Wycliffe bibeloversetter skutt og drept i den sentral afrikanske republikk

Tallet på kristne martyrer stiger fra dag til dag

Elisee-Zama-CAR-Bible-translatorEn bibeloversetter fra Wycliffe ble forrige torsdag skutt og drept i den sentral afrikanske republikken da han forsøkte å flykte fra vold og krigshandlinger i hovedstaden Bangui, melder Wycliffe bibeloversettere. Elisée Zama, som er oversetter ved ACATBA, som er en partnerorganisasjon til Wycliffe døde forrige torsdag i hovedstaden Bangui. Samme dag falt også den kristne amerikanske læreren Ronald Thomas Smith II som offer for islamistenes kuler i den libyske byen Benghazi  melder Charisma Magazine. Den amerikanske læreren som jobbet ved Benghazi internasjonale skole var i følge hans familie og venner en hengitt kristen som ikke var flau over å dele evangeliet med andre.

Islamistenes blodige krigføring mot kristne ser ut til å skyte fart både i sentral og Nord Afrika. Torsdagens to dødsofre, hvor den ene var en hvit amerikaner og den andre en farget innfødt afrikaner forteller at kristne nå er fritt vilt i store deler av den muslimske ronald-smithverden. “Jeg vet at uten deres bønner ville vi aldri kunne fortsette å stå her,” sa ACARBA direktøren som oppfordrer kristne til å be for familien til Elis’ee Zama som arbeidet med å oversette Bibelen til Mandja og som også var i ferd med å studere ved evangelisk teologiske seminaret i Bangui. I likhet med amerikaneren Ronald Thomas Smith II etterlater også den afrikanske bibeloversetteren seg kone og barn.

Muslimsk press på kristne

Et resultat av den såkalte “arabiske våren” som har rammet land både i Midt-Østen og Afrika har vært et økende press på den kristne minoriteten på kontinentet. I land etter land både i Midt-Østen og Afrika vokser tallet på kristne martyrer fra dag til dag og uke til uke. I Egypt medførte den såkalte “våren” drap og forfølgelse på koptiske kristne, mens i Syria har kristne blitt drept, bortført og torturert av islamistiske opprørere. Etter at USA/NATO og det norske flyvåpenet bombet Muammar Gadaffi fra makten i Libya har situasjonen gått fra ille til verre for de kristne. Sharialover er blitt innført og Gadaffi’s skrekkvelde er i ferd med å bli erstattet av noe som er mange ganger verre. Drapet på den kristne Ronald Thomas Smith II som gledet seg til å komme hjem å feire sin første jul i USA med sin kone og vesle sønn forteller med all tydelighet at det var en tabbe å bombe Gadaffi fra makten.

Represalier mot kristne

Den regionale lederen for Wycliffe hovedsamarbeidspartner organisasjon, SIL, rapporterte mandag at situasjonen i Bangui er svært spent. Represalier rettet mot kristne i Bangui gir god grunn til bekymring og tusener av mennesker har søkt beskyttelse på den internasjonale flyplassen. På den teologiske skolen fortsetter undervisningen under bevoktning av franske styrker, og man forbereder seg på en tung begravelse for den avdøde bibeloversetteren. “Vi ber om forbønn for Zama’s enke og tre barn som er kommet i en svært vanskelig situasjon. Vi vil også be om at det skal bli slutt på volden som har rystet mange lokalsamfunn i Afrika,” sier Don Shenk som er leder for “The Tide” som produserer kristne radioprogram til en rekke land. “Vi hører jevnlig historier om kristne som blir forfulgt for sin tro og vi ber om at volden stanser og at mennesker vil omfavne Jesus som Herre og Frelser,” sier Shenk videre.

Søsken i nød

richard-wurmbrand-dupa-gratiiMens den vestlige verden nå går inn i nok en julefeiring med mat, hygge, kjøpepress og noe som minner om overfladisk dyrkelse av Mammon og materialisme.ser vi i økende grad at våre søsken i den muslimske verden er under press og forfølgelse. Mange må leve i endeløs frykt for drap, terror og vold fordi de bærer Jesu navn i sitt hjerte. Kanhende tiden nå er kommet for å moderere vår egen feiring av Jesu fødsel og heller gi våre gaver, -og vår kjærlighet til brødre og søstre som blir forfulgt for sin kristne tro?  Du kan gi din gave til Åpne dører eller Voice of Martyrs” eller andre som jobber for forfulgte kristne. Bildet viser Richard Wurmbrand som ble kjent gjennom boka “Torturert for Kristus”.