Dagligvaregiganten Orkla varsler “betydelig” økning i prisene på matvarer

Norge er på vei inn i et økonomisk scenario hvor inflasjonen vil kreve med av din og min kjøpekraft. Nå varsler også Orkla som er en dagligvaregigant i Norge at vi står foran en betydelig økning i prisene på dagligvarer. “Dagligvareprodusentenes råvarepriser har steget opp mot 70 prosent. Nå kan matprisene øke betydelig og dagligvaregiganten Orkla har ikke opplevd noe tilsvarende på 20 år. Toppsjef Jaan Ivar Semlitsch varsler at prisen på handlekurven vil øke markant, melder Dagens Næringsliv. Orkla ASA er et av Norges største børsnoterte selskaper. Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandel, storhusholdning, faghandel, apotek og bakerimarkedet, og når dette selskapet nå varsler at de vil legge på prisene “betydelig” er det et “bad omen” for norske forbrukere

Det er Dagens næringsliv som bak betalingsmur kan fortelle sine lesere “nyheten” om at Orkla nå skal skru opp prisene på dagligvarer. Orkla er en svært stor aktør i det norske markedet, og når Orkla skrur opp prisene, er det noe som vil bli merket av folk flest. Orklas bebudede prisøkning på dagligvarer er en naturlig følge av Corona-nedstengninger i 2020 og 2021. Økte priser på råvarer og økte omkostninger med frakt. Økningen kommer samtidig med at lånerenten nylig ble skrudd opp, historisk høye priser på strøm og drivstoff. En rekke internasjonale dagligvareleverandører har tidligere også bebudet prisøkning og det er ventet at også andre lokale leverandører av alt fra dagligvarer til andre forbruksvarer vil følge etter å skru opp prisene.  Verden står foran en tid med økende inflasjon og tap av kjøpekraft. Eksperter utenfor Norge tror at prisøkningene vil fortsette også ut i 2022. Det er ikke noe som indikerer at prisene på råvarer vil stabilisere seg med det første. Snarere ventes det fortsatt økte priser på råvarer og den pågående produktmangelen vil fortsette og forsterkes inn i 2022. Festen er nå definitivt snart over og folk bør allerede nå ta sikte på en “lang, kald, mørk og dyr vinter med historisk høye priser på det aller meste. Flere har tydd til Facebook for å kommentere den bekymring den kommende dyrtiden gir dem: “Prisene på matvarer har jo allerede økt veldig mye de siste to årene, vi må vel slutte å spise også, nu sitter folk å fryser på grunn av strømprisen, skal de sulte også?,” spør Elisabeth Bakke Rørslett og hun har rett i det. “Vi må velge mellom to like store onder Enten å fryse ihjel eller å sulte ihjel. Ved dyrere strømpriser blir alt annet dyrere. Alt henger sammen, strøm er infrastrukturen i alle samfunn. Uten strøm blir det hungersnød,” skriver Eivind Myran.

Prisøkning og inflasjon er ikke godt nytt for uføre, minstepensjonister og lavtlønnede. Regjeringen kan gi folk en håndsrekning ved å gi krisestøtte til husstander med en inntekter under 400 000 pr år

“Tror de at folk her i landet er så rike?? At de som lever av minstepensjon har råd til å kjøpe dyr mat?? Kunne ønske det kom en matvarekjede som ikke var dyr, men som var for dem som ikke hadde mye penger. Men det ender vel med at folk står i matkø ved fattighuset, frelsesarmeen , røde kors og andre som deler ut mat. Er det greit??” spør Torhill Mortensen. “Det blir mye konkurser fremover om dette ikke stoppes. Og oppsigelser. Lønna må opp ganske mye for å henge med på dette. I tillegg til renteøkning og drivstoff pris økning.” skriver Elin Holtedahl. Selv om det er bestillings-rekord til årets julebord er det likevel mange som begynner å skjønne hva som ligger foran oss. Søkelys har lenge sitert kilder som har meldt om den økende internasjonale inflasjonen, den økende produktmangel -så for oppdaterte Søkelyslesere er dette en varslet situasjon. De dårlige nyhetene står i kø, og som vanlig er det de med minst som først vil merke dyrtiden på kroppen. Alt som skjer, skjer fordi endemålet er Agenda2030 og The Great Reset som allerede er på gang.

10 tanker om “Dagligvaregiganten Orkla varsler “betydelig” økning i prisene på matvarer

 1. Ta det rolig.

  Lave matpriser fikser Rune Lye fra sin rosa hest der han protesterer mot all form for vitenskap som har kommet i de siste 500 årene.

  Her blir det full retrett tilbake til hulene og bålene i skogen. Maten fikser man med feller, pil og bue.

  3
  3
  • Vi går mot hyper inflasjon, dvs at priser på alt stiger ekstremt uten at lønn stiger tilsvarende like raskt, kort fortalt vil dette føre til blodpropp i systemet dvs at handel stoper opp , bedrifter går konkurs, produksjon stoper opp , det blir en ond sirkel med produkt mangel og ekstrem priser.

   EN LITER HVETE FOR EN DAGS LØNN OG EN LITER HAVRE FOR…..

   Men dere fortsetter å spotte Guds tjenere som advarer dere , vend om !!

   4
   4
  • Det som søkelys har advart om i mndvis kommer nå for fullt. Sjøl Vg har i dag artikkel om grådig prisstigningen som er underveis. Det gjelder alt vi trenger. At vi lever i avslutning av nådetiden er helt klart.. Og
   Latterliggjøre Rune Lye er tåpelig, men noen er jo korka og blind for hva Guds Ord har forutsagt.

 2. Dette var da en voldsom uttalelse: “Vi må velge mellom to like store onder. Enten å fryse ihjel eller å sulte ihjel.”
  Ærlig talt, dette er krisemaksimering av dimensjoner. Vi kommer IKKE til å verken sulte eller fryse i hjel. Fyr med ved. Ikke ha varme på rom som ikke brukes. Ta raske dusjer litt sjeldnere enn før. Sett på vaskemaskina/oppvaskmaskin om natta, da er strømmen billigere. Lad mobiltelefonen på jobb. Velg FirstPrice-produkter i butikken.
  I dag koster strømmen her på Nordvestlandet 14, 30 kr pr KWt, det er ikke dyrt.

  • I sør koster strømmen i dag 106.03 øre/kWh i snitt + nettleie og avgifter. Hva vil den koste når det blir ti minusgrader og iskaldt i Europa. Skal ikke se bort fra at den tidvis vil koste mer enn 3 kroner pr kwh. I fjor merket fattighuset og Frelsesarmeen økt pågang av hjelpetrengende til jul.
   I år blir det mye verre,
   Min strømregning for september var dobbelt så høy som i fjor.
   Dersom det blir ennå dyrere frykter jeg at de 3300 som ble betalt for januar i fjor vil bli 8000-9000.
   Jeg snakker med eldre pensjonister som bor i kalde og eldre leiligheter som ikke vil takle en økning i strømmen på 3000-4000 pr mnd. Dette kommer til å ramme de svakeste og jeg tror det vil bli kraftig økt press på fattighus og frelsesarmeen,
   Hos NAV er det ingen hjelp og få for de som tjener 50 kroner i måneden over maksgrensen for å få bostøtte.

   Forøvrig går brannvesenet hardt ut mot ideen om å vaske klær når du sover grunnet brannfare. Mitt råd til folk i forkant av det som kommer er, sløyf julefeiringen, kutt ut gavekjøp og skal du absolutt glede noen i din familie, kjøp en stor melkesjokeladeplate og pakk den inn i gavepapir. Nyttårsaften avstå fra å bruke penger på fyrverkeri for etter festen kommer lidelsen.

  • Jeg tror den er høyst reell. Mange er allerede på First Price produkter og har intet å gå på.
   Denne familien er Forberedt på å fryse oss gjennom vinteren.
   Det skulle ha vært varmt og lunt i leiligheten. I stedet er Pedro Ulloa og Veronica Vasquez forberedt på å fryse seg gjennom vinteren. Familien varmer opp bare ett rom.
   https://e24.no/privatoekonomi/i/9KoQ1w/stroemprisene-foerer-til-ekstreme-sparetiltak-barnefamilie-varmer-opp-bare-ett-rom

   Frelsesarmeen og Fattighuset får mye å gjøre fremover dessverre.

 3. Det har vært mye verre kriser og kriger før. Uten at profetiene om ørkenguden slo til.

  Kjenner mange som et fattige, og mange vil ha være mindre rike.

  Men selvsagt klarer vi dette.

  Også selv om oldtidens dommedagsgud ikke griper inn for å redde sine få utvalgte eller utslette alle andre.

  1
  4

Det er stengt for kommentarer.