Hamas truer med å gjenoppta angrepene dersom terror-organisasjonens krav ikke blir møtt

Hamas sier de vil gjenoppta angrepene fredag dersom blokaden ikke oppheves, Israel lover å besvare eventuelle angrep

Egyptiske tjenestemenn sier at den palestinske terror-organisasjonen har herdet sin posisjon under våpenhvileforhandlingene som pågår i Kairo. Samtidig mobiliserer den hamas-advarerislamistiske terrororganisasjonen sine støttespillere ut i gatene for å skape et bilde av at Hamas kom seirende ut av den 28 dager lange krigen. En Hamas talsmann kom torsdag med et klart budskap til den palestinske delegasjonen: Ikke kom tilbake uten at våre krav er oppfylt. Hamas girer med andre ord opp for en ny konflikt med Israel og sier i dag at dersom organisasjonens krav ikke blir oppfylt vil Hamas fredag sette i gang angrep i samme sekund den tre dager lange våpenhvilen er over. Uttalelsen kom samtidig som egyptiske kilder fortalte nyhetsbyrået AP at den palestinske delegasjonen har herdet sin posisjon under våpenhvileforhandlingene da representanter for Hamas og Islamsk Hellig Krig ankom Kairo.

Mens forhandlingene omkring en eventuell videre våpenhvile utover de 72 timene som ble avtalt pågår, forsøker Hamas og skape en seiersstemning blant folket i Gaza. Torsdag hamas-anniversary-rally-gazastrømmet tusener av Hamas sympatisører ut i gatene med grønne Hamas-flagg i demonstrasjoner til støtte for Hamas og de andre terror-organisasjonene. Den egyptiske sikkerhetstjenestemannen som snakket anonymt fordi han ikke var autorisert til å snakke med media sa at palestinerne satt frem hardere krav etter at det kom representanter fra Hamas og islamsk hellig krig. Han sa videre at Azzam al-Ahmed som representerer og leder delegasjonen fra de palestinske selvstyremyndighetene under president Mahmoud Abbas hadde truet med å trekke seg fra samtalene dersom de to militante gruppene ikke viser mer  “fleksibilitet” i forhandlingene.

Israel vil svare militært dersom Hamas gjenopptar angrepene

Dersom Hamas velger videre konflikt å gjenopptar sine angrep fredag vil Israel komme til å svare militært på eventuelle palestinske angrep. Torsdag kveld kunne israelske medier moshefortelle at statsminister Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon (bildet) har beordret det israelske forsvaret å forberede seg på alle eventualiteter siden terrorgruppene har truet med å gjenoppta angrepene dersom ikke Israel oppfyller de palestinske betingelsene før den midlertidige våpenhvilen går ut fredag morgen. “Vi er forberedt på absolutt alt i morgen tidlig når våpenhvilen går ut klokken 08 lokal tid og Israel vil reagere med full militær kraft dersom rakett og granater igjen regner over Israel,” sier en talsmann for IDF nå i kveld. “Hamas er en uberegnelig terrorgruppe som mottar føringer fra Teheran og i tillegg finnes det forskjellige fløyer eller grener av organisasjonen og dersom noen av disse velger krig fremfor fred vil IDF ta alle nødvendige skritt for å beskytte israelske sivile og våre soldater,” sier talsmannen for det israelske forsvaret.