Dr James White til menigheten Kilden på Nærbø i januar

Menigheten Kilden som ble startet opp i august får i vinter besøk av den amerikanske forkynneren Dr James White som skal forkynne under flere møter

james-whiteMenigheten “Kilden” som startet opp i august 2014 vil i vinter få besøk av Dr James White. Den nystartede menigheten som nå samler nærmere tjue personer til regelmessige møter sentralt i Nærbø sentrum, i Jernbaneveien 6 får besøk av Dr White både tirsdag 13 januar og søndag 18 januar. Sentrale personer i menigheten er Asbjørn Berland og Martin Hjellvik. Den vesle menigheten som fastholder den kristne kirkes sentrale dogmer vektlegger en tydelig forkynnelse av Guds ord hvor slagordet er “Troen alene – Skriften alene – Kristus alene – Nåden alene – til Guds ære alene”. vil i mai få besøk av den amerikanske apologeten og forkynneren Justin Peters. Foruten jevnlige møter samles menigheten også til bibelgrupper i private hjem.

Den nystartede menigheten som i løpet av få måneder har vokst fra intet til ca tjue nærbø-647x239møtebesøkende har sin egen nettside som du kan sjekke ut her. Annenhver uke samles menigheten til sine møter i Jernbanevegen som ligger på hjørnet, rett ved togstasjonen i Nærbø. Den nystartede forsamlingen som ennå består av flest yngre mennesker kan være et alternativ også for studenter i området som jakter på et kristent fellesskap som vektlegger hva Guds ord lærer. De to større møtene med Dr White i januar vil for enkelte kunne bli det første møtet med denne menigheten som bare har eksistert i knappe fem måneder nå. De faste møtene i sentrum av Nærbø er på søndag formiddag og ellers er det bibelgrupper og fellesskap som er for folk i alle aldre. Møtene med Dr James White vil finne sted tirsdag 13 januar klokken 1800 og 2000 og søndag 18 januar på samme klokkeslett. Det vil bli gitt mulighet til å stille spørsmål til den amerikanske forkynneren som er i Norge i forbindelse med “tilbake til Guds Ord konferansen” på Holmavatn leirsted.

Relatert: “menigheten Kilden” og “Tilbake til Guds ord konferansen 2015″

7 tanker om “Dr James White til menigheten Kilden på Nærbø i januar

 1. Helt fra Amerika for å tale til 20 – tyve personer?:-) For øvrig spennende med denne menigheten på Nærbø. Håper bare at det er en levende menighet, der Ånden får virke, og ikke en tvers gjennom lovisk, dyster og sørgelig forsamling. Tryggheim Videregående skole er jo kun et steinkast unna, og der er det jo internat, med et par hundre ungdommer boende. Her skulle det være mange som trenger en utstrakt hånd på fritiden, som trenger å få grunnfestet troen sin, og få en god ballast å ta med seg videre i studenttilværelsen. Men, er redd for at dette blir en sekterisk forsamling av loviske middelaldrende menn, dessverre. Men, håper jeg tar feil. Skal så sannelig ta turen innom på et møte(bor jo ikke så lang unna):-)

  • Han skal nå delta på flere ting i Rogaland. Jeg er for menigheter som består av flere ting som samvirker. 1. Bønnemøter som basis hvor det bes konkret over tema/behov/venner/familie. (Pinsebevegelsen nevner ofte vi må be for “bønnebarna” -men hva med alle de ikketroende som ikke er “bønnebarn”? -tenker jeg når dette nevnes. Et annet viktig punkt er faktisk “tørr” bibelundervisning hvor tekster gjennomgås systematisk. (Slikt er matnyttig for enhver kristen) Et tredje viktig punkt er den appellerende forkynnelsen, kall til omvendelse/tjeneste/og søken etter nådegaver osv. Et fjerde viktig punkt i menighetens liv må være vektleggelse av den bibelske fellesskapstanken. Når vi leser om det kristne fellesskapet i NT bruker grunnteksten ordet “koinonia” som blir oversatt med fellesskap/samfunnet og betydningen av rotordet som her er brukt er “være delaktig med noen i noe”.

   Litt for mange mennesker som søker til kristne sammenhenger opplever ensomhet i menighetene og slik skal det ikke være. Det er dessverre ikke så veldig mange utenforstående som lenger kommer deisende inn på et kristent møte, -og jeg kan forsåvidt også forstå hvorfor. Man kan komme til en menighet -og få servert sang og en preken og “fellesskap” med bakhodet til den som sitter foran deg. Jeg har etter at Søkelys kom opp fått flere henvendelser på akkurat dette. Folk har forsøkt å søke til en menighet med lengsel også etter å få mellommenneskelig koinonia -og møtt klikkeri og ensomhet midt i forsamlingen. Jeg har hørt om folk som har gått i en menighet i flere år og de forteller meg: Dersom jeg blir syk eller borte -er det ingen som savner meg og når jeg er der “føler jeg meg som ei vorte på ei potet,” uttrykte en som sendte meg en lang mail. Å drive en sann menighet er mye mer enn å ha den rette lære og de rette forkynnernavn. Man må ha helheten. Her i uken var jeg ute og spiste mexikansk mat med noen gamle venner av meg -og vi snakket litt om dette med ensomhet i kristne forsamlinger. -Og den ene av disse brødrene sa noe fornuftig: “Hadde jeg drevet min business på samme måte som og med samme kundebehandling som mange menigheter driver sine forsamlinger -hadde jeg vært konkurs for lenge siden”.

   Håper selvfølgelig at denne menigheten Kilden praktiserer en helhetlig menighetstanke.

   Jeg jobber litt med denne problematikken og kommer til å skrive det

 2. Har lest mye om “Dr” White, og kan konkludere med at han er en falsk forkynner, som formidler et annet
  evangelium!
  Han, Washer og flere, bygger sin forkynnelse på å gjøre narr av andre, og ofte ler de av andre fra talerstolen
  (i stedet for å formidle hva de selv måtte ha på hjertet, som det er nærliggende å tro er fint lite)
  Det er en religiøs sekt i Norge som er kjent for dette, og det er Den Kristelige Menighet(Smiths Venner)

 3. Ansgar, jeg er totalt uenig med deg som du vet, men jeg vil alikevel be om unnskyldning hvis jeg har fornærmet deg og støtt deg. Jeg har skrevet kritisk om deg og dine meniger som et svar på din kritikk, jeg prøver bare å holde meg til det bibelen sier. Igjen, unnskyld hvis jeg har støtt deg og jeg ser jeg var for hard. Ønsker deg en velsignet jul og et godt nyttår.
  Mvh Bjørn Storm

  • Du trenger ikke beklage noe, da jeg er minst like kvass i kantene, som du er! Jeg aksepterer at du ser anderledes på enkelte ting. Vi prøver alle å forholde oss til bibelen, men allikevel er vi uenige.
   Jeg tror feks at en svak tilnærming til den katolske kirken, slik Rick Warren gjorde, er en god ting. Økumenisk samarbeid er en god ting, men grensene må være tydelige! Imidlertid, så reagerer jeg med vantro, når det annonseres at det i januar skal være et arrangement i Domkirken i Stavanger, der
   12 forskjellige religioner skal delta, med sang og alle skal få be høyt til sine respektive guder. Jeg skulle virkelig ønske at vi kunne samles en gjeng og foreta høylydte demonstrasjoner i kirkerommet denne dagen. Dette er godkjent av biskopen; den samme biskopen som mener at frelsen ligger i barnedåpen alene, og som går i homotog. Den mannen skulle hatt en vedskie i trynet:-(((
   Ønsker deg og dine en velsignet jul:-)

Det er stengt for kommentarer.