blir ikke landene så veldig økonomisk belastet.
  Det er en stor forskjell, som Søkelys ønsker, at verden skal gå nedenom og hjem, og se dette i virkeligheten.
  Norge har igjen blitt kåret som det aller beste landet å bo i for 2015, så la oss heller takke for dette.
  Og verdens mennesker har aldri hatt det bedre, og dersom verden ikke blir ødelagt av en 3. verdenskrig, så vil vi forsatt ha det veldig bra i de kommende tiårene.

  • Norge går så det suser, det går bare en vei, nedover med økonomien, og selv om ting pumpes kunstig opp nå av lav rente så er dette ikke bærekraftig i det lange løp. Det kan se ut som om her Myhren ikke har fått med seg at stadig flere nordmenn blir ledige, konkurser er iferd med å bli daglig nytt i avisene, og mørke skyer er det også over Europa som er i full gang med pengetrykking og kvantitative lettelser. Slike virkemidler tas i bruk for å dekke over krisen som er i ferd med å slå inn over oss.
   Den norske gjeldsbyrden har aldri vært større -og folk handler og koser seg på lånte penger og ser ikke at de er i ferd med å gjøre seg til slaver av systemet.
   Her nede skrev Fædrelandsvennen i dag om at familier risikerer å måtte flytte fra de billigste borettslagene i Kristiansand fordi de har vedtatt å pusse opp for millioner. Mange var redd de måtte flytte fordi de ikke har råd til en husleieøkning på 2000 i mnd.
   “Fra nyttår blir jeg arbeidsledig og da blir det ennå mindre penger,” sa en fortvilt dame til Fædrelandsvennen.
   Jeg syntes heller ikke man skal avfeie sjefsøkonomen i verdens største bank når han kommer med sine vurdering.
   Det kan virke som om Myhren ikke helt følger med på utviklingen.

  • Du vil snart få oppleve den virkelighet som bygger seg opp om krigen i midtøsten, samt den økonomiske nedturen i USA og mange flere land som skjules så godt den kan av medier, og politikere. Politikerne er svært klar over dette. og ofte løses slike kriser med krig og elendighet.
   Den største bløffen i historien er klimaet. Dette er et fokus bort fra det som virkelig skjer, og som har gjentatt seg før i tiden. klimaet har ikke forandret seg med tiden, for været har vert ekstrem i forskjellige tidsepoker. begrunn av enkeltes planeter som beveger seg nærmere jorden til tider. magnetisme kalles dette. Derfor bruker de pengene på noe helt annet en klima kriser. Myndigheten vet mer en det de vil ut med for å ikke skape panikk blant jordas befolkning, for været kan bli så ille slik Matteus beskriver det himmelvellingen vil rokkes ved, og havet vil bruse i endetiden. folk vil skjelve av redsel. vil jorden rokkes av andre store planeters nærvær? stjerner vil falle ned, som gjerne er kometer. NASA skjuler mye som de ikke ønsker å formidle til denne verden. så hvis man ikke kan se verden slik den er, så er jeg redd for at det vil bli slik på No has dager, man er ikke forberedt selv om advarslene er sendt ut.

 2. USA går ikke godt ifølge økonomer. Tvert imot er det bare et tidsspørsmål før dollaren kollapser.
  Oljeprisen har stupt. Vi er inne i en resesjon, men det er en ting som kan få hjulene igang igjen. En krig i Midtøsten.

 3. Merkelig uttalelse av Myhren. Følger han ikke med hva som skjer i Norge og i verden? På urix (tror jeg det var) i forrige uke, sa de at verden er i en global resesjon. USA, som står for 35 % av verdens BNP, er teknisk konkurs og vil aldri greie å bli gjeldfri. At oljeprisen synker betyr i hovedsak en ting, at verden produserer og investerer for lite. Det igjen betyr selvsagt at økonomien krymper, som igjen gir mindre oljeetterspørsel med påfølgende fallende pris, og dermed er vi inne i en ond sirkel.

  • Jeg tror virkelig Myhren lever på sin egen planet når han klarer å lire av seg dette våset: “Norge har igjen blitt kåret som det aller beste landet å bo i for 2015, så la oss heller takke for dette. Og verdens mennesker har aldri hatt det bedre,” Jeg vil oppfordre herr Myrhen til å bruke hue til mer enn å ha lua på. Har han ikke sett at stadig flere mennesker mister jobben, Statoil tilbyr alle sine ansatte sluttpakker, Aker solution skal si opp folk på nyåret. Køene i NAV systemet, og spør den voksende tallet på mennesker som er tvunget til å oppsøke fattighuset om “Norge er det aller beste landet å leve i” – Vi som jobber med fattigfolk blir provosert av slikt sludder som Myhren klarer å lire av seg.

   Jeg blir regelrett kvalm av slik selvgodhet som Myhren her lirer av seg. Norge er ikke verdens beste land å leve i, -for stadig flere og flere mennesker i dette landet. Trygdede rømmer til syden og slår seg ned der for pensjonen strekker ikke til og så lever Myhren i villfarelsen sin.
   Kanskje Myhren burde bruke litt mer tid blant Norges mange fattige, eksempelvis åpne sin lille kirke for fattige og hjemløse i dette verdens beste landet.
   Den som måtte ha kåret Norge til dette-må ha nisselua trukket langt ned.
   Flere rammes av resesjonen vi nå er i begynnelsen av, så våkne opp Myhren!!!

 4. Joda, jeg følger så avgjort med i utviklingen. Men det er jo lov til å se seg litt tilbake i historien. Da var det virkelig ille.
  Nå er det jo også slik, at verden aldri blir et perfekt sted å bo på, men langt på vei så har utrolig mange milliarder mennesker det veldig bra om dagen. Fattigdommen har gått markert ned, og nå ser det ut for at utviklingen vedrørende forutrensingen i verden blir tatt alvorlig av myndigheter.
  Nå har jeg opplevd snart 70 år med fred, med andre ord, jeg har aldri opplevd krig. Folkeopplysningen har aldri vært større, og sykdommer er under kontroll. Vi har varme og solide hus og pensjon i vente som eldre. De fleste av jordens mennesker kan spise seg mette hver dag og bo noenlunde trygt.
  Men bevares, det er mye negativt å sette fokus på, og det må også gjøres, men aldri har jorden vært tryggere og bedre og bo på enn idag!
  Men kriger vil komme og mye vil forandre seg, men i dagens situasjon finnes det håp og muligheter for de fleste.
  Det er spennende å leve….

  • Myhren, du har helt rett i at det har vært en lang fredsperiode og at de fleste aldri har hatt det så godt som nå. Men vi må ikke glemme at vi nærmer oss Jesu gjenkomst. Bibelen sier at det skal bli tider som det aldri før har vært. Jesus forteller om krig, jordskjelv og katastrofer. Jeg tror vi må være forberedt på store og skremmende ting. Bibelen kaller det fødselsveer, og de vil øke i styrke. Man trenger ikke være dommedagsprofet for å se at noe er på gang, og at det kanskje også vil få følger for vår lille andedam.
   Takk til Søkelys som skriver om dette, slik at kristne kan våkne opp fra sine drømmesyn om velstand, velstand og mer velstand.

  • Jeg deler definitivt Kjells bekymring for verdensøkonomien, og det gjør forøvrig også et mer eller mindre samlet korps av analytikere.
   Store deler av verden har en oppblåst økonomi; Amerika som er verdens største økonomi holder seg selv praktisk talt kunstig i live, og det samme gjør verdens nest største økonomi, Kina, hvor innbyggerne har lånt penger i bøtter og spann til kjøp av aksjer, aksjer som har en kunstig høy verdi. Her er det nødt til å smelle skikkelig før eller siden. Japan er også i en svært vanskelig situasjon.Europa er også på bristepunktet, med enorm statsgjeld og tiltakende arbeidsledighet. Flyktningestrømmen vil også bidra til en forverring av den økonomiske situasjonen.
   Du snakker om fiskerinæringen som går godt. Hvor lenge mon det varer? Det må nødvendigvis komme et punkt hvor sør-europeerne ikke lenger har råd til å kjøpe klippfisk til 150-200 kroner kiloen?

   Vi har det som du sier fortsatt forholdsvis komfortabelt i Norge, og det kan vi takke en svært nøktern økonomistyring av de ansvarlige politikerne i Norge gjennom mange år. Takk Gud for at fremskrittspartiet ikke har hatt hendene på roret de siste 10-15 årene. Da ville vi vært i en helt annen, og svært negativ økonomisk situasjon her i landet!

   Jeg klarer ikke dele dine analyser, Myhren. Du tenker kanskje at om vi innførte FRP-politikk, stengte grensene, og bare sørget for oss selv, så ville vi hatt det riktig så bra. Men, det er nok ikke særlig realistisk, all den tid vår økonomi er svært nært knyttet opp til verdensøkonomien, og vi bare i liten grad klarer å isolere oss fra verden for øvrig. Eksportinntektene vil nødvendigvis rase, grunnet lavere etterspørsel, fra et Europa i krise, men det er også en utfordring at importerte varer blir dyrere, grunnet den svake kronen. Nå skal vi være glade for at ikke ditt kjære FRP har fått bygge ned landbruket, slik at vi måtte importert dyre matvarer fra utlandet!
   (forøvrig greit å være selvforsynt i størst mulig grad, i en urolig verden, men det er en annen historie)

 5. Venter egentlig Myhren på Jesu gjenkomst..? En stille søvn har sneket seg inn blandt Guds brud..En søvn som sier at det vare lenge til hans gjenkomst..Liknelsen om de fem uforstandige jomfruer og de fem kloke burde være en vekker..Når det drøyet med hans komme ,så sovnet alle ti..men de kloke hadde olje på kannen.Alså de hadde blikket på jesus og var i åndens ledelse selv om det dro ut ,og søvnen også nådde dem….de fem ufornuftige ,hadde en gang hatt olje ,men den hadde gått tom..De var frafalne..De hadde mistet Jesu ute av synet ,og åndens ledelse..Det endte med at de ikke forstod åndens ledelse og livet i Kristus..Og da var det helt naturlig for dem å ikke søke Gud ,for å få olje ,men å søke mennesker..De ventet ikke Kristus ,men vendte til mennesker for å kjøpe olje..Men det går da vitterlig ikke.Da de brått ble vekket opp ,så var det for seint…Man reker ikke inn i himmelen på en fjøl..himmelrikets bryllup er individuelt,og er dekket for en ventende og lengtende brud…..søk
  elyset er en nyttig og informativ side..Gud velsigne dere.

Det er stengt for kommentarer.