Noe å ta lærdom fra for kristne kafe og restaurant eiere i Norge?

Marias Gourmet Diner i Winston-Salem, North Carolina gir gjester som ber offentlig for maten 15 prosent rabatt

receipt-discount-for-prayer-FacebookMens sterke krefter i vår avkristnede og sekulariserte tid forsøker å fortrenge kristen tro og forkynnelse av Kristus lengst mulig vekk fra det offentlige rom finnes det troende mennesker som velger å gå mot strømmen. Inspirert av blant annet Pauli ord fra Romerbrevet som sier: “Derfor skammer jeg meg ikke over evangeliet for det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror,” har en kafe-eier i Winston-Salem i Nord Carolina valgt å belønne dem som offentlig ber for maten med en rabatt på 15 prosent. Med andre ord, dem som besøker restauranten og som offentlig ber for maten blir “belønnet” med et avslag på 15 prosent på regningen

Bønn og forkynnelse av Guds ord er noe som i følge mange ikke hører hjemme i det offentlige rom. I USA er man i den offentlige skolen avskåret fra å kunne drive religionsutøvelse som bønn. Også i det offentlige rom opplever kristne gatepredikanter at toleransen for den religiøse ytring er blitt mindre og en rekke såkalte “street-preacher” opplever at lokale myndigheter og politi ofte legger hindringer i veien for fri religionsutøvelse og tragisk nok er det mange “kristne” som sier “ja og amen” til det sekulære samfunnets forsøk på å skyve Jesu navn og gudstro inn på bedehuset og dermed bort fra det offentlige rom. At såpass mange troende er kritiske og endog opponerer mot kristne streetpreachere som tar misjonsbefalingen på ramme alvor vitner om en total forakt for alvoret i det kristne budskapet.

https://www.youtube.com/watch?v=XIfMiHA1XlM

Det heter ofte at “død fisk driver med strømmen” og slik er det også innenfor den kristne kirke. Kristne som bryter med tidens trend som er å privatisere troen blir uglesett, kritisert og noen ganger også fordømt av andre kristne fordi de våger å leve kristentroen ut i det offentlige rom. Mange kristne også her hjemme er rett og slett flaue over å vise at de er Guds barn og velger bevist å ikke vifte med sin Gudstro. Det kan selvfølgelig i mange sammenhenger være flaut å be offentlig for maten og for litt for mange er “bønn for maten” rabatt-kafenoe som hører fortiden til. Når den kristne eieren av restauranten “Marias Gourmet Diner” i Winston-Salem, North Carolina velger å gi rabatt til dem som offentlig ber for maten er det et positivt trekk som kan motivere flere til å folde sine hender i bønn til Gud. En av dem som har fant ut av restaurantens praksis var Jordan Smith som er en av flere som hadde fått 15 prosent rabatt for å be i offentlighet, skriver HLN. Smith fortalte nettstedet at de hadde vært en gjeng som var ute og spiste i sammen og at de hadde bedt for maten og når servitøren kom med regningen sa hun: “Jeg vil bare si at vi har gitt deg 15 prosent rabatt fordi du ba for maten,” og dette har jeg aldri opplevd før. “Vi var alle positivt overrasket over rabatten og vi tre som hadde delt måltidet syntes alle at dette var fantastisk og at det virkelig var kult gjort av en bedriftseier. Smith tok senere et bilde av kvitteringen å la den ut på Facebook. Når den etterhvert ble spredd ut var reaksjonene blandet. Også på restaurantens facebookside er reaksjonene ikke unaturlig nok blandet og en Dave Olson skrev: “Dette er ikke en rabatt. Dette er ikke en gave. Dette er en skatt dere legger på folk som ikke ber til Gud. En Steven Fernandes skrev også: “Dersom noen ber til Satan eller noen av de greske gudene, vil de også få 15 prosent rabatt? ..og hvis ikke er dette diskriminering?