Hvordan være mer lydig i disse Covid-19 tidene?

Coronaviruset har senket sitt dødelige teppe over Europa. I Norge som er anerledeslandet har så langt svimlende 316 dødd av Corona-relatert sykdom. De fleste av de døde var sykehjempspasienter med alvorlige underliggende tilstander. Hva disse 316 egentlig døde av, sies det fint lite om i media. Torsdag ble vi også møtt med nyheten om at landslagstrener Eirik Myhr Nossum testet positivt for Covid-19. Noe tid etter fikk vi høre at den første positive testen var feil, og den andre viste at Nossum likevel ikke var smittet. Hvor troverdige disse testene egentlig er, vet vi fint lite om, og kanhende halvparten av sykehjemspasientene som er blitt diagnostisert som et “Covid-19 relatert dødsfall” i realiteten har dødd av noe helt annet.

Fire år med fake news fra gammelmedia om Donald Trump burde lære oss å stille kritiske spørsmål til de “sannheter” som blir presentert av våre fake news medier. Også hva som presenteres fra helsemyndigheter og regjeringen er det gode grunner til å stille spørsmål ved. Hvor mange ganger har ikke våre politikere løyet og bløffet oss like opp i trynet for å få våre stemmer ved valg? Og hvor mange ganger har vi ettertid måtte bite i oss at politikernes løfter og retorikk ikke var annet enn billig valgflesk? Vi aksepterer selvfølgelig å bli løyet til av våre politikere fordi de alltid kan unnskylde seg med at de mangler flertall -og naive borgere har slikt lært seg å leve med politiske løgner. I fjor høst på denne tiden ble vi av media introdusert for “Wuhan viruset”. Rådet helsemyndighetene gav oss da, var at det var godt nok å hoste i armhulen og vaske hendene litt oftere. -Og folket kjøpte løgnen -men etter noen måneder ble landet nedstengt og med ett var det ikke godt nok å hoste i armhulen og vaske seg på hendene. Vi ble så introdusert til den nye normalen, null håndhilsning, sosial avstand og “en meters regelen”. Bare vi forholdt oss til dette skulle vi nok overvinne viruset. I andre land som er rammet av Covid-19 hysteriet er viruset flinkere til å hoppe, for der må de lydige sauer forholde seg til “to meters regel” eller “halvannen meters regelen i noen land. Corona-viruset må tydeligvis være dårligere til hoppe i Norge enn i andre land siden vi bare opererer med en meters regel her. I fjor på denne tiden forberedte nordmenn seg til en normal jul på tross av at nyheten om smitten jevnlig ble omtalt i tv-nyhetene. Jul, nyttår, januar og februar gikk og kinesiske turister strømmet til Norge. “Host i armhulen og vask hendene” var det samstemte budskap fra helseminister og smittevernsmyndigheter. Så kom mars og den totale nedstengning. “Hoste i armhulen og håndvask” var vist ikke nok likevel.

Etter sommerens frislipp med Black Lives Matter demonstrasjoner og import og eksport av turiser følte mange at ting var i ferd med å normalisere seg. Men ei nei. Gradvis kom Corona-skyene i igjen over himmelen og samtidig som “smittetallet” pekte oppover, la regjeringen nye planer for å holde folk i isolasjon. Plutselig var munnbind nærmest et “must” i flere byer og nye og isolerende smittevernregler ble igjen tredd over hodene på oss. Få våger å protestere og igjen er Kari og Ola Nordmann et knuget folk. Øvelsen fremover ser ut til å være “lydighet” mot media og myndigheter som vil skremme oss til å være lydige. Gjennom å bli vant til lydighet blir vi også vant med å bøye oss. En god øvelse å ha inne i en tid hvor evangeliet fordrives fra skole og det offentlige rom. Gode borgere er lydige borgere som gjør hva de blir fortalt og som følger strømmen som død fisk.

Facebook Comments

2 tanker om “Hvordan være mer lydig i disse Covid-19 tidene?

 1. Søkelys har rett. Og sannheten om dødsårsaken kommer ikke frem, jeg tenker kanskje 100 nordmenn har dødd av dette “grusomme” viruset jeg.

  Ang. tallet på vanlig influensa som har gått ned; noen som vet hvor mye?
  Googlet og gav opp i går, det er jo en gladnyhet som burde være på VG’s forside hver dag. Vi spriter oss så godt nå at tallet er sikkert ned i 100 stk døde. Men hver dag handler det om syke og døde i VG, det gjorde det ikke da folk døde av vanlig influensa i fjor.

  Hvor lenge orker folk disse overskriftene lyse mot seg hver dag? Det er helt unødvendig. Erna burde vite hva det gjør med folk. Vet om folk som er innlagt p.g.a skrekk og angst. Stakkars. Hvordan det står til med Norges befolkning om et halvt år psykisk kan jeg bare tenke meg. Med meg står det fint til med. Dere nett-troll her inne, redd for Corona? Jeg bare lurer. Håper det står bra til.

  Er også skeptisk til testene. Er det sant at testutstyr lå klart før coronaen kom?

  Ang. det å FÅ Corona. Det er ikke det verste. Men at man blir hengt ut og snakket om. Det er mange som har hatt det ille med det.

 2. Søkelys kommer her med meget fornuftige refleksjoner. La oss leke litt med tall : I Norge dør kring 73 personer hver dag. Om vi starter 1. mars 2020 og fram til i dag , blir det ni måneder : 73 x 30 x 9 blir tilnærmet 20.000 døde personer. I dette tidsrommet har 316 personer dødd med Covid-19 i kroppen. Dette utgjør kring 1,6 % av det totale antall døde. Men : En del av disse 1,6 % ville dødd likevel uten at viruset rammet Norge. Videre blir det fortalt at de årlige influensa-dødsfall er redusert som følge av de smittevern-tiltak som er innført i Norge. Da kan konklusjonen til slutt bli : Uten Covid-19 i landet vårt ; ville flere personer vært døde ! Slå den !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *