Jonathan Cahn svarer på kritikken: Går dit han blir invitert for å spre budskapet, betyr ikke at han deler teologi med Kenneth Copeland

jonathan-cahn2Jonathan Cahns ministries, “Hope Of The World” har respondert på Søkelys spørsmål og sier dette om kritikken. “Jonathan svarer “ja” til alle som inviterer ham fordi han anser det som en mulighet til å forkynne evangeliet. -Det betyr ikke at han er enig med programverten eller de forsamlinger han besøker. Jonathans interesse er primært å nå mennesker med evangeliet og føler eksempelet til Paulus som talte i synagoger og der han slapp til, ” sier Lily Goode i “Hope Of The World” til Søkelys. Pastor Cahn har gjentatte ganger talt ut mot velstands-evangeliet men svarer ja til å besøke også slike sammenhenger, for å få ut budskapet om Jesus som frelser og at USA som nasjon er i ferd med å vandre inn under Guds dom, sier andre assosiert med Cahns tjeneste.

11 tanker om “Jonathan Cahn svarer på kritikken: Går dit han blir invitert for å spre budskapet, betyr ikke at han deler teologi med Kenneth Copeland

 1. Det var jo nettopp det Jesus også gjorde. Prekte i selskap med de han absolutt ikke var på teologisk bølgelengde med. Dette viser bare at Cahn er en brennende kristen som ønske å nå flest mulig med sannheten, og ikke bare sin lille isolerte flokk. Det er alt for mange som ser seg for fin/viktig eller er for nedlatende til andre troende til å kunne omgås de. Det er tøvete å påstå at en går god for en annen persons teologi bare fordi en snakker sammen.

 2. Jeg synes Jonatan bør få seg et respektabelt yrke, for eksempel og kjøre buss. Det har jeg og Jan Kåre Christensen gjort. Så blir det ikke så fristende etter arbeidstid å pønske ut både det ene og det andre! Paulus var teltmaker, og det sidestiller jeg
  med bussyrket!

  • Jeg tror så avgjort at kristne ledere og forkynnere har gått av å jobbe litt på gulvet med folk flest, Jobbe noen år som bussjåfør. bakere, tollere, osv. Da blir de kjent med vanlige folks tenkning og liv, og det tror jeg kan være en fordel.

 3. Så flott! Da får også Copelands menighet høre om viktigheten av omvendelse og hva det koster å følge Jesus.

 4. Kalte han Copeland til omvendelse da? Forkynte han evangeliet til ham? Påpekte han Copelands falske evangelium og hans forførelse av milioner slik Justin gjør?

  • Han forkynte sitt budskap slik han pleier å gjøre, og Kenneth Copeland har hørt evangeliet og har åpenbart forkastet evangeliet til fordel for noe som gir dollar på kontoen, men han fikk jo prekt sitt budskap til en tilhørerskare som er vant med Copelands løfter om velstand og suksess.

  • Det er vel ikke alle som skal være på kjetterjakt kontinuerlig? Alle vet vel at Copeland har en tvilsom lære, men Peters som forkaster nådegavene har ikke akkurat høy troverdighet blant evangeliske kristne.
   Som tungetalende og åndsdøpt kristen som erfarer og vandrer i nådegavene har ikke Peters noe å fortelle, og jeg skjønne ikke at Søkelys anvender han i det hele tatt,

   Jeg lytter gjerne til kritikk om misbruk og feil lære og reagerer selv på det som kommer fra Copeland og andre slike som er på jakt etter hjordens penger. Støtter Cahn her. Som kristen må han utnytte alle plattformer som eksisterer for å forkynne Jesus, og Jonathan ser ut til å ha sett muligheten til å nå Copelands tilhengere med det egentlige budskapet.
   Slike som Justin Peters splitter Jesu kirke og å bruke han som ressurs er ikke særlig smart.

  • Selv om jeg ikke er enig i Justin Peters i alt, men distanserer meg fra deler av hans teologi, har Peters likevel enorm kunnskap om temaet og er vel nærmest å regne som en autoritet på dette med trosbevegelsens lære. Bare det gir han en viss autoritet til å uttale seg om den type religiøsitet.

  • Kanskje det han sa traff Copeland rett i hjertet. Han må kanskje ha kjent at Cahn har noe han selv mangler, for Cahn forkynner ikke et velstandsevangelium, men han kjenner Herren og det adskillig mer verd enn gods og gull.

 5. Da Jesus talte til Farrisseere, og andre tros samfunn, så irettesatte Jesus disse trossamfunnene, og kalte de for hyklere. Paulus gjorde det samme,og talte strengt til de som hadde en annen lære og irettesatte sine trossøsken som hadde kommet på avveie. Da Jesus besøkte de 7 menighetene så irettesatte han alle på forskjellige grunnlag, fordi han elsket de og ønsket at de ikke skulle falle fra den dyrebare sannheten i Kristus. Man irettesetter ikke noen for å dømme eller fordømme dem, men fordi man bry seg. Det er hjertet som trenger forandring og omvendelse, sinnet trenger å mates med sannhet slik at hjertet forstår, men er hjertet forherdet så må Guds kraft slå igjennom det stein hjertet, slik at det kan bli et kjøtt hjerte. Men hører man ikke på budskapet som man formidler så overlater man dette til Gud og man kan be for de menneskene som har forlat sannhetens kraft til omvendelse og frihet fra det som binder de i løgnen. Skulle ønske at Jonhathan var mer direkte til copeland.

 6. Rart alle de som skal presentere NT er bare kjeltringer og i bestandig konflikt med andre med samme tro.
  Hele kristenheten er pilråttent på rot. Det er bare elendighet og konflikter å lese om. Den ene penge kåte grisen etter den andre.

Det er stengt for kommentarer.