Video: Pastor John MacArthur døpte en transeksuell med et uhell og konfronterte ham i ettertid

Kristen dåp til Faderens og Sønnen og Den Hellige Ånds navn. Illustrasjonsfoto

Kristen dåp er ikke noe man skal ta lett på eller gjøre i full fart. I den tidlige kristne kirke opererte man med noe som het å være en katekumen. “Katekumenat er den forberedelsesprosessen en person gjennomgår før han eller hun blir døpt. En slik person kalles katekumen. Ordet kommer via det latinske catechumenus fra gresk κατηχουμενος, som betyr «undervist». Dåpsundervisningen skal innføre i grunnprinsippene innen kristendommen,” og en slik dåpsundervisning er noe den kristne kirke ikke bør ta lett på. Det bør være minst en tre måneders periode fra en person kommer til frelse til vedkommende kan bli døpt i Jesu Kristi navn til Fadereren og Sønnen og Den Hellige Ånds navn.” 

Pastor John MacArthur i Grace Community Church forteller her hvordan han med en glipp kom til å døpe en transeksuell mann som kledde seg som en kvinne og kalte seg Carla. Kristne pastorer og ledere må sørge for at alle dåpskandidater får nødvendig tid til å sette seg inn i kristen tro og hva det innebærer å være et etterfølger av Jesus Kristus før dåp kan skje. Den tidlig kristne kirkes ordning med katekumenat før dåp og medlemskap er så avgjort en ordning den kristne kirke bør vurdere å gjeninnføre. En slik tid med forbønn og undervisning av en dåpskandidat gir både kandidaten selv, og menigheten tid til å bli kjent med hverandre og mer kjent med Guds ord og det kristne koinonia. Vår tids ekklesia har mye å lære av den tidlig kristne kirke. I videoen under forteller John MacArthur om hvordan han kom til å døpe en transeksuell mann og konfrontasjonen etter dåpen. Men en langvarig katekumen-tid hadde det ubotferdige hjertet blitt avdekket før dåpen ble utført..

https://www.youtube.com/watch?v=kv4QZGUWoIg

10 tanker om “Video: Pastor John MacArthur døpte en transeksuell med et uhell og konfronterte ham i ettertid

 1. Søkelys bildetekst: “Kristen dåp til Faderens og Sønnen og Den Hellige Ånds navn.”

  Men Faderens navn Jehovah bruker ikke den sataniske kristenheten. Dermed er den “døpte” å regne som udøpt i Jehovah Guds øyne.

  1
  4
  • Ha ha!

   Det er morsomt med rare regler og kulturell akrobatikk, men når pussighetene tas seriøst, når oppdiktede dogmer tas på fullt alvor, som her, blir det tragikomisk.

   Regner med at teologien imploderer i seg selv. At all religiøs meningsløshet, all åndelig tanketomhet og salig gallimathias synker sammen som et oppblåst sukkerbrød. Sekulære samfunn gir folk bedre liv enn verdensfjern spekulasjon og krangling om åndelige trafikkregler.

   Ingen klarer å overholde den allmektiges regler. Og ingen er enig med andre enn seg selv. Litt av en mislykka skaper og lovgiver!

   Ha ha!

   2
   3
  • STOR TAKK TIL ”CLAUSEN”!

   Selv om du fremstår som uartikulert, brautende og hjernevasket har du et poeng i at sanne kristne ikke skal involvere seg i det politiske livet på kloden i dag. Jehovah forteller oss at Hans himmelske motstander Satan Djevelen er ”denne verdens gud”.
   Han og hans jordiske drabanter må få anledning til å fullføre sitt vitnemål i det store, universelle stridsspørsmålet om hvem som har rett til å styre verden. Satans tilbud er et kort liv omgitt av lidelser og død. Skaperen Jehovah Guds tilbud er en redning for de få innen menneskeheten som innen kort tid vil begynne på å føre menneskene tilbake til den fullkomne tilstand som Adam tapte fordi han forlot Jehovah Guds veiledning.

   Et mindre antall av 144000 kvinner og menn ”av alle folk og stammer” er etter Jesu tid på jorden håndplukket av Jehovah Gud og Hans himmelsk skapte sønn Kristus til liv i himmelen. Der skal vi delta i det tusenårige arbeidet etter Harmageddon. Etter de tusen år er alle jordiske skapninger atter fullkommengjort, og Gud vil i all evighet ”være alt i alle”. Resultatet blir evig fred, slutt på all ufred og farvel til all sykdom og nød.

   Jeg vil derfor rette en stor takk til ateisten ”Clausen som viser alle sanne kristne hvilket nivå av manglende argumenter han og hans likesinnede befinner seg på. Det gir virkelig troen et stort puff å se ham oppfylle profetiene. Takk for drahjelpen ”Clausen” – og gi deg ikke! Kristne trenger deg. Hadde du ikke vært her måtte nok redaktøren oppfunnet deg. Du holder liv i Søkelys.

   1
   2
  • Kom igjen “Clausen”! Voff, voff gi deg ikke. Vi er avhengige av at dere ateister hoder liv i Søkelys. Reklameinntekter, trosinteresse og nyinteresserte. Vi satser på nye runder.

 2. Det er godt å se at du fremdeles er i live – herr JV. Der oppe i Hallingdalen er det nok langt mellom virusene. Jeg registrerer også at Hannah vil møte både deg og meg i Paradiset. Forresten : Jeg tenkte på deg hin dagen og dine uttalelser – du har jo utbasunert at DU vil styre jorden sammen med 11 andre. Mine tanker gikk da til det som skjer i USA i disse dager. Jeg spurte deg – for lenge siden – hvilken del av jorden du skulle styre. Du svarte at dette visste du ikke. Kan hende er det USA du nå skal styre – når Donald må kaste kortene ??? Du er alltid anonym og har en rekke dekknavn. Derfor vil jeg antyde et forslag til nytt navn – om det er DU som skal styre USA fra 20.01.21 : Donald Duck !!
  Du vet at jeg har kontaktet lederen for Jehovas Vitner i Hallingdal og Jehovas Vitner i Oslo : Alle påstod at de ikke hadde kjennskap til deg ! Har du brukt gravemaskinen i det siste ? Du har jo et stort bibliotek i huset – kanskje har du fordypet deg der – i disse corona-tider. Men en ting kan ingen ta fra deg : Du har en kjennskap til Bibelen som få har ! Dette har jeg testet : Husker du det ?

  • Hyggelig at du fortsatt er interessert i Bibelen hr. Ture Andersen. Du forveksler nok mitt trosgrunnlag med vakttårnvitnenes ståsted. De er ikke Jehovahs vitner, men vitner for Vakttårnet.

   Det er bare å ta en ørliten lakmustest så ser enhver ydmyk, søkende sjel det. Guds ord er klar på at ”en liten surdeig syrer hele deigen”. Og at ”gudløs i litt er gudløs i stort”.

   Deretter kan du blant mange eksempler på deres åndelige villfarelse lese dette:
   1. En kvinne skal ta imot opplæring i stillhet og underordne seg i alt. Jeg tillater ikke en kvinne å undervise (1 Timoteus 2:11-12).
   2. Som i alle de helliges menigheter 34 skal kvinnene tie når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. 35 Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten. …….det jeg skriver, er et Herrens bud. 38 Den som ikke godtar dette, blir selv ikke godtatt. (1 Korinterbrev 14:33-38).

   Vakttårnvitnene praktiserer på vegne av Satan det motsatte under møtene. Den påstått ”salvede” ledelsen er altså i strid med Jehovah Guds eget ord, der det konkluderes med at de derfor ikke vil bli godtatte av storebror Kristus på vegne av Far Jehovah når dagen snart opprinner.

   Her må man forstå at det er de som mener seg salvet med et himmelsk håp som NÅ er under dom. ”Den store skare” av mennesker med et jordisk håp vil først få en endelig dom mot slutten av de tusen år etter Harmageddon. I følge forbildene om Adonja og Salomo vil denne skaren dessuten helt til sist FØR Harmageddon vende seg helt bort fra de forkastede salvede i Brooklyn/Warwick og følge etter meg og de 11 andre gjennom ”krigen på Guds den allmektiges store dag” og inn i den tusenårige – for dem – dommens dag – frem til evigheten begynner med en totalrestaurert menneskehet.

   Det har du også Ture anledning til om du vender om.

   2
   1
  • Ture er interessert i Bibelen. JVen er kun interessert i å forkynne sin egen dårskap, og så kalle det for sannhet.

   1
   1
  • iNGEN motargumenter nå heller. Bare høyt volum uten substans, slik jo samfunnet også er blitt nå på slutten.

 3. Homoseksuell, transseksuell, biseksuell…. Selv er jeg transfinansiell. Jeg er egentlig en riking men bor i kroppen til en fattig stakkar…

 4. For noen kan det være kanskje være nødvendig med litt undervisning i en tid før dåpen. Men det er egentlig ingenting som hindrer for å bli døpt straks. Ap.gj 8:36-38 er Bibelens klare ord: “Hvis du tror av hele ditt hjerte, kan det skje”.
  “De steg ned i vannet”. Skvettet ikke noe vann over hodet. Det de driver med i kirken er forførelse mot alle foreldre og barn. De leser ikke kap 8 engang, men “la de små barna komme til meg”. Merkelig… Jesus døper dem ikke der.
  Det står jo så tydelig at Han sier Guds rike hører barna til.

  Ellers så forstår jeg ikke hvorfor Ture bryr seg om gravemaskinen og biblioteket til JV, dette var dagens merkeligste synes jeg, da det virker ikke som du liker ham i det hele tatt Ture. Ikke vondt ment. Men vi må da kunne tale sannheten. Det lyser stadig igjennom at du er unormalt opptatt av å avsløre hvem han er, og ta ham. Er du ikke en Jesus-mann, lurer jeg snart på…

  Jeg blir redd at hadde du funnet hans egentlige navn, så hadde du avslørt det her. En gang var du også opptatt av om jeg kunne være en mann 🙂 Synes du skal finne deg noe annet å være opptatt av enn disse tåpelighetene Ture. Jeg har alltid vært snill mot deg. Selv om du kanskje skyver folk litt fra deg. Alt godt. Ser deg snart, og ja, forhåpentligvis JV også.

Det er stengt for kommentarer.