Er Gudsfrykten blitt borte fra forsamlingene og erstattet av et likegyldighetens evangelium

David Wilkerson, Paul Washer, Carter Conlon, Zac Poonen, Leonard Ravenhill og en rekke andre forkynnere har hatt et klart og tydelig budskap om Gudsfrykt og Guds hellighet. Slike røster som våger å forkynne et budskap som ikke er sukkersøtt er sjelden kost i vår tid hvor skarene samles om forkynnere som enten aksepterer synd eller som tilbyr billig trosforkynnelse med løfter om velstand, helse og jordisk lykke.  Lytt til advarslene fra de tjenere Herren reiste opp i forrige århundre for å vekke og advare…Men vil vi lytte?

https://www.youtube.com/watch?v=SJVbFC9ODZI

42 tanker om “Er Gudsfrykten blitt borte fra forsamlingene og erstattet av et likegyldighetens evangelium

 1. Det må da kunne være mulig å finne en gylden middelvei. Det er ikke tvil om at det er for lite fokus på synd og altfor mye fokus på nåde. Jeg kjenner jeg blir kvalm når feks Arnfinn Clementsen til det kjedsommelige vræler ut “Guds kjærlighet” med et påklistret smil! Men, jeg blir kvalm og uvel av å høre denne karen:
  https://www.youtube.com/watch?v=rM9pnQfy3eg
  Jeg var på et møte for noen år siden i Egersund Bedehus der han talte. Det var 69 % med Luther sagde og gjorde og 30 % med Guds vrede!!! Til slutt var det en ørliten prosent med Guds nåde. Men, da var jeg så knust, rystet, frustrert og sint at jeg ikke hadde mulighet til å ta til meg den ene prosenten.
  En ting er helt sikkert; INGEN blir frelst ved en slik type forkynnelse. Og INGEN kristne blir oppbygget av en slik type forkynnelse.
  Men, det var dette med den gyldne middelvei, da:-)

  • Er enig Ansgar. En gylden middelvei er nok løsningen. Problemet i vår tid er at “overbetoningen” av det sukkersøte i enkelte kretser fører igjen til en “overbetoning” av den andre biten i den andre kretsen. Synd at det blitt slik, og det henger nok sammen med at man har fått retninger som er “spesialister” på sitt område.

  • Ja, helt enig med søkelys! Vi ser jo også i det nye testamentet at det var slike problemer på den tiden også. Paulus sine brev tyder på at forholdet lov/ nåde ble overbetont i hver sin rettning. Særlig i brevet til Romerne gir han skikkelig undervisning om dette. Jeg tror det er viktig å lese hele bibelen selv og å ikke “bare” høre på kjente forkynnere. Da er faren mindre, tror jeg, for at man havner i den ene eller andre grøfta. Når man har et godt læregrunnlag utifra bibelen og ber om den hellige Ånds ledelse, kan man også kunne se når noe ikke stemmer. Men det er også ting i bibelen som ikke er så lett å forstå og som jeg bare må overlate til Gud. For eksempel dette med fri vilje kontra Guds utvelgelse. Noen virker brennsikre om dette og bruker mye av sin tid til til å propagere for det ene eller andre . Personlig, tror jeg dette er noe vi ikke kan fullt ut forstå. Viktig er å gjøre det Jesus befalte oss å gjøre; først og fremst å forkynne Evangeliet til alle mennesker.

  • Dette med “fri vilje” er faktisk noe av det jeg sliter mest med å forstå. Gud skapte oss, og vet ALT fra begynnelse til slutt, han vet alt om alle mennesker. Dermed må han ha visst all elendigheten som ville
   komme.
   En brist i skaperverket, har sluppet inn ondskapen. Alle jeg spør om dette, sier at “det er for at vi skal
   ha fri vilje”. Men, hvorfor i alle dager skapte ikke Gud oss med fri vilje til å velge innenfor det som er godt?
   Det holder lenge å kunne velge mellom hvilke menigheter vi skal besøke søndagen, hvem vi skal besøke, hvem vi vil være gode mot, på hvilken måte vi skal glede andre, hvilken misjonsorganisasjon vi skal støtte osv.
   Helt unødvendig at vi skal ha valget om å heller være onde mot hverandre, eller velge å drikke oss fulle
   fremfor å gå på kristent møte.
   Derfor har jeg også litt problemer med å svelge at vi skal være så takknemlige for Jesus. Dette er tross alt
   Guds måte å rette opp sin egen feil!
   Gud har skapt alt, også det onde, og da må han også ta ansvaret for det. Det har han gjort, ved å sende Jesus.
   Dette syns jeg er litt vanskelig å forholde meg til, da det onde har ført uendelig mye grusomt med seg, og Gud visste det da han skapte verden. En kjærlig Gud…?
   Jeg har ikke valgt å bli født, og jeg tar sannelig ikke ansvaret for at Gud skapte mennesket med en brist, og muligheten til å velge ondskapen.
   Strengt tatt skulle jeg ønske at det ikke var noen Gud. Hadde jeg visst at fortapelsen ikke førte til annet en “atskillelse fra Gud”, ville jeg betakket meg… For jeg har lite til overs for en Gud som sitter passivt å ser på all ondskapen i verden:-(

  • “Strengt tatt skulle jeg ønske det ikke var noen Gud”..Slik taler ikke en som har møtt Jesus.. En som har møtt han underordner seg han og tilber..Selv om man ikke forstår alt. Skal huske på deg i bønn i kveld Ansgar! Lykke til..

  • Jeg er enig med deg, Otto,i at lydighet er viktig. Men det jeg mener er at det må være en balanse i forkynnelsen. Hele Guds Ord må bli forkynt. Jesus er den gode hyrde. Han ser til hver enkelt lille lam eller sau med stor omsorg og kjærlighet. Noen ganger trenger en av oss trøst, andre ganger tukt. Noen ganger må han bære oss. Som mor, kjenner jeg også det samme.Mannen min og jeg må behandle barna våre forskjellig akkurat etter som hva de trenger. Noen barn er mer sta mens andre er mer redde. Ovenfor noen må man være strengere mens ovenfor andre må man være mildere. Men alt må skje i kjærlighet og til beste for barnet. Regler er viktig for barn. Og jeg er også så glad for at Jesus lærer oss i sitt Ord hvordan jeg skal leve! Jeg vet at det å lyde han vil spare meg for mye vondt og ødeleggende.
   I en forsamling er det selvsagt alle type mennesker. Derfor er det viktig å ha god bibelsk forkynnelse. Vi må la Guds Ord ha rikelig plass iblant oss! Og selv om jeg ikke forstår alt, og også ofte snubler, er jeg veldig glad i Guds Ord. Det er en ordentlig skatt! Og jeg ønsker at Guds Ord får prege hjertet mitt og forandre meg mer og mer:-)

  • Slik du skriver viser du at du mest sannsynlig ikke kjenner bibelens Gud.. (jeg skal selvfølgelig ikke dømme deg), men sier dette i kjærlighet. Slik du omtaler Gud viser at du ikke underordner deg hans ord og du sier rett ut at “du ikke har mye til overs for en slik Gud”, og “du har problemer med at vi skal være takknemlige for Jesus “..Dette var rystende lesning, slik taler Ikkje en kristen..Ønsker deg alt godt Ansgar, skal virkelig be for deg i dag..

  • Hvorfor responderer du ikke på det jeg faktisk skriver, i stedet for å belære og fordømme meg? Jeg har vært frelst i 13 år, og har sannelig opplevd mye, både helbredelser, bønnesvar og ting som kun kan forklares med at Gud har grepet inn. Men, det er ikke dermed sagt at det ikke er mange spørsmål, ting jeg ikke forstår, ting som frustrerer…Jeg har også gått et år på bibelskole, og har generelt god bibelkunnskap! Ofte er det slik at jo mer kunnskap man får, jo mer spørsmål sitter man med. Det er ikke uten grunn at mange som studerer teologi blir frafalne.

  • Beklager Ansgar, mener ikke å såre deg, men faktum er at Jesus er den Guden fra GT som du ikke vil tro på og hater, at du har opplevd helbredelse og under betyr heller ingen ting, da djevelen også helbreder og gjør store tegn. (Matt.24:24)..Jeg har desverre ikke tid til mer samtale..Men du sier du har bibelkunnskap men forstår ikke at Jesus er Jahve, Fader,Sønn og Ånd er en og samme Gud i 3 personer. Du skiller Jesus fra “Guden i GT” noe som viser at du ikke kjenner han. Jeg er enig i at det er masse spørsmål for troende også, men du fornekter selve Guds vesen som suveren, sier du ikke forstår at hvorfor vi skal takke Jesus og du skulle ønske han ikke fantes. Mitt råd til deg er å sette meg ned med bibelen, les bok etter bok og bruk norsk bibel sin oversettelse, den er nærmest grunnteksten. Det som står det står. Ikke trekk fra eller legg til. Be på dine knær om at Herren skal vise deg sannheten om disse tingene. Ønsker deg lykke til..

  • Det er intet nytt under solen, i det du skriver. Du sier at Jesus er den guden fra GT som jeg ikke vil tro på og hater. Jeg har da aldri sagt at jeg ikke tror på ham eller hater ham!?! Når du sier at det er den samme Guden så er det i og for seg riktig, men vi har en ny pakt, og Gud i NT fremstår som en helt annen Gud enn den i GT; heldigvis!
   Du kommer fortsatt ikke med noen svar på mine spørsmål og frustrasjoner..Når du i tillegg påstår at det er djevelen som har helbredet meg eller gjort under, etter at jeg har bedt til Jesus, forteller meg at du ikke er en sann kristen, men at du tilhører en av de religiøse sektene! Tror ærlig talt ikke vi har mer å prate om, Torstein!
   Når du ikke engang kan si deg enig i at du undres over at Gud kan tillate at millioner av barn sulter i hjel hvert år i verden, barn som aldri har hørt om Jesus, da har du null troverdighet!

  • Jeg sier ikke at djevelen har helbredet deg, men at helbredelse og tegn er ikke et sikkert bevis på at det er Gud som har grepet inn..Jeg forstår godt spørsmål og frustrasjon omkring urettferdighet og nød i verden..Deg jeg ikke forstår er at en som kaller seg kristen dømmer andre til fortapelsen, sier du ønsker ikke Gud fantes osv..Registrerer også at du har gjort dette tidligere uten å bruke Bibelens ord i noen av dine argument, akkurat som mot meg. Da vet jeg ikke hvem som står igjen uten troverdighet? Håper du får svar på dine spørsmål og at du kommer til sann erkjennelse av hvem bibelens Gud er..Lykke til Ansgar.
   Mvh Otto

  • Jeg VET hvem bibelens Gud er, men jeg forstår meg bare ikke helt på Ham….Ehh..Jeg har da ikke dømt noen til fortapelse?

  • For å si det slik Ansgar: Det er mange ting med Gud vi ikke forstår. Det du beskriver er en kamp mange troende har måttet utkjempe med seg selv gjennom tidene.
   Noe av forklaringen kan nok ligge i det faktum at Han er Skaperen og vi er det skapte.. Det er en kvalitetsforskjell på oss og Gud. Vi har nok også litt andre rettferdighetsbegreper enn det han har. Som sagt Ansgar, dette er en kamp vi alle må utkjempe i våre liv.

  • Det er sant det du skriver om at vi lever i den nye pakt. Men Gud er den samme i GT som i NT. Gud forandrer ikke natur. Hvis man tar enkelte ting ut av sammenheng ifra GT kan det synes som om Gud fremstår som en helt annen Gud enn i det NT. Men hvis du ser på Guds folk, jødene, sin vandring gjennom ørkenen og Guds tålmodighet med dem på tross av at de gang på gang var ulydige mot Gud, ser vi at Gud også der er full av nåde og barmhjertighet.
   Jeg er enig, Angsar, at det er vanskelig å forstå hvordan Gud kan tillate at det er mennesker som dør uten å ha hørt om Jesus. Men igjen er det noe jeg må aksepere at jeg ikke forstår fullt ut. Likevel er det mulig å tro selv om man ikke forstår alt. Jeg stoler på at Gud er rettferdig og at han vil dømme rettferdig.

  • Apropos om det å høre evangeliet kom jeg til å tenke på de mange under som skjer rundt omkring i verden hvor vi hører særlig om muslimer som Jesus taler til gjennom drømmer og syner. Jeg hørte også nylig fra en som jobber i en organisasjon for forfulgte kristne. I et land (jeg tror det var Vietnam, men er ikke sikker) var det en mann som ville gi opp troen på Jesus fordi det var så vanskelig. Han pakket bibelen godt sammen og kastet den i havet. Noen fiskermenn var ute og fisket. Gjett hva som skjedde? Jo,de fanget denne bibelen i fiskenettet. De begynte å lese i den, noe som resulterte i at til slutt flere familier kom til tro på Jesus:-) Og det skjer mye mer enn vi aner rundt omkring i verden hvor mennesker får høre evangeliet på de utroligste vis!:-)

  • Dette er ting som jeg tror ikke vi kan helt forstå med vår logikk.Hvorfor tillot Gud i det hele tatt noe som helst vondt inn i denne verden? Jeg har ikke svaret på det. Men en ting jeg vet er at Jesus er svaret! Vi ser alle at det er noe alvorlig galt i denne verden. Vi er vonde mot hverandre og lyder heller ikke Gud. Synden er en realitet.
   Gud sitter ikke og ser passivt på all ondskapen, Ansgar. En av navnene på Jesus er Emmanuel, som betyr Gud med oss. Gud viste jo sin store kjærlighet til oss ved å sende Jesus til oss. Gud er med oss! Når vi leser gjennom bibelen ser mennesker som gikk gjennom store trengsler og lidelser. Men Gud var med. Tenk på hvordan Jesus såg på de store folkemengdene og hadde slik en medlidelse og omsorg for den enkelte. Og det største av alt er jo at Jesus døde for våre synder for at vi ikke skulle bli straffet og dø hvis vi tror på han!
   Slik opplever også jeg Jesus. Han går med meg, som den gode hyrde. Og han er også der i den mørkeste dal. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten Jesus. Han er mitt eneste håp!

 2. Jeg er enig med deg, Ansgar Braut, at man bør finne en gylden middelvei. Jeg tror at det kan gå i feil i begge retninger hvis man konsentrerer seg om bare det ene eller det andre og drar dette til det ekstreme.
  Det er viktig å bli påminnet om at Gud er hellig og ikke tåler synd. Samtidig må vi bli påminnet om at Gud er nådig og tålmodig med oss. Noen trenger å bli påminnet mer om det ene, andre mer om det andre. Viktig er at HELE Guds Ord blir forkynt!
  Jeg såg litt på videoen. Jeg er litt usikker på om dette er bare bra. For noen kan det kanskje være bra med en oppvekker. Men for andre kan det, tror jeg, ha den effekten at man mister motet og blir redd. Man kan bli så skremt at man blir redd for at man i det hele tatt er frelst. Kanskje det heller ikke er så bra å sette slik skremmende musikk til det. Vi er forskjellige og reagerer forskjellig. Selv er jeg en som ønsker å gjøre alt riktig. Hvis jeg bare hørte slik forkynnelse ville jeg, tror jeg, begynne å lure på om jeg egentlig er “god nok”.
  Jeg har hørt at Paul Washer forkynner det som heter “Lordship Gospel”. Jeg vet ikke om det stemmer eller ikke at han gjør det. Det er jo slik at Jesus ikke bare er vår frelser men at han også må være vår Herre. Men vi vokser forskjellig i Herren. Vi kan ikke gå rundt å bedømme folk etter hvordan de lever om de er frelst eller ikke. Bare Gud kjenner hjertene! Etter at man er frelst, gjør man ikke automatisk plutselig alt riktig. Hos noen vil helliggjørelsens vei se ut som en berg og dalbane. Hos andre vil man se radikale forandringer etter kort tid. Viktig er at man, som søsken i Herren, er der for å hjelpe hverandre. Noen trenger oppmuntringer mens andre trenger tilrettevisning. Men alt må skje i kjærlighet.
  Jeg tror at når man får smake og se at Herren er god og at å følge og lyde Han er bare til vårt beste, vil vi også ha en inderlig lengsel etter å følge Han. Vi greier det ikke i egen kraft. Men vi kan være helt sikre på at Han vil hjelpe oss, ved den hellige Ånd, når vi ber om det.
  Jeg har tenkt endel på dette en stund og dette var noen av mine tanker rundt dette. Hadde vært flott å høre flere tanker og meninger rundt dette.

  • Det var kloke ord, Hildi. Jeg er enig i alt hva du skriver. Jeg konstaterer at det er mennesker her som nok vil trykke Hans Erik Nissen og andre svovelpredikanter til sitt bryst. Og som jeg sa; ingen blir frelst av slik forkynnelse. Og som du sier; vi har ingen rett til å dømme. Det er kun Gud som skal dømme. Menighetene har så sannelig forandret seg og et godt eksempel er jo lovsangen. Men, hvor i Guds Ord står det at den ene slags lovsang er noe mer riktig enn en annen?
   Selv har jeg landet på at tradisjonelle pinsemenigheter står mitt hjerte nærmest. De har hatt en fin balanse mellom lov og nåde, og ikke minst har de et korrekt dåpssyn, og de tar HELE misjonsbefalingen på alvor; Markus 16, 15-20. De praktiserer nådegavene, og slipper til Den Hellige Ånd!
   Men, dessverre har vi sett at pinsemenighetene også har endret seg i negativ retning, der det blir mer og mer “underholdning og annet rabalder”. Jeg liker heller ikke at det har blitt mer og mer stuerent å bruke alkohol blant kristne.

  • “Ingen blir frelst av slik forkynnelse”..Nei vel? Så når Jesus snakket mer om helvete enn himmelen, advarte mer om Guds dom enn han snakket om himmelen, så ble ikke mennesker frelst? Eller hva med Johannes døperen sin tale? Eller apostlene? Uten klar tale om synd og dom vil heller ikke mennesker forstå hvorfor de trenger en frelser? Åndens oppgave er jo å minne verden om synd,dom og rettferdighet..Syndenød er det som fører til sann omvendelse og frelse. Derfor skal omvendelse til syndenes forlatelse forkynnes..

  • Kan du fortelle meg nøyaktig hvor mange som blir frelst ved bedehusmøter, der svovelpredikanter som Hans Erik Nissen o.l, har forkynt???
   Vi trenger en frelser, pga at Gud blingset da han skapte oss. Han skapte oss som syndige vesener, og måtte rette opp feilen, og sendte Jesus!
   Dersom ikke forkynnelsen er en balanse mellom lov og nåde, med en solid dose Guds kjærlighet ispedd, vil ingen bli frelst. Ingen lar seg skremme til frelse!

  • Å si at “Gud blingset” tror jeg du skal være forsiktig med..ingen suveren og allmektig Gud “blingser”..Jesus kom pga syndefallet. Når det gjelder Nissen osv så er jeg opptatt av hva bibelen viser, ikke hva nissen forkynner. Apostlene og Herren selv forkynte helvete og dom fordi de elsket mennesker og ville advare slik at de skulle snu før det var for sent ..ellers helt enig med deg i at det må være store doser med kjærlighet ..men denne kjærlighet blir jo nettopp utrykkt i evangeliet..nemlig at Kristus døde for våte synder slik at vi ikke skulle gå fortapt. (Joh. 3:16, Rom.5:8, 1.Joh.4:10)

  • Hva vil du kalle det? Gud visste jo at syndefallet ville komme. Han visste at verden ville bli full av ondskap. Han visste at verden ville bli full av sykdom. Han kunne ha valgt å skape oss med en fri vilje innenfor det som er godt. I stedet kludret han det til, og måtte sende Jesus, og fortsatt lider millioner av mennesker. Hva med alle de mange millioner som dør av sult og sykdom, uten å ha hørt om Gud?
   Jo, jeg kan trygt si at Gud blingset…Historien har dessverre vist med svært stor grad av tydelighet at Gud ikke er suveren, og at han ikke er allmektig!
   Jeg klorer meg fast til Jesus, da jeg er redd fortapelsen. Dersom jeg visste at fortapelse var “atskillelse fra Gud”, ville jeg valgt bort et liv med Gud. Er møkk lei av å forsvare Gud, når verden lider, og også kristne pines ihjel av sykdom og elendighet. PS! IKKE si at det er pga syndefallet, Jeg skal ha meg frabedt å få skylden for a)Guds brist i skaperverket b) at Adam og Evas fall gir konsekvenser for hele verdens befolkning!

  • Jeg blir lei meg når jeg ser hva du skriver..Det du egentlig skriver er at du ikke tror på bibelens Gud, ikke liker han, og skulle ønske han ikke var til..Den Jesus du klinger deg til, er jeg redd er en annen Jesus enn bibelens Jesus..Avslutter nå..Skal be om at Herren sender deg er sant vitne på din veg, som kan lede deg inn til sannheten og dermed elske Gud, ikke forakte han slik du skriver..la meg hilse deg med disse ordene..Dette er hva han sier om seg selv…Dette er han du spotter med din tale.
   Jesaja 45:5-7
   “Jeg er Herren, og det er ingen annen. Uten meg er det ingen Gud. Jeg bandt beltet om deg, enda du ikke kjente meg, for at de både i øst og i vest skal vite at det er ingen uten meg. Jeg er Herren, og det er ingen annen. Det er jeg som er lysets opphav og mørkets skaper, som gir lykken og skaper ulykken. Jeg, Herren, gjør alt dette.”

  • Den gammeltestamentlige Gud som du klorer deg fast til er ikke akkurat en “kjærlighetens Gud”… Og syns du at det er en kjærlig Gud, som blingser i skaperverket slik at ondskap fødes? En Gud som truer med evig pine i helvete for alle som nekter å tro på Jesus? Han er slett ikke den Guden jeg dyrker. Jeg ser klare psykopatiske trekk i den Gud som du beskriver, og jeg tror ikke Gud er sånn, så får Bibelen bare si noe annet. Jeg bryr meg døyten om Bibelen.

  • Lukas 12:4-5
   “Men til dere, mine venner, sier jeg: Frykt ikke for dem som slår legemet i hjel og deretter ikke kan gjøre mer. Jeg skal vise dere hvem dere skal frykte: Frykt for ham som har makt til å slå i hjel og til deretter å kaste i helvete. Ja, sier jeg dere: Ham skal dere frykte.”
   Slik talte Jesus ofte til store folkemasser..Og Jesus er kjærlighet! 🙂

  • Ok, jeg fant det i en annen bibel. Har forskjellige oversettelser….men så er bibelen heller ikke ei bok vi kan ta alvorlig.

  • Jesus snakket ikke om helvete, dom, fortapelse i særlig grad, men svært mye om himmelen og evig liv! Tror det bor en liten “svovel-sadist” i deg, Otto:-)

  • Sannheten er det Ansgar, at Jesus snakket mer om helvete enn himmelen, ja mer enn noen andre. Les grundig gjennom evangeliene så ser du raskt dette..Kjærligheten blir jo så stor når man ser hva man er frelst i fra! Jesus advarte igjen og igjen fordi han elsket.. (Luk.16:19-31, Matt.25:31-46, Matt.5:29, Luk.12:5) og mange fler steder. Ordet helvete fremkommer 12 ganger i det nye testamentet, 11 av disse er de fra Jesus sine egne lepper. I tillegg bruker han beskrivelsen “ilden” og “evig ild” mer enn noen andre…

  • Jeg vet ikke hvilken oversettelse du har, men Jesus bruker ikke helvete i min bibel..

  • Beviset på et gjenfødt liv er jo nettopp lydighet til Jesus og havs ord. “På frukten skal treet kjennes” sier Jesus. Og samtidig sier han at “Dersom dere elsker meg holder dere mine bud”..En sann kristen har Jesus som frelser og Herre..Ingen er frelst som fortsatt lever som verden i synd, -men i Jesu fotspor. Ikke et perfekt liv, men et liv der lydighet til Herren Jesus er kjennetegnet. Jesus sier “dere kaller meg Herre, og med rette, for jeg er det”..Peter sier vi er “gjenfødt til lydighet”, mens Paulus takker Gud for at “vi nå har blitt lydige til den læreform dere tror på”..Bibelen er Guds stemme til oss, og han befaler oss å adlyde, det er ikke noe alternativ..Paulus sier videre i 1.Kor.5 at vi skal bedømme hvordan andre kristne lever,slik at de kan veiledes bort fra synd. Sanne kristne er født på ny og nye skapninger..De elsker Jesus og gjør det han sier. Å tro noe annet er ikke i tråd med Guds ord.

  • Så man kan være en kristen uten at Jesus er Herre og bestemmer over ens liv? Høres ikke slik ut i bibelen? Kan du gi noen bibelske eksempler på denne frie vilje for en disippel? Hva tenker du om versene nedenfor som snakker om og til kristne?
   Apostlenes gjerninger 17:30
   “Etter at Gud har båret over med uvitenhetens tider, befaler han nå alle mennesker alle steder, at de skal omvende seg.”
   Johannes 14:15
   “Dersom dere elsker meg, da holder dere fast på mine bud.”
   Johannes 15:14
   “Dere er mine venner dersom dere gjør det jeg pålegger dere.”
   Hebreerne 5:9
   “Og da han var fullendt, ble han opphav til evig frelse for alle dem som er lydige mot ham”

  • Farlig å plukke ut enkeltvers, og bruke dem til å argumentere egen sak. Den frie viljen går som en rød tråd gjennom hele nye testamentet. Dersom det forholdt seg sånn som du sier, ville jeg frasagt meg troen på Jesus. Jeg akter ikke å forholde meg til en Gud som pålegger og beordrer! Men, heldigvis er det ikke sånn:-) Jeg formoder at Otto og Langesæter er en og samme person…? Kan ikke være to personer som har et så sammenfallende og forkvaklende syn?

  • Trist å se en som vil være kristen men som egentlig er Gud selv og ikke har lagt ned sitt eget for Jesus. Å si at disiplene ikke var lydige, eller å begrunne “fri vilje ” med at kristne ikke trenger å adlyde Herren, er helt absurd og viser at bibelens ord ikke er din autoritet. Registrerer også at du ikke henviser til bibelen i noe av det du sier, men takker ned på Gud..Det er et meget dårlig tegn..lykke til.

  • Åndelig hersketeknikk kaller man din oppførsel. De spørsmålene jeg stiller, er det SVÆRT MANGE kristne som sitter inne med, men ikke tør å stille dem, da de er redde for å møte slike kommentarer som det du kommer med. Hvorfor ikke heller imøtekomme kommentarene mine, argumentere mot det jeg sier, prøve å forklare meg? Jeg har aldri sagt at disipplene ikke var lydige, eller at vi ikke skal adlyde Herren. Vi skal alle kristne søke å holde Guds Ord! Men, alle har en fri vilje, og den kan brukes fritt, så lenge det er innenfor Guds Ord! Å rakke ned på Gud? Undres du ikke over hvorfor Gud tillot at det kom ondt i verden? At han med viten og vilje skapte alle onde mennesker, at han har tillatt kriger, sult og all slags ondskap?

  • Otto og Langesæter er ikke samme person da Torstein ikke anerkjenner Paulus på noen som helst måte:

   Hvordan forholde seg eksempelvis til Pauli tale på Areopagos hvor uttrykket at Gud befaler er anvendt og jeg siterer fra Apgj 17:” Disse uvitenhetens tider har Gud båret over med, men nå befaler han alle mennesker hvor de enn er, at de må vende om. For han har fastsatt en dag da han skal dømme verden med rettferdighet, og har til dette bestemt en mann. Det har han gjort troverdig for alle ved å oppreise ham fra de døde.”

   I denne teksten møter vi med andre ord en Gud som befaler mennesker om å vende om.. Hvordan forholder du deg Angar til slike tekster?

  • Troen er en gave som vi velger om vi vil ta i mot. Når det gjelder Otto; så kom jeg på at jeg mange ganger har vært der han er nå; veldig trygg i troen, og belært og formant de som som av ulike årsaker i perioder sliter med troen, har spørsmål, ting de ikke forstår. Det kan være at livet butter i mot, at noen av våre kjære blir alvorlig syke eller dør fra oss. Jeg må erkjenne at jeg nok har møtt disse med den samme hovmodighet som Otto har vis meg i dag, og det ber jeg Gud om tilgivelse for nå! Det er enkelt å være en “medgangskristen”, men det er først når ting røyner på, at vi får prøvd troen vår! Når det gjelder det Lukas skriver i Apg 17, så er det interessant å se at det er henvist til Lukas 24 47; ” og at i hans navn skal omvendelse og syndenes forlatelse forkynnes for alle folkeslag, fra Jerusalem av”.
   Dette er altså samme forfatter. Undres hva grunnteksten sier?
   Uansett, så vet vi jo godt at Gud ikke befaler noen til å vende om. Vi har en fri vilje, og troen er som sagt en gave, som vil velger å ta i mot!

  • Grunnteksten bruker ordet parangèllei (3331 i studiebibelen) som bokstavelig betyr “påby -kreve -forlange” -med andre ord møter vi her i det nye testamentet gjengitt et ord som forteller at den Gud Paulus forkynte om var en Gud som krever, påbyr eller forlanger” at mennesker alle steder skal vende om til ham!

 3. Interessant å lese det du skriver, Ansgar! Jeg går også i en tradisjonell pinsemenighet hvor Guds Ord blir forkynt og praktisert. Selvsagt er ikke alt “perfekt”.For vi mennesker er ikke perfekte…. Og jeg har også lagt merke til litt forskjellige meninger om mangt både av det ene og andre… Men jeg er glad i menigheten, og jeg er glad i mine mange brødre og søstre i Herren rundt omkring i hele verden:-)
  Når det gjelder synet på alkohol er det forskjeller i kultur. Jeg er gift og har bodd de siste 23 år lenger sør i Europa. Iblant de evangelikale er det vanlig her å drikke et glass vin med måtehold. Og jeg må tilstå at jeg også gjør det her selv om jeg er veldig tilbakeholden. Men i Norge ville jeg vært avholden, tror jeg, fordi det er så mye problemer med alkoholmisbruk.
  Selv om kulturen ikke er så altfor forskjellig Norge, her jeg bor i Sveits, er det enkelte ting som er annerledes. Men jeg har bodd mesteparten av livet mitt i forskjellige land utenfor Norge. Så jeg er vant til å tilpasse meg forskjellige kulturer. Jeg har også vært i mange forskjellige menigheter og kristne sammenhenger. Det meste har vært bra. Men jeg har også fått oppleve ting som ikke var bra og som jeg distanserte meg fra. Det verste var et møte med en amerikansk velstandspredikant som var noe av det mest tragi-komiske jeg har vært med på….

 4. Det finnes ingen holdepunkter i Ordet, for dine spådommer. Påfallende at du henviser til evangeliet, når du ikke tror på det, og legger til og trekker fra, som det passer seg. Det hele fremstår nokså “teologisk uryddig”, om jeg må få være så frimodig….

Det er stengt for kommentarer.