Visjon Norge dømt i lagmannsretten for å ha krenket privatlivets fred ved å la en begeistret mor deler private bilder av sin skadde sønn

Programmet der mannens mor blant annet delte private bilder av sin skadde sønn ble sendt på Visjon Norge i 2017 med to repriser samt var tilgjengelig på nett-TV skriver Stavanger aftenblad. I programmet fortalte moren om sønnens helsetilstand etter en alvorlig trafikkulykke. Det ble også vist private bilder av ham, blant annet da han lå bevisstløs på sykehuset. Mannen gikk til sak mot TV-kanalen, redaktør og styreleder Jan Kaare Hanvold og en programleder. Det er i denne saken det nå er falt dom i Lagmannsretten med nederlag for Visjon Norge. Kanalen må dermed punge ut med 150 000 i erstatning, mens Jan Hanvold selv må punge ut med 40 000. Arne Pedersen som ledet programmet aktuelle kveld må betale 15000 i erstatning.

Programleder aktuelle kveld var Arne Pedersen som i en kommentar skrev dette etter tapet i tingretten: “Dette er bare en trist sak! En begeistret mor kom til våre medarbeidere på Landsstevne på Østerbo for snart tre år siden, og fartalte at hennes sønn hadde blitt hjulpet gjennom forbønn. Dette ville hun gjerne vitne om på TV Visjon Norge. Det falt i min lodd å lede Studio Direkte denne kvelden, med seg hadde hun også noen bilder hun hadde tatt fra sykesengen. Det var altså en mor som kom med disse bildene. Når dommeren(her var det bare èn dommer) som endel av sin begrunnelse for dommen, skriver at vi i TV Visjon Norge, skulle ha økonomiske motiver, så er det absurd. Det kommer også frem at jeg skulle ha visst at sønnen ikke hadde gitt samtykke, til det er det å si at det var ikke noe tema i det hele tatt. Denne moren kom altså begeistret til oss for å fortelle at Gud hører bønn, og her var det mange som hadde bedt!” skrev Pedersen i juni 2020. Nå, nesten ett år senere har Lagmannsretten avgjort saken og kommet til at Visjon Norge har krenket privatlivets fred. “«Etter ei samla vurdering av dei ulike momenta og samanlikningsgrunnlaga gjengjeve ovanfor, finn retten at TV Visjon Norge As vert dømd til å betale oppreisingserstatning med kroner 150 000. Jan Kaare Hanvold vert dømd til å betala oppreisningserstatning med kroner 40 000 og Arne Pedersen vert dømd til å betala oppreisningerstatning med kroner 15 000». I tillegg ble TV Visjon Norge AS dømt til å betale sakskostnadene for behandlingen i lagmannsretten på 187 069 innen to uker. Dommen var enstemmig.

Facebook Comments

8 tanker om “Visjon Norge dømt i lagmannsretten for å ha krenket privatlivets fred ved å la en begeistret mor deler private bilder av sin skadde sønn

 1. Jan Hanevolds kyniske svindel og pengeutpressing av gamle og ensomme er vederstyggelig. Mannen burde ha vært fengslet for lenge siden. Eller i det minste fratatt mediemakt son han påviselig misbruker på det groveste. Han begynte med narko og bruktbiler men har skjønt at Jesus gir mer penger i lomma.

  https://m.youtube.com/watch?v=E3U0Pn29pa8

 2. Enstemmig dom, med èn dommer, -hva skulle være alternativet?..
  En felle å gå i, -profesjonelle medieaktører som VN må sørge for å ikke publisere folks privatliv uten samtykke, selv om det ligger en aldri så god historie og intensjon bak. Dersom sønnen var mindreårig hadde dette kanskje vært annerledes? Ta nøye vare på personvernet! Dommen var streng, men bør tas lærdom av. Selv hadde jeg ikke likt om jeg ble omtalt på det viset uten samtykke.

  7
  1
  • Så var det det med likhet for loven. VG og andre mainstream media identifiserte og oppga i tillegg «diagnose/dødsårsak» på en kjent såkalt konspirasjonsteoretiker på Hadeland for en tid tilbake, og dette etter vedkommende var død. Null personvern, & ingen mulighet for han å forsvare seg. Dette mener de seg berettiget til. Hvorfor? Har man feil meninger, må man da regne med å miste retten til personvern? Juridisk er dette uforståelig. Sett opp imot IS-moren som ble hentet til Norge med sitt påstått alvorlig syke barn er dette grovt. Her får ikke allmennheten vite diagnose eller identitet, hvilket jeg mener er helt riktig, men her burde offentligheten ha krav på å vite om barnet faktisk var så sykt at det rettferdiggjorde regjeringens beveggrunn for å hente de hit. Det virker som personvern er forbeholdt de med «riktige» meninger, VN blir strengt og urettferdig dømt i så måte, selv om de bommet.

   4
   1
  • Dessverre henter han dette fort inn igjen, gjennom ekstra tigging. En velfortjent bot, men de faste giverne betaler gladelig, fordi de mangler kunnskap. Hadde de lest bibelen selv, hadde de aldri gitt til visjon norge.

 3. En velfortjent dom og bot. Visjon Norge og de personene som her var involvert må ta konsekvensene av sine handlinger, både på godt og vond. Her er det bare å betale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *