Er stemningen i ferd med å snu? Østeriske parlamentsmedlemmer reiste seg og gikk i protest da Zelensky skulle tale

Stadig flere i Europa ser med dyp uro på konflikten i Ukraina og er kritiske til at Europa fortsetter å kaste bensin på krigsbålet. For regimet til Zelensky er det som skjer dårlig nytt. Da Zelensky begynte å tale til parlamentet i Østeriket, reiste mange representanter seg opp i protest og forlot salen. Hvorfor skal Europa risikerer en tredje verdenskrig med Russland på grunn av et korrupt regime i Kiev? Skattebetalere og vanlige folk i mange europeiske land begynner å bli lei av at fellesskapets penger skal gå til krig i Ukraina. Men også de folkevalgte er begynt å reagere

Et bad omen for den ukrainske lederen er det når europeiske folkevalgte begynner å reagere på denne måten. Støtten til krigen i Ukraina er fallende i mange land, men her i Norge har man ennå full kontroll på massene. Mainstream media og politikerne her hjemme er alle stort sett krigshissere og selv om det finnes noen som er kritiske til dette krigseventyret -skriker massene ennå om mer penger og våpen for å bekjempe “Putler” som er navnet de mest hjernevaskede bruker om president Putin. Zelensky krever stadig flere og bedre våpen men noen folkevalgte sier nå “nei” og forlater salen i protest.

13 tanker om “Er stemningen i ferd med å snu? Østeriske parlamentsmedlemmer reiste seg og gikk i protest da Zelensky skulle tale

  • Det Kjell Andersen velger å ikke ta med i denne saken er at det er FPÖ – frihetspartiet – i Østerrike som velger å forlate plassene sine. FPÖ er et av få, om ikke det eneste, partier som er grunnlagt på mange av nazismens verdier som har fått plass i et parlament.
   FPÖ er et ytre høyre, pro-russisk parti, grunnlagt av to tidligere SS-offiserer, og er beskyldt for å være fremmedfiendtlig, anti-islamsk, diskriminerende og nasjonalistisk. Og selv om partiet formelt tar avstand fra nazisme og fascisme er mange av deres meninger farlig nærme den nazistiske tankegangen.
   Østerrike har valgt å ikke støtte Ukraina militært, men står likevel på Ukrainas side i kampen mot de russiske angriperne.

   Så det Kjell her glemmer å nevne er at det er 20 av 30 medlemmer av et pro-russisk parti med nasjonalsosialistiske ideer som forlater salen. Og årsaken er at de mener Østerrike skal være nøytralt – slik som grunnloven sier -, og ikke støtte noen side i en krig. Derfor protesterer de.
   Med andre ord er protesten mest rettet mot det de mener er brudd på prinsippet om nøytralitet i Østerrike. Ikke for eller mot Ukraina eller Russland.

   7
   1
  • Gransker har rett.

   Det høyrepopulistiske partiet Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) har lenge støttet Kreml og signerte en samarbeidsavtale med Putins nasjonalkonservative parti Forent Russland i 2016, men har etter Russlands invasjon av Krim i 2014 vært forsiktig med å forsvare Moskvas aggresjon. I stedet har de brukt populistisk retorikk og presentert østerrikere som ofre for nasjonale og vestlige politiske eliter. FPÖ har kritisert vestlige sanksjoner mot Russland og kalt Ukraina en korrupt stat, samtidig som partiet appellerer til østerrikernes tradisjonelle nøytralitetspreferanse. Østerrike har en tett forbindelse til Russland og er sterkt avhengig av russisk energiforsyning. Det er også bemerkelsesverdig at partileder Heinz-Christian Strache og Johann Gudenus, partiets kontaktperson med Russland, begge måtte trekke seg etter en politisk skandale i 2019. FPÖs nye leder, og tidligere innenriksminister, Herbert Kickl, er en ideologisk hardliner og ønsker å føre partiet ytterligere mot høyre på anti-establishment-siden.

   1
   1
  • Ja Gransker.
   Det har blitt mer og mer opplagt.
   Media og dere politisk korrekte har svartmalt og brunbeiset “ytterliggående høyepartier” som den store fare for freden.
   Men vi ser nå at den store fare er venstreliberale og politisk korrekte sopere og transforstyrrede med falske religiøse med sin side som er den store fare.
   Liberale og politisk korrekte har helt siden de fikk Biden effektivt ført verden på randen av en atomkrig.
   Venstresiden, globalister og liberale vil helst ha befolkningen utryddet raskest mulig. Frihetspartiet gjør her det alle sunne og oppadgående mennesker skulle gjort.
   Vendt seg bort fra krigshissere og tatt til orde for fred.
   Den store fare er ikke høyresiden -men venstreliberale og globalister som ønsker oss alle døde.
   Derfor gav de folk sprøytene..

   3
   6
  • Til Zz:

   …og ellers føler du det går greit med deg?
   Jeg håper innlegget ditt bare det er et uttrykk for frustrasjon og irritasjon, og at du ikke er så brun som man kan lese mellom linjene i teksten. Jeg blir litt skremt og trist av slike innlegg. Det var litt av en tirade!

   5
   1
  • Gransker
   Du beviser hva jeg skriver med din kommentar.
   De venstreliberale/globalistene som har styringen i USA og Europa er livsfarlige krigshissere.
   Ser du ikke hvor de leder deg?
   Blod, død og krig er alt de er eksperter på.
   De har pushet vaksinen og se hva de har skapt.
   Mennesker uten evne til å forstå sitt eget beste.
   Når mennesker forkaster Gud så blir freden tatt bort.
   Kristus Jesus hadde aldri stilt seg sammen med disse blodtørstige globalistene som driver frem verdenskrig.
   Jeg personlig mener at vi hadde trengt et parti ala FPÖ i alle land i Europa. Det er noen som ser galskapen globalistene leder oss inn i. Vi som er kristne må si nei til krig, nei til sprøyten, nei til globalisme og nei til våpen til Ukraina.

   2
   9
  • Det stemmer at vi som er kristne må si nei til krig og elske vår neste selv om han ikke er fra Norge eller er hvit. Vi skal prøve å leve etter det idealet som Jesus viste oss. Vi skal ta vare på helsen vår og på skaperverket (naturen og miljøet rundt oss og i verden).
   At du sier nei til covidvaksiner er ok for meg. Jeg er vaksinert mot covid og mange andre sykdommer. Det mistenker jeg at du også er (minus covid).
   Oppsummert:
   Da regner jeg at som kristne er vi enige om at å gå til krig mot et annet land er galt – uansett om det er USA eller Russland som gjør det – , vi skal aktivt støtte fredsarbeid og ikke krigføring og at Jesu befaling om å elske “alle våre nester” er i god kristen ånd. Jeg tror også vi er enige om at det er flott at vi har ytrings- og religionsfrihet.

   Alt det jeg har ramser opp her passer dårlig med FPÖ sin politikk.
   Så nei takk! Jeg vil heller leve som et Jesu barn, og ber hver dag om at han må hjelpe meg å ha nød og omsorg for alle mennesker. Brune, gule, hvite, ukrainere og russere.
   Jeg vet ikke om det er slike du kaller globalister, men jeg kaller slike for kristne brødre og søstre.

   7
   1
 1. Verken vesten, NATO eller t-skjortepresidenten ønsker fred. Poenget med stedfortrederkrigen er for globalistene å knekke Russland økonomisk. Vestens såkalte “internasjonale straffedomstol” har jo utstedt arrestordre på Putin. Og da kan han jo ikke reise noe sted for å undertegne en fredstraktat.

  Det var USA’s “deepstate”, militærindustrielle kompleks, Wall Street og Demokratene som lokket og narret russerne til å gå inn i Donetsk og Donbass for å forsvare de russisktalende der mot Ukrainas nazi-bataljon Azov.

  Ikke dermed sagt at den gamle KGB-obersten Putin er noen godgutt. Men det spørs om ikke Vesten er betydelig værre.

  3
  5
 2. Dette må svi på rumpa til Zelensky tilhengerne her inne. Jeg tenker på navn som B______ H______sen og T______ L____er og flere andre.
  Disse har rast mot Putler og har fremmet russofobi på en måte som er totalt uverdig for troende mennesker.
  Mange har spredd ukrainsk løgnpropaganda og slikt bidradd til at krigsåndene har spredd seg. Det er bra at europeiske politikere nå sier i fra.
  Veldig bra

  3
  3
 3. Det er snart påske. Arbeidet med å oppdatere Søkelys daglig krever svært mye arbeid. Vi kristne gir tiende : Derfor vil jeg anbefale at lesere av denne nettsiden tenker på Søkelys – i denne sammenheng !

  0
  3
  • Jeg støtter Tures oppfordring om å gi tienden til kristent arbeid.
   Gi til arbeid for Guds rike, til arbeid som skal bringe trøst til nedbrutte sjeler, til arbeid for å spre det gode budskap om Jesu frelsesverk på Golgata, Jesu oppstandelse og soning for våre synder og til arbeid for å få flere med på himmelveien.

   Gi gjerne tienden din til Søkelys dersom du mener denne nettsiden fremmer de kristne verdiene du står for.

   God påske!

  • Ja, alle trenger penger til livets opphold. Jehova hjelper kun den som hjelper seg selv, og overlater til menneskene å hjelpe hverandre. For kultur og underholdning er ikke gratis. Det vet kardinaler og telefonhelbrederne alt om. Bare Jehova kan lage gater av gull og evig lykke. Men tydeligvis ikke her 😉

   Ja, god påske! 🐥
   Og happy 1. april! 🥳

   1
   2
  • Og like opptatt du, Ture, er til å anbefale andre hvor de skal gi tienden -burde du være til å ta til deg tidligere opplysning om at det ligger er en viktig kommentar til deg. Inntil du har vist folk respekt først så synes jeg du bør ligge lavt med nye kommentarer. Det samme gjelder jo Geir.

   Mye voksne mannfolk her inne…😀
   Jeg må ikke le!! DET er ikke lov!! Kristne må hvertfall ikke le. Da kommer det nok en vrede eller annet🐸

   https://www.sokelys.com/ture-andersen-om-russerne-lager-tsunami-i-nordsjoen/

   Kommentar til deg Ture, nederst der på siden fra Gransker. Jeg selv har også stilt deg et par spørsmål der, bl.a. om du kan peke på HVOR du ser noe hets mot deg? Men venter ikke å få noe svar😀 (Da du selvfølgelig ikke KAN peke på det.) Jeg vil ikke ha noen svar heller😊 Kanskje jeg skal si like sint som deg at herved er diskusjonen over… Nei, jeg står nok over👍😊

   (Forøvrig synes jeg det er en helt ok anbefaling ang.Søkelys)

   Men 😀, LITT spesielt er det å se her inne at flere voksne (?) mannfolk (??) holder en høflig nok og voksen tone KUN når folk er enig med dem/ikke stiller spørsmål ved det som påstås.

   Hva er DET for en slags diskusjon??
   Det er ingen diskusjon😀 Skal la være å si HVA det er jeg, heh…

   Hoppla! Hoppla!! 😊

   2
   0

Det er stengt for kommentarer.