Minner om Nazi-Tysklands argumentasjon for å annektere Sudetenland -Russland har sikret seg full kontroll over Krim

Ukraina’s FN ambassadør: “Vi er sterke nok til å forsvare oss selv”  men de vil neppe gjøre det

Den russiske invasjonen av Krim som er en del av Ukraina har skapt dyp bekymring i Washington som ikke kan gjøre annet enn å fordømme den russiske invasjonen av deler av ukrainsk territorium. Fredag ble mer enn 2000 russiske soldater flydd inn på Krim som et ledd i den russiske strategien om å sikre russiske interesser i området. Den amerikanske presidenten reagerte fredag på invasjonen om at ville revurdere sitt besøk til Sotsji i juni. Vladimir Putin har dermed bevist valgt å neglisjere amerikanske advarsler om å respektere ukrainsk suverenitet. Tidligere i denne uken uttalte Russland at landet ville respektere landets suverenitet, – noe nå viser seg å være bløff.

Den russiske invasjonen av Krim som er en del av Ukraina har i kveld og natt vært hovedoppslag i ulike media. Både CNN og andre vestlige nyhetsmedier kan nå fastslå at Krim halvøyen er okkupert av russiske tropper. Den amerikanske presidenten uttrykte fredag kveld dyp uro over den russiske invasjonen og antydet at det vil bli mulige diplomatiske reaksjoner. Med fredagens invasjon har Russland sendt et tydelig signal til Europa og Amerika om at Russland ikke aksepterer økt vestlig innflytelse så tett innpå Russlands dørterskel.

Vi er sterke nok til å forsvare oss selv, sa den ukrainske FN-ambassadøren etter møtet i Sikkerhetsrådet, som foregikk bak lukkede dører. Dermed antyder den ukrainske FN-ambassadøren at Ukraina kan komme til å forsvare seg militært mot Russland. Georgias tidligere president  Mikheil Saakashvili  har tidligere advart mot at også Ukraina vil kunne risikere en russisk invasjon, -og det er nettopp det vi ser skje nå, sier den tidligere georgiske presidenten til CNN. “Det neste skrittet vi kan komme til se vil kunne være en større russisk invasjon av hele Ukraina,” sa den tidligere georgiske presidenten til CNN. Det vi nå ser er en russisk president i ferd med å gjenoppbygge imperiet. Selv om Ukraina har et forholdsvis sterkt forsvar, har de likevel (som Norge)  ikke ildkraft nok til å motstå en russisk invasjon. Sannheten er at det er Vladimir Putin som nå er den som styrer den internasjonale agenda. USA som en gang var den ledende verdensmakt er nå forvist til skammekroken som en ubetydelig kjempe som har tapt sin anseelse og respekt i store deler av verden.

Én tanke om “Minner om Nazi-Tysklands argumentasjon for å annektere Sudetenland -Russland har sikret seg full kontroll over Krim

Det er stengt for kommentarer.