Utenriksminister Liberman sammenligner EUs planlagte merking av bosetter-produkter med nazistenes gule stjerne

Ultra Orthodox Jews protest in JerusalemIsraels utenriksminister Avigdor Liberman omtaler EUs planer om å merke produkter produsert av bosettere som hyklerisk, skinnhellig og kynisk

Det stadig økende internasjonale presset på Israel får nå Israels utenriksminister Avigdor Liberman til å slå tilbake mot den økende Israel-fiendtligheten i Europa. Den israelske utenriksministeren trakk fredag frem minnene om Holocaust når han kritiserte de europeiske planene om å merke produkter fra de omstridte bosettingene og antydet at de europeiske landene like godt kunne merke dem med den “gule stjerne” som ble brukt av Nazi-Tyskland til å identifisere jøder både før og under Holocaust. Samtidig som den modige israelske utenriksministeren slår tilbake og står opp for Israel må kristne her hjemme med sorg konstatere at Arbeiderpartiet nå går inn for å anerkjenne en palestinsk stat. 

Det økende europeiske hatet mot staten Israel får nå utenriksminister Avigdor Liberman til å trekke sammenligninger bakover til tiden før og under andre verdenskrig da jøder ble avigdor_lieberman-landscapemerket med en gul “jøde-stjerne” slik at de var lett synlige slik at gode mennesker kunne styre unna. Bakgrunnen for utenriksministerens berettigede reaksjon er at utenriksministerne for 16 av unionens 28 medlemsstater at sendt et brev til EUs utenrikspolitiske sjef, Federica Mogherini som anmoder henne om å promotere merking av bosetter-produserte produkter for butikk-kjeder over hele Europa. Liberman kalte planen “hyklerisk, kynisk og skinnhellig” og bemerket videre at de 16 utenriksministerne ikke med et eneste ord omtaler drapene og utvisningene av palestinere som utføres av Islamsk Stat i Syria. Massedrapene på palestinere i Syria utført av islamsk stat er noe som tilnærmet er forbigått i taushet i Europa,” sa den israelske utenriksministeren som også burde ha spurt hvorfor den norske Palestina-aktivister og “legen” Mads Gilbert ikke har tatt seg bryet med å reise til Syria for å behandle de mange palestinere som er blitt skadd og lemlestet av terrorister tilknyttet Islamsk Stat.

Ingen krisemøter om palestinernes situasjon

“Ingen av de europeiske utenriksministere har framsatt diplomatiske initiativ eller krevd krisemøter i FN eller i Sikkerhetsrådet over palestinernes situasjon i Syria. Foruten noen jøde-stjernefå vage uttalelser er intet blitt gjort eller sagt,” sa Liberman til israelsk radio. Heller ikke den iranske atomtrusselen er på EU utenriksministernes agenda eller krisen i Jemen da man velger å fokusere på Israel i disse dramatiske tider for regionen,” sa den israelske utenriksministeren som setter ord på virkeligheten slik den er. “Jeg har et forslag til dem om hvordan de kan merke produktene,” sa Liberman videre. De kan….merke alle produkter fra Judea, Samaria og Golan høyden med en gul stjerne. Jeg mener at det passer utrolig godt til de  kyniske og hykleriske synspunktene som er fremmet i EU utenriksministerens brev,” slår Liberman fast.

Listen over land som undertegnet brevet

Blant de land som undertegnet brevet som vil presse frem merking av produkter fra eu-anti-israelJudea, Samaria og Golan høyden finner vi Storbritannia. Belgia, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, Finland, Irland, Nederland. Kroatia, Portugal, Sverige, Slovenia. Luxemburg og Malta. Tyskland valgte klokelig nok å avstå fra å signere et brev som krever merking av israelske produkter. De europeiske utenriksministernes brev ble publisert i den israelske avisen Haaretz og har ikke uventet skapt reaksjoner blant israelere som opplever Europa som stadig mer og mer jødefiendtlig tross vakre ord i etterkant av muslimsk terror mot jøder.