Var ikke mye til klippe det: Menigheten “Klippen” på Jørpeland fjernet Davidstjernen etter politisk press

Laodikeamenigheten viser sitt ansikte, skriver en av dem som har kommentert saken i Korsets seier

Menigheten “Klippen” på Jørpeland har nå bøyd seg for det politiske og religiøse presset og fjernet David stjernen som forsamlingen hadde satt opp i forbindelse med årets julefeiring. Det er Korsets Seier som nå kan rapportere at menigheten “Klippen” ikke viste seg å være en klippe når presset og kritikken kom. Pinsemenigheten midt i Ryfylke har møtt reaksjoner fra lokalsamfunnet fordi den lysende julestjernen utenfor menigheten er sekstagget og derfor minner om en davidsstjerne. Kritikerne mener stjernen ikke passer i det offentlige rommet fordi den kan tolkes som et symbol til støtte for staten Israel.

“Ja hva gjør man ikke for og få politisk goodwill…i stedet for og bli velsignet av vår Herre,” skriver Ole Ronny Knudsen etter at det ble klart at menigheten Klippen på Jørpeland ikke viste seg å være en sann klippe når stormen kom

Kommunen har svart med å oppfordre menigheten til å gi stjernen ny utforming, slik at den ligner en tradisjonell julestjerne, melder lokalavisen Strandbuen. Avisen har senere meldt at menigheten kommer til å bøye seg for ønsket, og vil dermed endre julestjernens utseende. – Vi endrer den for å ta hensyn til reaksjonene som har kommet. Samtidig er det viktig for oss å få fram at det aldri har vært en baktanke med den stjerna som har blitt brukt før. Vi ønsker på ingen måte å provosere. Det er tilfeldig at den ble seende ut som ei davidsstjerne, forklarer Tom Øystein Angelsen på vegne på Klippen. Blant dem som har kommentert saken i Korset Seier er det en samstemmig dom over menighetens knefall: “Tragisk”, skriver Lisa Kristiansen. “Jeg leser kommentarfeltene i mange Israelske engelskspråklige aviser på nettet. For dem og for oss som er innpodet i blant dem er det bare følelsen av den samme ånd som var i romerne, inkvisisjonen, pogromene, Nürnberg lovene, stengte grense politikk i 30-årene. Den ånd som Jahn Otto Johansen ikke kunne forklare, kalles antisemittisme, i vår tid mest i form av dens ansikt antisionismen,” skriver Arvid Bjerga. Odd B. Andreassen kommenterer saken slik: “Jeg vil oppfordre klippen menighet å lese litt om forfølgesen som de første kristne gikk igjennom. Men for menigheten så skulle ikke mere til enn en hennvendelse, så vips var stjernen nede. Mere enn Tragisk.” Hårek Anderssen på sin side slår fast at “Laodikeamenigheten viser sitt ansikte” og han følger videre opp med “Denne menigheten brukte å være ganske STORE før i tiden, nu er den nok bare en skygge. En kan skrive IKABOD over både denne og mange andre menigheter,” slår Hårek Anderssen fast. “Ja dette er tragiskt – hvorfor gir menigheten etter…? En ting er sikkert, mørket er i ferd med å senke seg over vårt kjære fedreland – natten kommer da ingen kan arbeide…” skriver Thor Helge Ligård -og det er vel ikke grunn til å betvile akkurat det.

10 tanker om “Var ikke mye til klippe det: Menigheten “Klippen” på Jørpeland fjernet Davidstjernen etter politisk press

 1. Det står vel litt i Bibelen om hvordan synden vokser frem i menneskers hjerter og til slutt gir seg åpenlyst til kjenne. Prosessen har flere stadier. Og jeg vil tro at hvis man ser på statskirkens forfall de siste 60 årene så vil man lett kunne se at andre menigheter befinner seg på ett eller annet stadie i denne utviklingen også.

  Det jeg misstenker er at de fleste har feil fokus. De er opptatt av konsekvenser i stedet for årsaker. Mye av det vi har sett i statskirken er f. eks en direkte konsekvens av likestilling. Velger man bort Guds Ord så gir man automatisk rom for den gamle slangen. Problemet er årsakene, ikke konsekvensene.

  Det alle burde være opptatt av er de aller første stegene bort fra troskapen mot det som står i Bibelen. Antagelig et tilbakelagt stadie for de felste idag men kanskje kan det være en måte å finne veien til omvendelse.

  For ikke så lenge siden snakket jeg med noen som stod på en stand for frelsesarmeen. Antagelig noen sjefer. Jeg nevnte litt om vekkelsestalene til Booth og at hele fremveksten av organisasjonen fulgte i kjølevannet av disse. Nei, dette var et tilbakelagt stadium sa de. Det eneste de fokuserte på nå for tiden var at “guds godhet driver folk til omvendelse”. Hva som står i Bibelen om omvendelse var helt urellevant.

  Vi ser vel det samme over alt. Det eneste som burde bety noe i dag er antagelig at individuelle troende gjør alt de kan for å for å berge sin egen troskap mot Bibelen. Tror faktisk at dette ville vært nesten umulig for meg hvis jeg skulle vært en del av et moderne norsk menighetsmiljø. Det ville vært som å svømme i et elvestryk av verdsliggjøring. I det øyeblikk man ikke lenger ville følge strømmen ville man skille seg kraftig ut. Og det ville bli klart for alle at de fleste har passert et veiskille og valgt en gal vei.

  Det rare er at man møter voldsom motstand hvis man peker på de aller første små stegene bort det som står i Bibelen. Som å stange i en murvegg. Men det er disse første små stegene som starter prosessen som til slutt ender med laodikeatilstander. Dette vet den gamle slangen godt. Og derfor jobber han veldig med dette. Og det er gjennom dette man kan få et innblikk i hva som befinner seg bak de religiøse fasadene. Og hva som vil skje i fremtiden. Den som er tro i det små er tro i det store osv.

  Og de fleste sier halleluja, dette er vi enige i, MEN.. . Vi må jo huske at ovs.. .

  4
  1
 2. Anglo-Amerika – det bibelske, tohornede “dyret” er straks oppe og klar for denne verdens siste sprell. Som ”Sydens konge” står nå The Donald og Brexit-folket sammen foran verdenshistoriens største event ever.

  Reminisensene av deres opponent ”Nordens konge”, med hele porteføljen av ideologiske ulykker – kommunismen, nazismen og nå versjon 3.0 med globalismen – vil snart være falt for Jehovah Guds mektige hånd.

  Men begge disse systemene vil om kort tid konfronteres med Guds rike, som vil tvinge en samlet verdenselite til å forby all offentlig religiionsutøvelse worldwide gjennom et FN som får makt ”i en time” – en kort tid – ved ”å legge (dyret) i hjertet å kle skjøgen naken og brenne henne opp med ild” – symbolsk for å avsløre og tilintetgjøre den åndelige horen.

  But Donald, Boris and the rest of the doomed bunch ain’t got the slightest idea what they’re up against. This is gonna turn out biblical! Og det samme vil jeg på vegne av Jehovah og Kristus si til dere. Tiden er meget kort frem til hundrevis av millioner engler, kjeruber, serafer og de oppstandne av de 144000 med Kristus i spissen setter i gang opprydningsarbeidet på planeten jorden.

  Bry deg ikke om de som slynger ut falske påstander om Guds rikes representanter hver gang dere får høre det eneste sanne frelsesbudskapet. Dette er helt i tråd med det profetiske forbildet som apostlene ble utsatt for av aggressive demondyrkere som tidvis fulgte etter dem på reisene

  Vær heller fokusert. Vil DU leve evig på en paradisisk jord som ung og frisk i kroppen omgitt av fredelige medmennesker og med en varig mening med livet? Da er tiden NÅ for å nærme deg selveste Faderen i bønn, påkalle Hans store Navn Jehovah og avslutte i Jesu navn for å vise til at du tror på verdien av gjenløsningen..Dette er ENESTE sted å begynne – valget er DITT. Lykke til!

  3
  2
  • Og dette komfra enhjørningen som har opphøyet seg til å være en av de 144000 av Israels barns stammer. Han som profeterte jordens undergang i slutten av mai 2018. Han reiste til Syden for å stå klar til å ta over en utvalgt eiendom. Men kom tilbake med halen mellom beina, da det ikke denne gang heller ble noen undergang. Og så skal liksom HAN fortelle hva som fører til evig liv?

   2
   1
 3. 18/12/2019, kl. 12:02 sa JEHOVAHS AMBASSADØR:

  Bry deg ikke om de som slynger ut falske påstander om Guds rikes representanter hver gang dere får høre det eneste sanne frelsesbudskapet. Dette er helt i tråd med det profetiske forbildet som apostlene ble utsatt for av aggressive demondyrkere som tidvis fulgte etter dem på reisene

  Utsatt demondyrkerne apostlene for profetiske forbilder?

  Ellers er jeg enig i at det eneste sanne frelsesbudskapet møter mye motstand. Blant annet fra de som kjemper for å utbre Rutherfords lære. Faktisk har disse hevdet at alle evangeliske kristne er “djevelens barn”. Kun de som godtok Rutherfords nye lære var “sanne disippler”. Men de fikk etter hvert store problemer med å skille mellom de første kristne, og alle de andre kristne som har levd og spredt evangeliet rundt på jorden gjennom århundrer, og “dagens djevelens barn”. De som ikke er registrert i “guds organisasjon”. For problemet er jo at denne organisasjonen og “Rutherfords lære” bare har eksistert i en ganske kort periode.

  Men hvordan skille mellom det ekte og de falske frelsesbudskapene? Typisk for mange av de falske budskapene er at en eller annen står frem og sier: “Hør kun på meg”. “Kun jeg forstår”. For å skille sin egen religionen fra den eksisterende kristendommen blir gjerne mye av det som står i Bibelen påstått å symbolisere noe helt annet enn det teksten sier. Og i tillegg trekkes det mange konklusjoner som det helt enkelt ikke finnes noe som helst grunnlag for. Slik kan de lage en ny religion.

  Det beste er å lese Bibelen selv. Den er skrevet for vanlige folk. Slik unngår man å bli fanget i mye av den vranglæren som sirkulerer i dag. Det er mer enn folk aner. Mange sier rett ut at det som står i Bibelen må tilpasses tidsånden. F, eks om likestilling, dåp av ikke-kristne, akseptering eller fortielse av åpenlys synd osv.

  Det som virkelig betyr noe i Bibelen er egentlig veldig enkelt å forstå. Og det er f. eks at Den Hellige Ånd kan lede oss og gå i forbønn for oss. Det står også at verden skal bli oppslukt av ild og gå helt til grunne. Og alle de som Jesus kaller “får”, “jomfruer med nok olje i lampene”, “tjenere som har tjent flere talenter” og alle de andre, skal få evig liv. Og da skal den jorden vi bor på i dag skal ikke være mer. Til stor frustrasjon for mange i JV.

  Det står så utrolig mye i Bibelen som tilhengerne av Rutherfords lære febrilsk prøver å snakke bort eller fornekte. Og hele tiden løfter de røsten og advarer mot alle de som avslører hvor lite trovedig Rutherfords forfalskning av kristendommen er. Hvis han hadde vært ærlig å lansert en helt ny religion så mener jeg det hadde vært greit. Men han seilte under falskt flagg. Akkurat som slangen i paradiset. “Har Gud vikelig sagt at jorden skal brenne opp”? “Nei, slettes ikke!”. “Den skal visselig ikke brenne opp”.

  Og dette er det andre som sier også.

 4. Trist at den forsvant. Den var fin. Men selvfølgelig er det mange som hater den. (Og også hater det julen står for, men velger å feire uansett)

  Det skal litt til å få øye på noe som har med Jesus rundt i bygd og by i juletiden nå. Kanskje jeg må bygge en mini-stall oppe ved hovedveien og et lysende bibelvers eller navnet Jesus på taket? Slik at i hvert fall barna vet… Barnetegninger ved flere steder viser kun Jesubarnet på 2 av 100 tegninger. For ikke lenge siden så var tallene helt annerledes.

  Det er kristne pingler overalt. Jeg også. Noen ganger tør jeg si det som er etter Guds Ord, men for hver måned som går blir folk blir mer og mer provosert, ingenting har man lov til å si snart. Og hvordan det hadde gått hvis jeg hadde hengt opp en stjerne som på Klippen…

  Angående stjernen ved Klippen mener jeg å ha lest et sted at noen hengte opp lignende stjerne i protest mot at den ble tatt ned?

  4
  1
 5. De som lurer på hvem de skal be til kan bare undersøke hvem Jesus ba til i ”Fadervår”. Javisst – Jesus ba ikke til seg selv men til Faderen Jehovah, som Jesus nettopp sa at han var kommet for å herliggjøre Navnet til – JEHOVAH GUD! Når Jesus ba til sin Far Jehovah etterlot han et eksempel for oss alle i sin mønsterbønn.

  Når Jesus i sin nød ropte ut ”Min Far, min Far, hvorfor har du forlatt meg?”, var det heller ikke seg selv han ba til – men sin himmelske Far Jehovah. Jehovah ga sin førstefødte skapning Jesus det største navnet som er gitt blant skapninger UNDER himmelen. Selv bor Faderen Jehovah langt over vårt jordiske himmelvelv.

  Ikke lytt til de bakstreverske demoninspirerte stakkarene som åndløst forsøker å narre dere. Påkall Jehovahs Navn og bli frelst gjennom den snarlig kommende store trengsel. Lykke til alle dere ydmyke av hjertet. Bli som Jesus sa som barn igjen og se sannheten med nye øyne.

  5
  4

Det er stengt for kommentarer.