Russiske styrker har fullt ut befridd Artyomovsk (Bakhmut) -Wagner vil overlate kontrollen til den russiske hær 25 maiil

En mer enn åtte måneder lang kamp om Artymovsk som i Ukraina blir kalt Bakhmut er nå over. Lørdag kunne Wagner sjefen Evgeny Prigozhin erklære at byen fullt og helt er kontrollert av hans styrker og at kontraktsoldatene fra PMC Wagner vil forbli i byen frem til tirsdag da det russiske forsvarsdepartementet og regulære russiske styrker skal overta kontrollen over byen. Hvor mange liv Ukraina har ofret for å holde den strategisk og symbolsk viktige byen er uklart. Tusener av unge liv skal ha blitt kastet inn det blodige slaget som nå har endt med nederlag for Ukraina.

Ifølge Prigozhin har PMCs operasjon i byen, som han kalte «Bakhmut-kjøttkvernen», pågått i 224 dager. “Vi har tatt hele byen – hver enestebygning – slik at ingen kunne si at vi ikke fanget en liten del av den,” sier lederen for den omstridte private millitsen som består av kontraktsoldater. Både Russia Today og RIA Novosti har dette som hovedoppslag lørdag.

Bakhmut er nå helt befridd fra de ukrainske styrkene og på Telegram postes det nå videoer som viser hvordan det russiske soldater heiser det russiske flagget over det russerne mener er det “frigjorte” Artemovsk eller Bakhmut.

Det har lenge vært klart at Bakhmut stod for fall og de russiske styrkene har lenge kontrollert over 90 prosent av byen. Nå er hele Bakhmut under russisk kontroll og et langvarig blodbad har kommet til sin slutt. Wagners egne styrker skal holde byen noen dager til, før styrkene skal hvile ut før de igjen skal sendes på nye oppdrag i krigen. For Ukraina er dette et stort nederlag. Den ukrainske presidenten har knapt vært i Ukraina etter at landet gjennomførte et droneangrep mot Kreml. Den ukrainske presidenten har vært på tiggerferd i Europa og Asia for å samle penger og våpen til fortsettelsen av krigen. Det kan se ut som Ukraina snart vil få F16 jagerfly fra blant annet Norge, men det er lite trolig at dette alene vil kunne redde Ukraina fra det uunngåelige nederlaget. I går kveld ble de resterende områdene som ukrainske soldater holdt utsatt for et ildregn og et halvt døgn senere var det slutt. Og nå kan russiske patrioter feire seieren over de “ukrainske nazi-bandittene” og lovprise Gud.

I andre områder i Donbass fortsetter krigen for fullt.

Fra tidligere lørdag:

Det blir nå rapportert at dem strategisk og symbolsk viktige byen Bakhut nå er fullt kontrollert av russiske styrker. Ukraina kastet mange liv inn i slaget om Bakhmut og har tapt.

3 tanker om “Russiske styrker har fullt ut befridd Artyomovsk (Bakhmut) -Wagner vil overlate kontrollen til den russiske hær 25 maiil

 1. Hvor mange ganger har dere skrevet dette nå?

  Dere får sikkert rett en eller annen gang, men troverdigheten din må være på bånn nå.

  Har du ikke skrevet dette minst 10 ganger over et halvt år eller noe sånt?

  Kanskje på tide med andre kilder?

  (Og for all del, denne gangen kan det være riktig)

 2. BAKHMUT ENDELIG FRIGJORT! 🙏🇷🇺💖🇷🇺🙏
  ” Bahmut er endelig frigjort fra nazistene (både ukrainske og nato sine)!
  Det var utrolig lange og harde kamper som har tatt altfor mange liv.
  Vesten ville ikke gi seg og sendte flere og flere til den sikre døden, men nå er det over!
  Kl 12.00 i dag er Bakhmut offisielt frigjort!
  Gratulerer til alle som føler lettelse nå❤️🙏❤️ “

  0
  4
  • Byen Bakhmut, (russisk Artemovsk), er en by med ca 70 000 innbyggere, (i dag er de aller fleste evakuerte, kun noen få tusen er igjen), som tilhører Donetsk: Donetsk er altså et regionalt område med viss autonomi som har egne militære styrker som kjemper mot Ukraina, og som har bedt om hjelp fra Russland.
   I mine øyne tapte ukrainerne dette området for flere måneder siden. De begikk taktiske tabber når de bare sendte inn marginelle styrker nå og da som hele tiden måtte trekke seg tilbake etter hvert som disse styrkene tapte mot en større militærmakt.
   Titusener av ukrainske (og russiske) soldaters liv er ofret. Enda flere ligger på sykehus. Liv er ødelagte , lidelsene enorme og også økonomisk er dette bare tap.
   Det er en stor tragedie. Hele denne krigen er det.
   Vest, EU, USA og NATO har bidratt med enorme mengder våpen og penger, og pushet på denne krigen. Det var ikke deres soldater som døde, men Ukrainas, så de lot dette skje.
   De vestlige krigshissende alliansene ville heller ha krig enn fredsavtaler. Alt for å beseire Russland.
   Det er sjokkerende for alle som vil ha fred at politiske makt-mennesker i verden ikke kunne fryse denne konflikten, og løse den ved forhandlingsbordet. Titusener av liv kunne vært reddet.
   Dessverre er det trolig at dette bare fortsetter, så lenge mantraet fra NATOs leder er at “mer våpen er veien til fred”.
   Vest er uberegnelige, og kyniske, og man kan ikke forvente annet enn at de pusher på for enda mer krig og kommer til å fortsette å hevde at de “vinner”.
   Men de bør innse at folket ikke lar seg ikke lure i all evighet.
   Flere og flere vanlige mennesker våkner og roper på fred nå.

   Dette var et godt innlegg skrevet av Malvind Børresen. En broder i Jesus og aktiv vaksinemotstander

Det er stengt for kommentarer.