Dette er Moskva`s ultimatum til Vesten for å få en slutt på krigen

Russland tilbyr Vesten en rekke betingelser for å bringe en slutt på krigen i Ukraina. Russlands viseutenriksminister Mikhail Galuzin listet i et intervju med RTVI opp Moskvas betingelser for å etablere «bærekraftig fred i Ukraina og Europa». At Russland velger å fremme betingelsene overfor Vesten er fordi Russland anser at NATO land er fullverdige deltakere i krigen. Uten USA og Vestens involvering i Ukraina hadde ikke denne krigen startet og det er USA og Vesten som i realiteten trekker i alle tråder. NATO finansierer krigen, NATO dekker det ukrainske statsbudsjettet og uten penger fra Vesten hadde Ukraina vært konkurs som stat.

Dette er Moskvas krav til Vesten og regimet i Kiev.

1.Opphør av fiendtlighetene fra Ukrainas væpnede styrker og tilførsel av våpen til dem fra Vesten.
2. Ikke-kjernefysisk, nøytral og ikke-blokkstatus til Ukraina, dets avslag på ikke bare å bli med i NATO, men også EU.
3. Anerkjennelse av “nye territorielle realiteter”.
4. Demilitarisering og denazifisering av Ukraina.
5. Beskyttelse i Ukraina av rettighetene til russisktalende borgere, det russiske språket og nasjonale minoriteter.
6. Kansellering av anti-russiske sanksjoner og tilbaketrekking av krav, oppsigelse av rettsforfølgelse mot Russland, enkeltpersoner og juridiske personer i den russiske føderasjonen.
7. Gjenoppretting av det kontraktsmessige og juridiske grunnlaget til Kiev med Russland og CIS og med penger fra Vesten – “ødelagt av Ukrainas væpnede styrker etter 2014 av den sivile infrastrukturen i Ukraina.”

– Vi vil ikke tolerere eksistensen av en åpent anti-russisk stat på våre grenser, uansett hva dens grenser måtte være, sa Galuzin i følge avisen Pravda. Det er lite trolig at Washington og NATO landene vil gå med på disse betingelsene som i realiteten betyr at de fleste av Russlands krav før “invasjonen” blir innfridd. De russiske betingelsene er i realiteten en full ydmykelse av Zelensky og hans regime som har som mål å ta tilbake alle tapte territorier inkludert Krim. For Zelensky er kravene umulige å svelge rent politisk og for Vestmaktene vil en fredsavtale basert på disse betingelsene være et stort prestisjemessig nederlag.

 

5 tanker om “Dette er Moskva`s ultimatum til Vesten for å få en slutt på krigen

 1. Vesten vil ikke ha fred. Og Russland vil stjæle Krim.Fredsnakk er derfor bare politisk propaganda.

  1
  2
  • Taper USA og de europeiske koloniene deres krigen i Ukraina vil petrodollaren stupe i fritt fall. Da står BRICS-landene klare til å bli verdens nye grunnvaluta via en mulig digital juan-utgave med nytt navn. USA tåler ikke flere internasjonale nederlag

  • Det blir neppe fred. Den amerikanske dypstaten har lagt all prestisje inn i denne krigen. Penger og militært utstyr. Her i Norge og Europa har de fremstilt Putin som en Hitler som ønsker å gjenopprette Sovjet og det uten et fnugg av bevis.
   Mediene her i vest har forsøkt å fremstille det slik at Putin først tar Ukraina, deretter de baltiske stater og så Tyskland og at Ukraina bare er begynnelsen.
   Det er ikke noe i Putins fortid som indikerer at det er planen.
   Han har ikke uttrykt noe annet enn at han ønsker å gi beskyttelse til de russisk-talende som blir undertykt av nazistene i Donbass og å fjerne NATO fra Russlands grenser.
   Det er jo slik at det er NATO som har presset seg stadig nærmere Russland og ikke motsatt.

   1
   3
 2. Tvilsomt om dette ultimat blir godtatt, det store smellet nærmer seg viss Gud tillater det

 3. Selvsagt mangler Putin medfølelse med og omsorg for alle som ikke er enige med ham. Et klassisk tilfelle av underutviklede sjelsevner og grandios psykopati. Faktisk ganske likt Hitler. Eller Trump. De ødelegger gjerne samfunn, demokrati, fred og frihet hvis det tjener deres personlige interesser. Så enkelt.

Det er stengt for kommentarer.