Våpenhvile fra tirsdag: Hamas satt tilbake men er langt fra slått og vil komme sterkere tilbake

Krigen mellom Israel og Hamas vil mest sannsynlig være over i løpet av få dager og Hamas er satt flere år tilbake rent militært, mener Netanyahu

hamas-advarerHamas og de andre palestinske terrororganisasjonene kommer i følge egyptiske kilder om kort tid komme til å erklære en 72 timer lang våpenhvile som skal starte tirsdag klokken 08. Også Israel skal sent i kveld ha sagt ja til våpenhvilen som innebærer at Hamas igjen er reddet. Også i dag har det vært en rekke gjensidige angrep mellom Israel og Hamas og så langt har det blitt avfyrt 86 raketter eller granater mot Israel og den palestinske terror-organisasjonen er langt fra slått og vil komme sterke tilbake

“Selv om Hamas og de andre terrorgruppene har fått betydelig juling i løpet av de fire ukene krigen har vart, er Hamas langtfra slått og en våpenhvile som innebærer at Hamas kassam-rakettennå kan skyte 86 raketter eller granater mot oss i løpet av en eneste dag, -er ikke et godt resultat og Netanyahu og Likud må regne med å bli hardt straffet ved neste valg,” sier en israelsk kilde nå i kveld. Flertallet i Israel støtter ikke en våpenhvile som innebærer at den palestinske terrororganisasjonen fortsatt kan skyte raketter mot Israel og det er bare snakk om tid før alt er tilbake til det gamle,” mener en israeler vi snakket med i kveld. Også blant de som kommenterer nyheten i israelske aviser nå i kveld er reaksjonene sterke og mange mener at over 60 israelske soldater har dødd forgjeves. Etter at en rekke våpenhviler tidligere er brutt stiller mange spørsmål med hvor lenge denne siste vil vare. “Hamas har brutt alle våpenhviler de har inngått tidligere, og vil før eller siden bryte denne også,” skriver en av dem som reagerer. Talsmenn for Hamas har mange ganger tidligere uttalt at “våpenhviler ikke er verd papiret de er skrevet på,” og på et eller annen tidspunkt vil også denne våpenhvilen være verdiløs. “Det er bare snakk om en ny Hudna som varer frem til Hamas er sterk nok til en ny krig,” Neste gang blir det forhåpentligvis Naftali Bennett, Avigdor Liberman eller en annen skikkelig israelitt som leder krigen, og ikke Netanyahu eller Likud politikere,” skriver en annen. “Another bunch of IDF solders will be killed in this comming “cease fire”. The enabling criminals are the Israeli Government. Repeating the same and expecting a different result is the clear definition of crazziness,”

Krever nyvalg

Allerede nå tar mange israelere til orde for at det snart må arrangeres et nyvalg i Israel slik netanyahu-2014at man kan få byttet ut Netanyahu som mange mener har sviktet med å bøye seg for internasjonalt press. Den israelske statsministeren er for svak til å lede Israel i krig og bør snarest byttes ut med en annen leder. “It’s like in the movie “Groundhog Day”. We have to live this over and over again,” skriver en som sier det mange israelere tror. Blant israelere har det vært massiv støtte til krigen, og like sterke motforestillinger mot halvgjennomførte kriger, og det er nettopp en slik Netanyahu nå har levert og Netanyahu kommer nok til å oppleve samme skjebne som tidligere statsminister Ehud Olmert som heller ikke greide å fullføre en krig. Det er to spørsmål vi nå kan stille oss, og det første er, vil denne våpenhvilen vare mer enn de 6-7 forrige og dersom de skulle komme til å vare lengre, når vil neste krig komme? Ett år eller to? Det vil neppe bli Netanyahu som leder den neste krigen mot Hamas, og Netanyahu vil neppe bli den som eventuellt skulle hindre Iran fra å skaffe seg atomvåpen. Israel trenger en ny leder og kanhende er rett mann for Israel Liberman eller Bennett? Begge disse to har vist en langt klarere og mer konsekvent holdning under denne krigen, men med Netanyahu som skipper og Tzipi Livni som medkaptein er det umulig for Israel å vinne en krig.

Én tanke om “Våpenhvile fra tirsdag: Hamas satt tilbake men er langt fra slått og vil komme sterkere tilbake

  1. Israel kommer ikke til å knuse Hamas. De kommer ikke til å bygge opp tempelet under Netanyahu og den nåværende politiske ledelsen. Det vil ikke skje før Gog markerer seg som en vesentlig kraft verden. Putin vil kanhende være denne fyrste Gog. Men han kommer fra Russland. På den vestlige side behøver Antikrist å tre frem. Jeg tror ikke Obama er Antikrist, men en europeisk leder. Denne krigen her er kun et mellomspill, mye skal skje i Midt-Østen før de store ting skjer. Først må frafallet komme, så må syndens menneske stå frem, så skal det innføres et pengeløst samfunn og denne krigen Torstein føyer seg inn i det Jesus kaller fødselsveer. Netanyahu kommer ikke til å stoppe Iran, Iran vil få atomvåpen og vil i endetiden utgjøre en del av Gogs hær som skal angripe Israel.

Det er stengt for kommentarer.