Vurderer full nedstengning i Lyngdal etter smitteutbrudd knyttet til et bedehus -kommunen politianmelder

Kommunen vurderer nå full nedstengning av Lyngdal etter at minst 43 skal være smittet av Kina-viruset etter at de har deltatt i to arrangement for fremmedspråklige i Betania bedehus i Lyngdal. Kommunen beskriver situasjonen som ute av kontroll og advarer om at det kan gå mot full nedstengning. Det var forrige helg at det ble arrangert to tilstelninger for fremmedspråklige kristne i Betania bedehus. I følge NRK har kommunen gått til politianmeldelse

“Lyngdal er nå i en situasjon som nærmer seg rødt og full nedstengning. Det sier ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen. 26 personer har lørdag testa positivt på korona i Lyngdal. I nabokommunen Lindesnes er tallet foreløpig 17. Alle knyttes til fire religiøse samlinger i Lyngdal. – Det er ikke kontroll på smitten, sier Kristensen.

Kommunen frykta et stort utbrudd. To personer som torsdag testa positivt, deltok på flere religiøse samlinger forrige helg. Det er snakk om en kristen rumensk menighet. De leier lokalene til Betania Lyngdal. Et hundretalls personer, både barn og voksne, deltok. Samlingene hadde foregått over flere timer. Alle de nye smitta er knyttet til utbruddet i dette miljøet. I tillegg er det forgreininger til Farsund og Søgne. Trolig blir skoler og barnehager stengt, melder NRK Sørlandet

Politianmelder

Anmelder arrangement til politiet

Kommunen politianmelder for brudd på smittevernloven. De skriver at de er kjent med at isolasjon ikke er blitt overholdt. Kriseledelsen i Lyngdal er bekymret over språkbarrierene. Miljøet fremstår som lukket, skriver de i pressemeldingen. Senere lørdag er det planlagt regionalt krisemøte. Der skal også fylkesmannens beredskapsavdeling, politiet og Folkehelseinstituttet delta. Smitten har også berørt en skoleklasse på Lyngdal kristne grunnskole. Årsaken er at én av de smittede nylig har vært på besøk i klasserommet deres. Både rektor og to lærere ved skolen er satt i karantene og testet. Flere skoler og barnehager kan også bli påvirket av hendelsen, ifølge kommunen. Kriseledelsen ber nå lokalbefolkningen strengt følge smittevernreglene. I tillegg har de valgt å stenge ned kinoen og deler av Sørlandsbadet i Lyngdal. Nylig har nabokommunen Farsun hatt et stort utbrudd av smitte.

“Kommunene Lyngdal, Lindesnes, Farsund, Kvinesdal og Hægebostad fatter hastevedtak med hjemmel i smitttevernloven § 4-1 for å begrense smitte.»

De skriver også følgende:

«Når det er nødvendig for å forebygge eller motvirke spredning av en allmennfarlig smittsom sykdom, kan kommunene med hjemmel i smittevernloven § 4-1 bokstav a, vedta, sitat: “forbud mot møter og sammenkomster eller påbud om andre begrensninger i den sosiale omgangen overalt der mennesker er samlet”.

Kommunene fatter likelydende vedtak om at alle former for arrangementer og samlinger der privatpersoner samles utenfor hjemmet, ikke finner sted til og med mandag 16.11.2020

– Vi tar alle forholdsregler nå for å unngå å få enda større smitte, sier ordføreren,” i følge NRK Sørlandet. Samtidig som det nå pekes på at rumenske kristne har kommet sammen til møter, -er det ingen som peker på det faktum at våre myndigheter selv la opp til smittespredning gjennom å åpne for import og eksport av turisme. På den ene siden forteller myndighetene gjennom å holde skoler og barnehager åpne at tingene ikke er så nøye -samtidig som de pålegger voksne noe som minner om husarrest.

Facebook Comments

8 tanker om “Vurderer full nedstengning i Lyngdal etter smitteutbrudd knyttet til et bedehus -kommunen politianmelder

 1. For min del skyr jeg ansamlinger som pesten. Holder meg bare på jobb og hjemme. Jeg er overhode ikke redd for å få influensaen (covid 19 som de kaller dette), men “helvete” bryter løs om man blir syk, gjerne av en lett forkjølelse Da bli man tvungen til å ta en test. Og er denne mindre nøyaktige PCR testen positiv, får du skylden og blir stigmatisert for at arbeidsplassen blir stengt ned i 10 dager.

  Samfunnet går i rasende fart mot fascisme, angiveri og totalitære tilstander slik det var i DDR.

 2. Foreldre kan altså ikke ta med seg ungdommen/barnet sitt til en gudstjeneste men en tur til puben for å ta seg en pizza er ok?

  Jeg spyr. T.o.m. stamgjestene på puben reagerer på forskjellsbehandlingen.

  Vi får ta noen lovsanger på puben da. Og ta med oss en prest. Lurer også på om de har bolta fast barkrakkene i gulvet der….. Fastmonterte stoler….

  Ærlig talt, det begynner å bli vel mange av de styrende som jeg nå snart mener det har klikka for. Men jeg er ikke overrasket. Det blir snart tvang ang. munnbind. Jeg koser meg. Snart kommer Jesus.

  • Tja, i Oslo er alle steder som serverer alkohol stengt. Vet ikke med resten av landet, men vil tro det også er slik i Lyngdal utifra formuleringen som er gitt?

  • Tviler jeg på. Men kanskje det. Ovenfor stod det bare kino og et sørlandsbad, ingenting om restauranter/puber.

 3. Rytteren på den hvite hest !!!
  Å stenge ned samfunn som det gjøres nå er galskap .
  Men dessverre er lar folk seg lure av keiserens nye klær , sånn at satan får innført sitt kontroll system og til slutt kan innføre sitt merke , så ingen kan kjøpe eller selge uten å ha dyrets merke.

  Vi lever i den ytterste endetiden og snart kommer Jesus igjen og henter sine , så våk og be.

  Denne verden går til grunne !

 4. På tide å anmelde og stenge ned utesteder også.
  Forsvarer ikke sløvhet i menigheten og uforsiktighet, men rett skal være rett.

  • I Oslo er ihvertfall ALLE utesteder stengt, selv om ikke smitte har vært særlig knytta til slike steder..

 5. Oppdatering; sørlandskommunene Farsund, Kvinesdal, Lyngdal, Hægebostad og Lindesnes forbyr alle arrangementer og samlinger, med umiddelbar virkning. Skoler og barnehager blir vurdert stengt, og dette avkares på Mandag.
  De burde være føre var andre steder også nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *