Fra Vårt Land: Hun blir Norges første lesbiske prost

Norge vil omsider få sin første lesbiske prest, melder avisen Vårt Land onsdag. “Jeg er veldig glad for å ha fått jobben. Jeg har vært sokneprest i prostiet i snart 20 år og har hatt en interesse for ledelse som jeg også har tatt videreutdanning i. Det blir spennende å være med å lede kirken i Lofoten inn i en ny, viktig epoke, sier Kristine Sandmæl,” i følge avisen Vårt Land. Selv om Sandmæl har vært prest i folkekirken i snart 20 år er det likevel nok et tegn på at den norske kirke ikke lenger kan betraktes som en kristen kirke, men et religiøst system som hopper bukk over Bibelen og den kristne kirkes tradisjonelle bekjennelsesgrunnlag som er utbrodert i de ulike oldkirkelige bekjennelsesskriftene. Mens de gamle tiders prester ofte opererte med ordet “kall” -og da snakker vi om et kall til tjeneste fra Gud selv ved Den Hellige Ånd.

Jeg kan huske min gamle konfirmasjons prest som en mann av tro og med et tydelig kall fra Gud til den tjenesten han stod i. Han var en mann som med nebb og klør kjempet for den tro og den Gud som hadde frelst ham, og både hans forkynnelse, hans ord og den atmosfæren som fulgte denne lille store soknepresten, vitnet om en mann som var rettelig kalt av Herren til tjenesten han vandret i. Gamle sokneprest Trygve Nortvedt var på alle måter “Bergens-presten” som ble en legende på Sørlandet. Han

Avdøde sokneprest Trygve Nortvedt hadde neppe forestilt seg at den kirken han tjente så tro, hadde blitt en apostat-kirke slik den norske kirke er blitt nå.

var født i 1910 i Bergen og tok sin teologiske utdannelse ved MF. I 1949 ble han sokneprest i Valle og deretter i Birkenes fra 1956. I 1963 kom han til Grim kirke i Kristiansand og tjente der som sokneprest frem til han gikk av 70 år gammel. Han døde i 1995, 85 år gammel og vil for ettertiden ble husket som en legende av en prest: “-Han var en djerv og tydelig Kristusforkynner, og en uttrettelig menighetsarbeider, noe som ikke minst kom til uttrykk i Grim, der han fikk stå midt oppe i et levende ungdomsarbeid selv i eldre år. Jeg opplevde dette selv på nært hold: Sommeren 1977 var jeg på besøk i Grim, og ble tatt med på ungdomskveld i kirken. Ungdom i Oppdrag var der, og et karismatisk ungdomsmiljø kunne tydelig spores. Da klokken ble 2300, ymtet jeg frempå om at nå var det vel snart slutt. Men nei, “det er nå det begynner,” skriver Svenn Martinsen om Trygve Nortvedt (link) og det er også slik mange husker den avdøde presten med det store hjertet. Det kan legges til at Grim kirke under Nortvedt og også Magnus Nymann opplevde en rik tid med vekkelse på 1970 tallet som satte sine spor i flere tiår senere. I dag, 26 år etter Trygve Nortvedt’s forfremmelse til herligheten er den norske kirke ikke til å kjenne igjen. Den tydelighet som preget avdøde Nortvedt og Magnus Nymann som nå er pensjonist er borte, og nå er ikke lenger troskap mot Ordet,
en tydelig forkynnelse eller hellig kall kvaliteter som vektlegges, men noen tall på et eksamensbevis og når prester blir forfremmet og fremheves i den religiøse presse er det seksuell legning som blir vektlagt. Avdøde Trygve Nortvedt hadde grått over den norske kirke, jeg traff ham noen ganger før han døde og de ordene han med rød skrift skrev inn i nortvedt-ordmitt konfirmasjons-testamente (Et lite NT i lommeformat) brenner stadig i meg, nå mange år etter at han er død og hjemme hos Herren. De ordene han skrev med sin røde penn har jeg aldri glemt og har dem også for mitt øye hver eneste dag og de var hentet fra den eldre Paulus brev til den unge Timoteus -og lød så: “Kom Jesus Kristus i hu, som er oppstanden fra de døde, av Davids ætt, efter mitt evangelium. “( 2 Tim 2,8)

En tapt størrelse

I dag er den norske kirke en tapt størrelse, de tider som var kommer ikke tilbake og frafallskreftene vinner frem og vil kvele alt sant åndelig liv i den norske kirke. Å dvele med fortiden må likevel ikke hindre oss i å gå fremover og med samme djervskap som Trygve Nortvedt er tiden nå kommet for oss til å være tydelige og holde frem de evige sannheter selv om den norske kirke og dets presteskap ikke lenger kan sies å representerer Jesus Kristus og hans Ekklesia. Bibelens ord er klart og tydelig et entydig “nei” til homofil praksis som nå blir akseptert i den norske kirke, og når vi i dag ble møtt med nyheten om at den norske kirke har fått sin første lesbiske prost, må vi bare spørre hva blir det neste? Om tjue år om verden står, vil vi kanskje lese at “den norske kirke” har fått sin første pedofile prost, for den makt som virker frafall vil gå stadig videre i mørke. I dag er pedofili både en synd og en straffbar handling. Hvordan det bli i fremtiden gjenstår jo å se, men det er grunn til å frykte det verste med en kirke som har forlatt Guds Ord og bud og nå er villig til å akseptere synd.

Artikkelen fra Vårt Land kan leses her: http://www.vl.no/nyhet/sandm%C3%A6l-blir-landets-f%C3%B8rste-lesbiske-prost-1.696511

 

 

8 tanker om “Fra Vårt Land: Hun blir Norges første lesbiske prost

 1. For å si det pent, dette med homofile og lesbiske “prester”, er bare helt sykt! DNK.er infiltrert av umoral, og mange synes dette er flotte greier.

 2. Jeg leste dette på sengen, før jeg sovnet i går kveld, og det skulle jeg aldri ha gjort. Jeg ble fysisk uvel, kvalm…Måtte ta en ekstra sovetablett for å rømme fra det ufyselige tankekjøret.

  Det skal nok mye til at jeg velger annen tilhørighet enn til pinsebevegelsen, men måtte jeg velge mellom DNK eller den katolske kirken, ville det nok katastrofalt nok blitt sistnevnte!
  Jeg meldte meg ut av DNK i 1998, 3 år før jeg ble radikalt frelst. Selv som ikke-troende så jeg galskapen. Hvorfor i alle dager ser da ikke de lunkne kristne i DNK at den eneste autoriteten for en kristen forsamling MÅ være Guds Ord?

 3. Mange av de som setter sporsmalstegn ved dette er selv en del av arsaken. Gjennom hele Bibelen beskriver Gud kjonsrollene. Alt fra oppgaver til harfrisyre og hvordan man skal kle seg. Men de aller fleste kirkesamfunn har tillatt at medlemmene dras med i den gennerelle likestillingskulturen i samfunnet. Den som skal viske ut forskjellene mellom kjonnene. Man skal ha de samme oppgavene, de samme rettighetene, kle seg nesten likt osv osv. Mange trossamfunn har faktisk imlementert dette i den religiose leren sin, selv om det er 100% ubibelsk.

  Resultatet? Barn greier ikke a identifisere sin kjonsidentitet for det er for sent. I dag er dette “forbudt psykologi”. Men for noen tiar siden var dette pensum for psykologistudenter. De som har studert skoleboker vet at likestillingen er en del av den politikken som har avkristnet samfunnet og mange trossamfunn. Det er en bevisst og villet politikk.

  Jo mer jeg har studert Bibelen, jo mer overbevist blir jeg om at det den sier er riktig. Og jo mer jeg forstar dette, jo mer pesimistisk blir jeg.

 4. Jeg har laga ei støtteside til broder Jan Kåre på twitter. Han trenger all den oppbakking han kan få, mot alle de demoner som herjer mot ham

  twitter.com/sannhetten

 5. Hva har de lesbiske å tilføre verden? De har jo ikke en livsstil, men en dødsstil. De gir ingen liv, men representerer bare død, i flere betydninger. De gir ingen nye liv til denne verden. De har brutt med forplantningen, og snylter på våre barn som både må stelle dem når de blir gamle og betale deres pensjon i mangel av deres egne barns bidrag til samfunn og folk.
  De er skruppuløse egoister med kun sitt ego i spydspissen, hever seg over naturen og vil til og med adoptere barn. De river ned naturens lov – som her er: kun mann og kvinne kvinne kan få barn. De kan ikke en gang være mer intim enn å sleike hverandre i skrittet. Er naturen lagt opp til bare det?
  Enda verre er det med de homofile som dytter sitt kjønnsorgan i en annen manns avføring. Er naturen lagt opp til det? Skal disse være veiledere og prester? Bøker kan skrives videre om dette.
  Den dagen likekjønnede kan bli svanger, da har de rett – en naturlig rett!

 6. Jeg ser på slike som “skummende bølger, som skummer opp sin egen skam. To ganger døde.” Det samme er de som godkjenner slikt. Da serlig prester og biskoper og de troende som KJENNER Guds prd. De som samtykker i synden, står under samme dom. Fordi de vender ryggen, ikke ansiktet, til Gud.

Det er stengt for kommentarer.