Bodnariu-saken opp i Europaparlamentet om tre uker -barnevernansatte i Naustdal føler seg truet

NRK kunne i dag melde at ansatte i barnevernstjenesten i Naustdal føler seg sjikanert og
utsatt for trusler etter at folk over hele verden har lagt den vesle kommunen for hat.
barnevernet-3Bodnariu saken er nå i ferd med å bli et stort problem for norske myndigheter, etter at stadige flere nå engasjerer seg i det som er en omfattende internasjonal kamp mot norske myndigheter. Bodnariu saken forteller den grimme historien om hvordan norsk barnevern, på basis av sladder og anklager om religiøs indoktrinering går til dramatiske skrittet å bryskt skyve foreldrerettigheter og menneskerettigheter til side og frata en far og en mor deres fem barn i en aksjon som mest minner om kidnapping. I stadig flere land blir det nå avholdt demonstrasjoner mot det norske barnevernet, og mye kan tyde på at Norge og Bodnariu-saken vil ble tatt opp i Europaparlamentet.

Mange mennesker verden over engasjerer seg  for å stanse barnevernets umenneskelige praksis med å splitte opp familier, dra gråtende barn ut av hendene på fortvilte mødre ved hjelp av uniformert politi.  Dette er metoder barnevernet2mange forbinder med Sovjet og virksomheten til de ulike hemmelige politi i en rekke østblokkland under kommunisttiden. Torsdag kunne NRK melde at reaksjonene på at Naustdal barnevern har fratatt Bodnariu familien deres fem barn. “Til tider har ikkje telefonen på rådhuset i Naustdal stått stille. Men trakasseringa og hetsen kjem også via epost og sosiale medium. Noko av det har vore så grovt at Sunnfjord-kommunen har gått til politiet,” kunne rådmannen i Naustdal fortelle til NRK. Over hele verden er mennesker nå opprørte over den brutale norske praksisen med å rive gråtende barn ut av hendene på fortvilte foreldre og selv om Søkelys på ingen måte støtter trusler og at man offentlig henger ut ansatte i barnevernet, er det likevel forståelig at slikt opprører. (foto You Tube) Å se følelsesløse ansatte i det iskalde barnevernsystemet rive gråtende småjenter ut av mors favn for å plassere dem i ett eller annet fosterhjem hvor barna opplever seg som “B” eller “C” barn i familien vekker både avsky og raseri internasjonalt. Opprivende scener fra barnevernets praksis ligger åpent på nettet, og tårevåte historier om barnevernets kyniskhet blir delt i media i flere land.

Enhver som ikke er lønnet av systemet burde bli opprørt av slike scener

Norge er landet det demonstreres mot og glansbildet revner

Samtidig som Bodnariu saken etter alt å dømme vil komme opp i  Europaparlamentet jobber nå krefter innenfor den kristne kirke i Norge med en underskriftskampanje for å få en slutt på den uheldige situasjonen som er oppstått etter at barnevernet kidnappet de fem Bodnariu barna på basis av klager som gikk på religiøs indoktrinering og påstander om lettere klask på bakenden i forbindelse med barneoppdragelse. Historien om det norske barnevernets groteske behandling av Bodnariu familien ruller nå på tv skjermer verden over, mens stadig flere tar del i protestmarsjer, deltar i underskriftskampanjer for å presse norske myndigheter til å slippe barna fri og gjenforene dem med deres foreldre. Avisen Dagen og redaktør Vebjørn Selbekk befinner seg som vanlig på systemets og myndighetenes side i denne kampen. Dessverre har Dagens redaktør ennå en viss innflytelse og påvirkningskraft blant norske kristne, selv om Selbekks innflytelse er dalende. Som kristne står vi sammen med denne familien i deres kamp mot norske myndigheter og vi deler på svært mange områder ikke Vebjørn Selbekks synspunkt i denne saken. Norge har vært flinke til å kritisere urett der ute, men når de der ute kritiserer oss, er dessverre også Dagens redaktør på systemets side. Vi får inderlig håpe at norske kristenledere ikke lar Dagens redaktør og Lederrådet i  den norske pinsebevegelse anført av Sigmund Kristoffersen få lullet kristenlederne inn i søvn og likegyldighet.

Søkelys presiserer

Søkelys vil presisere at vi ikke oppfordrer til sjikane og hets mot ansatte i barnevernet. Samtidig kan vi forstå at denne saken skaper sterke følelser som noen lar gå ut over ansatte i barnevernssystemet. Vi tar avstand fra alle former for sjikane og trusler, men oppfordrer folk til å engasjere seg med bønn, ta del i underskriftskampanjer og delta i demonstrasjoner av fredelig art. Samtidig oppfordrer vi til å spre historien om denne familien til flest mulig, men vi støtter ikke metoder som inkluderer trusler eller sjikane av navngitte ansatte i barnevernet.

12 tanker om “Bodnariu-saken opp i Europaparlamentet om tre uker -barnevernansatte i Naustdal føler seg truet

 1. Det er tragisk hvordan kristne har frontet denne saken som formidlet sannhet – “sannhet” knyttet til en historie de ikke kjenner sannheten bak – “sannhet” om et barnevern som selvsagt må forholde seg både til lov og intensjon – “sannhet” om Norge som nasjon.
  Det er og tragisk å se hvordan far sliter på vegne av foreldrene med alt som er hauset opp. Han – og de – blir ikke respektert på at saken som sådan ikke kan løses på annen måte enn internt i kommunen.
  Det er tragisk å se at noen kan tro at norsk barnevern – som er bortimot identisk med barnevernet i våre andre nordiske land – skal inn i endring utenfor prosesser i et samfunn som er den humanitære ener i verdenssammenheng – vi troner på toppen – så lenge vi har reserven i Oljefondet som nasjon nr. 1 på godvilje – basert ut fra new age tenkning i FN’s Lucifer Trust.
  Dette minner i store trekk om en periode på 90-tallet – hvis jeg ikke husker feil – der fokus var på satanister og kulter – noe som knapt fantes og ble tatt ut av alle propasjoner der folk trodde det de selv skapte forestillinger om var sannhet bak den hårsveisen – det blikket – den musikken o.s.v.
  Dette er en tullesak hauset opp over alle proposjoner av mennesker som ikke bryr seg om sannheten om hva som ligger i sakens vurderinger – for de er det ingen som har sett og far liker tydeligvis ikke å snakke om dette. – en sak som kvernes videre fordi den trolig kan stemme med noe en selv hørte en gang eller en frykt som kommer over at noe som dette kan skje med en selv.
  Her organiseres det demoer langt fram til sommeren. Hvis dette var en sak om kun oppdragervold og ungene selv ville tilbake, så skulle den være løst lenge før den tid – normalt sett, men med all denne støyen som ikke har noe med sakens realiteter, så kan det både dra ut og forkludres fullstendig, Far tåler ikke et intervju til – fler og fler hører at dette er en sak som halter noe voldsomt knyttet til hvorfor barnevernet gjorde som de gjorde.

  • Du tar feil når du hevder at Norge troner på toppen som den humanitære ener i verdenssammenheng. FN har degradert Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter fra A-til B-status. Dette setter Norge på samme formelle nivå som land som Tsjad, Bulgaria og Tadsjikistan. Det blir fremhevet at barnevernsbarn er blant gruppene som ikke har et godt menneskerettighetsvern i Norge idag.

   Dette har jeg hentet fra følgende kilde som skriver om situasjonen per 1.12.2012. Og inntil noe annet er bevist, tror jeg ikke at noe har forbedret seg i Barnevernet. Derimot er mitt inntrykk at Barnevernet fortsatt bryter menneskerettigheter.

   http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/12/01/163770/norge-degradert-av-fn

  • The spirit of goodwill.
   Norge har en særdeles høy … godhetsstatus i FN.

   Norge er et land som høster mye ros av Lucis Trust:

   One example of a nation demonstrating this spirit of goodwill was the response of Norway some twenty years ago to the discovery of the vast oil fields in its territory of the North Sea. Rather than doling out the ensuing wealth to each individual Norwegian, Norway, a society that was previously quite poor in comparison to the other Scandinavian nations, has used vast amounts of its newfound wealth to aid other countries. Per capita, Norway is the most generous nation on Earth in terms of foreign aid. What an inspirational lead Norway gives to the world, like a shining light against the dark matrix of greed and material hording. It is to be hoped that other nations will catch and follow the light and alter their behaviour accordingly. This spirit of sharing, that rises above ownership, is surely the only way to address major world problems such as pollution, global warming and the problem of the ever shrinking rainforests.

   Any vision of the future has to be grounded in where humanity stands now and the next pragmatic step forward to be taken. Sometimes scarcity or severe crisis brings about a sudden shift in thinking and attitudes and demands a totally fresh approach. It is through the current planetary crisis that the spirit of goodwill is being activated and humanity is learning that solutions can only be found based on cooperation and sharing. Goodwill affirms that rather than each person owning his or her own bit of the planet, humanity as a whole is the earth’s steward, and while the essentials should be shared by one and all to maintain good health, the focus is ever on the invisible, intangible qualities of the soul.It is only then that we realise that sharing is a basic way in which energy circulates to create and reinforce relationships. The sharing of the air we breathe, the water we drink, the etheric web that unites all forms, is the expression of our sharing of the One life which animates us all.
   https://www.lucistrust.org/world_goodwill/newsletter/recent_issues__1/2012_3/sharing_the_earth
   Lucis Trust het opprinnelig Lucifer Phublishing..ble stiftet i 1920 av Alice Bailey og hennes mann, Foster. Utgivelse av esoteriske bøker…new age.., men det er særlig en bransjgren…The goodwill group..som ble stiftet i 1932 som er den viktigste av Lucis Trusts aktiviteter. Lucis Trust er medlem av FN’s økonomske og sosiale råd. Lucis Trust støtter opp om organisasjoner som Greenpeace. FN har blitt kritisert for at dette synliggjør at FN har en new age agenda. Her i Europa har Lucis Trust sin base i Reeuwijk i Nederland.

   Lucis Trust og FN – kommer bl.a. frem i denne snutten
   https://www.youtube.com/watch?v=-_gti-jfXFE

   Legger inn en link til mer info knytten til denne organisasjonen og FN:
   http://www.scribd.com/doc/50017807/The-UN-Lucis-Trust-World-Goodwill-Earth-Charter-Maitreya

  • Det er ingen sammenheng mellom Barnevernet og de to siste kommentarene dine, Knut Nygaard. Derfor spør jeg deg hva du prøver å formidle?

  • Det tragiske er hvor dårlige dere er til å lyge. Hele denne nettsiden er så lite troverdig at det er bare emosjonelle idioter som går på det.
   Forferdelig dårlig propaganda.

  • Skal du argumentere mot norsk barnevern, så må du i det miste ha argumenter. Det har ikke du. Dette er bullshit!

 2. “Hvis Bodnariu vist i Europarådets parlamentarikerforsamling”

  “Titus Corlăţean avdekket dypt uforholdsmessig og urettferdig karakter av tiltakene som den norske lokale barnevernet (barnevernet). Rumensk senator i Norge viste at det finnes titusenvis av lignende tilfeller de siste årene har resultert i separasjon av foreldre. Dette indikerer en systemisk problem som krever en umiddelbar undersøkelse av Europarådet, understreket Corlãþean. ”

  https://translate.google.no/translate?hl=no&sl=ro&u=http://www.romanialibera.ro/stire-405700.html&prev=search

  Barnevernet er godt kjent i Europarådet (Council Of Europe) der nordmannen Thorbjørn Jagland sitter som leder og av Europarådets menneskerettsjef (Commissioner of Human rights) Nils Muizniek .

  “- Det sier mye om hvilke forhold barna lever under i Norge.” Dagbladet

  “Barn i romfamilier plasseres «ekstremt ofte» i fosterhjem eller barnevernsinstitusjoner, ifølge Europarådet.”

  http://www.dagbladet.no/2015/05/18/nyheter/innenriks/politikk/romfolk/39232509/

  “May 18, 2015 – Commissioner for Human Rights”

  “Norway: Nils Muižnieks releases new human rights report”

  http://www.humanrightseurope.org/2015/05/norway-nils-muiznieks-releases-new-human-rights-report/

 3. Hvor mange ganger har ikke Norge TAPT saker i Menneskerettighetsdomstolen, for sin fremgangsmåte i barnevernssaker? Det er vel på tide å begynne å ta det til etterretning.

  • Ingen. Eller kan du dokumentere det motsatte ? Udokumenterte påstander er verdiløs propaganda.

 4. Kjære forfatter(e) for Søkelys og andre. Hva VET vi om denne saken?

  Ja, vedlagte videoer fikk meg til å gråte og ja, fremgangsmåten er hjerterå! Men før vi kristne uforbeholdent støtter Bodnariu-familien, hva VET vi?

  Og da mener jeg etterprøvbare fakta, ikke løse skudd fra hofta om hvor forferdelig barnevernet er.

Det er stengt for kommentarer.