En halv seier for Hamas, de motsto IDF, beholder makten i Gaza og kan enda skyte raketter mot Israel tross mye juling

Et nytt krigsnederlag for Benyamin Netanyahu hvor taperne er befolkningen i det sørlige Israel og sivilbefolkningen på Gazastripen

netanyahu-2014Våpenhvilen mellom Israel og Hamas som begynner klokken 08 lokal tid vil dersom den
holder være en ny seier for den palestinske terrororganisasjonen. Selv om både Hamas og islamsk hellig krig har fått betydelig juling og har tapt en god del infrastruktur har de likevel rent militært taklet krigen bra. Bare timer før nyheten om våpenhvilen ble kjent var den militante gruppen i stand til å skyte et stort antall raketter mot Israel. Bare i løpet av mandagen ble nærmere 90 raketter og granater avfyrt mot Israel, så organisasjonen er langt fra slått rent militært. I løpet av de nærmeste dagene vil vi finne ut om våpenhvilen holder eller om Hamas nok en gang vil bruke pausen på å omgruppere, finne frem ferske våpen og lade opp til videre kamp.

Våpenhvileavtalen som ble inngått sent mandag kveld er et nederlag både for Hamas og MIDEAST SYRIA PALESTINIANIsrael. For Israel er den et nederlag fordi et IDF i lenker ikke lenger er i stand til å vinne en
krig, og for Hamas er den likefult et nederlag fordi terrororganisasjonen høyt og hellig lovet å ikke gå på kompromiss med fienden. Imidlertid kan nok også Hamas denne gangen utrope seg selv til seiersherrer av flere grunner, først demonstrerte de for all verden at selv ikke IDF med all sin styrke var i stand til å beseire dem rent militært, og bare det at terrororganisasjonen ennå er i stand til å skyte et stort antall raketter mot Israel, vitner om en organisasjon som er langt fra beseiret. Faktis kan Hamas og islamsk hellig krig notere seg for en seier bare ut fra det faktum at de greide å stå i mot IDF i fire uker og samtidig også kunne påføre Israel store tap rent militært. På tross av Netanyahu’s veldige ord om demilitarisering besitter Hamas enda kapasitet til å skyte opp mot 100 raketter eller granater mot Israel hver eneste dag.

Hamas vil bygge seg opp igjen

Economy Minister Naftali Bennett (Bayit Yehudi) expressed firm opposition to the temporary truce. The cabinet minister said: “Let’s hope Hamas doesn’t make fools of us again by firing during the ceasefire.”

Den palestinske terrororganisasjonen har lite å tjene på å bryte våpenhvilen med det første. Etter å ha blitt påført store materielle tap trenger Hamas nå tid på å gjenopprette sin hamas-anniversary-rally-gazamilitære kapasitet. Nye raketter og andre våpen må smugles inn på stripen, mer presise og lantrekkende raketter må utvikles og strategien som skal brukes under neste krig må utvikles og etter fire uker har Hamas uten tvil lært mer om Israels militære kapasitet og tenkning. De kommer sterkere igjen neste gang! For befolkningen i det sørlige og sentrale Israel betyr våpehvilen  (dersom den holder) en lengre periode med sporadiske rakettangrep som vil bli møtt med tilbakeholdne israelske gjengjeldelser. Folk flest aner at dette ikke er et punktum, men et komma i en konflikt som kommer til å blusse opp igjen. Siden få israelere var for en våpenhvile nå, vil den den halvgjorte krigen kunne komme til å koste Netanahu og Likud dyrt ved neste valg. Netanyahu kan gjøre seg små forventninger om å bli gjenvalgt og mange representanter fra Likud kan forvente å bli ledige etter neste valg.. For utenriksminister Liberman og Naftali Bennett fra partiet “Jødiske hjem” kan våpenhvilen vise seg å være gull verd. Begge disse to har hele tiden vært tydelige på at Israel ikke måtte gi seg før målene var oppnådd, og kan hende det er en av disse to som vil komme til å lede neste krig mot Hamas. Det store Naftali-Bennetspørsmålet er ikke om den kommer, men når den kommer for Israel har langt fra oppnådd de uttalte mål med denne militæroperasjonen. Hamas styrer fremdeles Gaza, Hamas er langt fra demilitarisert og Hamas kan ennå angripe Israel med raketter. De store taperne i denne krigen er ikke verken Hamas eller IDF, men sivilbefolkningen på Gazastripen som har måtte blø for Hamas og sivilbefolkningen i det sørlige Israel som heller ikke denne gangen er blitt befridd fra trusselen fra rakett-angrep og terror fra Gaza. Også de falne israelske soldater og deres pårørende er tapere etter denne runden. Mange har mistet sin sønn, sin bror, sin far, sin mann eller kjæreste i en krig som ikke gav Israel annet en ny og kanhende kortvarig hudna.

Etterdønninger

Det er åpenbart at den 28 dager lange krigen vil kunne få konsekvenser også i fortsettelsen. Bilder av et utbombet Gaza, døde barn, FN skoler som er truffet av israelske hamas-killing-childrenraketter har gjort sterkt inntrykk på mange og uansett hvordan man vrir og vender på det har Israel uansett tapt ytterligere av sitt omdømme. Det vil komme krav om granskning av mulige krigsforbrytelser og pro-palestinske krefter som Tyrkia og andre islamistiske nasjoner vil høylytt kreve at israelske ledere og militære vil bli gransket for mulige krigsforbrytelser. Israelfiendtligheten i Europa vil få et nytt boost og det er grunn til å forvente at ennå flere liberale kirkesamfunn vil profilere seg som kritkere av Israel. Her hjemme så vi i dag at flere prester i den norske kirke deltok i anti-israelske demonstrasjoner og bibelordet som sier “og dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld,” vil bli enda sterkere oppfylt i vår tid. I endens tid vil bare de sanne kristne elske Israel og det jødiske folk, mens apostat-troende vil stille seg sammen med verden i det hatet mot jødene Jesus talte om i sin store endetidstale.

15 tanker om “En halv seier for Hamas, de motsto IDF, beholder makten i Gaza og kan enda skyte raketter mot Israel tross mye juling

 1. Du har rett Søkelys. Dersom denne våpenhvilen ikke ryker er dette en delvis seier for Hamas og et nederlag for Israel. IDF er kanskje en mektig hær, men neppe så sterk som mange har ment, grunnen er åpenbar. Det israelske forsvaret (IDF) opererer i lenker og er ute av stand til å vinne en krig fordi feige og tafatte politiske ledere styrer det hele. Netanyahu er en kopi av Obama, han har det i kjeften, og når han tidligere truet med å knuse Irans atomvåpen trussel (legg merke til at denne truslen har forstummet fra Netanyahu) – så truet han slik fordi han søkte å presse USA til å gjøre jobben. Mannen er rett og slett redd og ikke egnet til å være leder. Derfor, når vi ser på resultatet av krigen, er det åpenbart at dette er en halvveis seier for Hamas og Iran i bakgrunnen.

 2. Et kort svar til deg Torstein Langesæter..

  1. Du lever i den gamle pakt
  2. Du er ikke én kristen.
  3. Du fornekter Jesus ved å fornekte Paulus sine skriv.
  4. Du har viklet deg inn i en suppe av forførelse der du sier det meste av det nye testamentet er skrevet av den falske profeten Paulus!!.
  5. Du skal advares mot.
  6. Du får plass sammen med Jan Kåre Christensen under “falske profeter” på min webside.
  7. Omvend deg.
  8. Måtte Jesus vise nåde over din forbannede sjel.
  9. Det du sier har demonisk karakter.
  10. Vær så snill og snu fra det du holder på med. Du er på vei til dom og evig pine.

 3. Du har rett til å mene og tro hva du vil. Samtidig gir Guds ord meg mandat til å advare mot forførere og mennesker som leder bort fra den sunne lære. Og det du står for og skriver er antikrist’s ånd.

 4. Du kaller Paulus for en falsk profet og dermed det nye testamentet for falskt, og du har regnet ut når 1000års riket begynner!! Du har de 2 største kvalifikasjonene til å bli kalt en falsk profet , hva er det neste? Er ikke NT’S Jesus Messias? Du har fart så vill og jeg mistenker at du mest sannsynlig ikke tilhører noen menighet eller forsamling. Uansett, det du tror og skriver er demonisk, å kalle Paulus som er Guds apostel, for “Den falske profeten som Jesus advarer om”…Det var Jesus personlig som møtte Paulus på veien til Damaskus, og Jesus personlig som utvalgte og lærte opp Paulus. Og han kaller du falsk profet? Det er det samme som å si at Paulus sine ord er djevelens ord. OG ifølge Guds ord er det den utilgivelige synd. Å kalle Jesu ord og gjerning for demonisk. Fariseerne gjorde dette ved å kalle Jesus for “belsubel”..Omvend deg og kom til Jesus i dag. Legg fra deg all galskap som du holder på med og bekjenn din synd. Det er din sjanse. Slik du skriver og tror nå er du fordømt.

 5. Torstein: Du er så langt bort fra virkeligheten at jeg kommer ikke til å bruke noe mer tid på dette. Bibelen er Guds ord. Dvs Det gamle og det nye testamentet. Å fornekte det nye testamentet er å fornekte Gud. Så enkelt er det. Når apostlene taler så taler Gud. Evangeliet og ellers all grunnmur i sann kristen tro er det Paulus som har overgitt til oss, nemlig i Romerbrevet og Efeserbrevet..Paulus er den som har fått læren av Gud om tro og nåde alene på Kristus alene. Alle apostlene anerkjente Paulus som apostel. Men jeg regner med at de 12 disiplene til Jesus også er falske profeter? Du lever i den gamle pakt der du tror at jødene har noe fortrinn på grunn av sin nasjonalitet, mens bibelen avviser dette. Du tror sikkert frelsen er av gjerninger også. Det er litt merkelig, at ca 3 milliarder kristne har misforstått, mens en luring som deg sitter alene og har fått alle åpenbaringer? Og de er i tillegg imot bibelen!!?? Snakker om å være forført og blind. Omvend deg og tro på evangeliet, for du er ingen kristen, men en blind forfører.

 6. Hvordan skal du klare å komme til himmelen da Torstein? Få høre om dine gjerninger? 🙂 Det Jakob tar opp er at ekte tro vil vise seg i gjerninger. Derfor er troen død uten gjerninger. Abrahams ekte tro viste seg i hans gjerning. Tro alene. Du forkvakler alt. Du er utenfor nåden og under loven. Få høre hvor Flink du har vært den siste uka slik at Gud er fornøyd med dine gjerninger? Med hvilken begrunnelse er du rettferdig?

 7. Romerne 4:5

  “Den derimot som ikke har gjerninger, men tror på ham som rettferdiggjør den ugudelige, han får sin tro tilregnet som rettferdighet.”

  Markus 16:16

  “Den som tror og blir døpt, skal bli frelst; men den som ikke tror, skal bli fordømt.”

 8. Utrolig. Poenget er at Jesus gir den rike unge mannen loven for å vise han at det er UMULIG å komme inn i himmelens rike ved gjerninger. Det er derfor vi forkynner lov og evangelium. Loven knuser oss og viser vår håpløshet, evangeliet frelser og gir nytt liv ved nåde og tro alene på Kristus alene. . Du er under loven og skylder derfor å holde hele loven perfekt. Lykke til Langesæter, det vil du trenge. 🙂

 9. Jeg vet du er døv og blind åndelig sett Langesæter, men du kan jo prøve å bortforklare Herren Jesus sitt eget ord..Eller er han også villfaren som Paulus? 🙂

  Matteus 9:22

  Men Jesus vendte seg om, og da han så henne, sa han: Vær frimodig, datter! Din tro har frelst deg. Og kvinnen ble frisk fra samme stund.

  Markus 10:52

  Jesus sa til ham: Gå bort, din tro har frelst deg! Og straks fikk han synet igjen, og fulgte ham på veien.

  Lukas 7:50

  Men han sa til kvinnen: Din tro har frelst deg. Gå bort i fred!

  Lukas 18:42

  Og Jesus sa til ham: Bli seende! Din tro har frelst deg.

  Markus 10:52

  Jesus sa til ham: Gå bort, din tro har frelst deg! Og straks fikk han synet igjen, og fulgte ham på veien.

 10. Bibelen er Guds ord. Alt utenfor den er løgn og forførelse. Jødene går fortapt uten Jesus Kristus som Herre og Frelser. Du står utenfor det kristne felleskapet, og ikke bare det, du tror på demoniske doktriner slik Paulus advarer mot. Å fornekte Paulus er å fornekte Guds tale. Omvend deg.

  • Jeg har tidligere omtalt Langesæters eiendommelige syn på Paulus denne saken https://www.sokelys.com/?p=1983 -og det Langesæter gjør er etter mitt synspunkt med på å svekke Bibelens autoritet. I forhold til eksempelvis erstatningsteologien finne jeg ikke at Paulus sanksjonerer denne lære. Paulus er en apostel med apostolisk autoritet og Langesæter bryter med all kristen tradisjon når han kaller Paulus en falsk profet.

 11. Her har du løftet Langesæter..

  Esekiel 36:24-27 NB

  “Jeg vil hente dere fra folkene og samle dere fra alle landene, og jeg vil la dere komme til deres eget land. Og jeg vil stenke rent vann på dere, så dere skal bli rene. Fra alle deres urenheter og fra alle deres motbydelige avguder vil jeg rense dere. Jeg vil gi dere et nytt hjerte, og en ny ånd vil jeg gi i dere. Jeg vil ta bort steinhjertet av deres kjød og gi dere et kjødhjerte. Min Ånd vil jeg gi inne i dere, og jeg vil gjøre det så at dere følger mine bud og holder mine lover og gjør etter dem.”

  Hebreerne 10:16-18

  “Dette er den pakten jeg vil opprette med dem etter disse dager – så sier Herren: Jeg vil gi mine lover i deres hjerter og skrive dem i deres sinn, og deres synder og deres lovovertredelser vil jeg ikke lenger minnes. Men der det er forlatelse for syndene, trenges ikke lenger noe offer for synd.”

  Og nå er det oppfylt i Kristus. Frelsen (den nye pakt) er tilgjengelig for både jøder og hhedninger..Men like for alle er at de må omvende seg og TRO på Herren Jesus. Hvis ikke er dom og fortapelse konsekvens..Både for jøde og hedning.

  Hebreerne 10:15

  “Det vitner også Den Hellige Ånd for oss. For etter at han har sagt: Men den rettferdige av tro, skal leve. Og dersom han unndrar seg, har min sjel ikke behag i ham.”

  Og her har du svaret og beviset på at du er villfaren og forført Langesæter…

  Hebreerne 9:12-15

  “Ikke med blod av bukker og kalver, men med sitt eget blod gikk han inn i helligdommen én gang for alle, og fant en evig forløsning. For så sant blodet av bukker og okser, og asken av en kvige, helliger til kjødets renhet når det blir stenket på dem som er urene, hvor mye mer skal da Kristi blod – han som i kraft av en evig Ånd bar seg selv fram for Gud som et lyteløst offer – rense vår samvittighet fra døde gjerninger så vi kan tjene den levende Gud! Derfor er han mellommann for en ny pakt, for at de som er kalt, skal få den evige arven som var lovt, etter at det har funnet sted en død til forløsning fra overtredelsene under den første pakt.”

Det er stengt for kommentarer.