USA: Slår hardt ned på abortmotstandere -kristen aktivist dømt til 6 måneders fengsell

Foto: American Freedom Law Center (AFLC)

En pro-life demonstrant ble onsdag dømt til seks måneder i føderalt fengsel i Nashville, Tennessee, etter å ha blitt dømt tidligere i år for brudd på en føderal lov mot å protestere utenfor inngangen til en fosterdrapsklinikk. Calvin Zastrow ble også dømt av den amerikanske distriktsdommer Aleta Trauger til tre års prøvetid og seks måneder ubetinget fengsel. Calvin Zastrow som fikk juridisk bistand av American Freedom Law Center (AFLC) forventes å selv melde seg til fengsel innen 1. oktober, ifølge The Daily Wire. Han fikk ingen bot.

I oktober 2022 var Zastrow en av opprinnelig 11 personer som ble tiltalt for å ha blokkert inngangen til Carafem Health Center Clinic i Nashville-forstaden Mt. Juliet 15. mars 2021. Gruppen samlet seg ved inngangen, sang salmer og oppfordret kvinner ikke å gå gjennom med sine aborter. Syv av de 11 tiltalte sto overfor konspirasjonsanklager i henhold til Freedom of Access to Clinic Entrances (FACE) Act, og de andre tiltalte ble siktet for forseelser som medførte en straff på opptil ett års fengsel og en bot på 10 000 dollar. Demonstrantene ble funnet skyldige av en føderal jury i januar. Da han ble dømt ved det føderale tinghuset, hevdet Zastrow under bemerkninger at hans kristne tro fikk ham til å delta i protesten for livet fordi “barn er en velsignelse fra Gud,” og sa at han har forsøkt å leve livet sitt “under herredømmet. av Jesus Kristus.” Under dagens regime i USA opplever abortmotstandere stadig mer forfølgelse fra myndighetene gjennom rettsvesen og fengsel. Trauger, en Bill Clinton-utnevnt demokrat, var angivelig avvisende til Zastrows kommentarer og fortalte ham at hun ikke trengte å høre en preken. Hun skal også ha fortalt ham at hans “religiøse inderlighet” hadde forårsaket pine for andre.  Coleman Boyd og Dennis Green, to andre demonstranter ved Carafem-demonstrasjonen, ble også dømt onsdag. Begge fikk seks måneders husarrest og tre års prøvetid. I Guds ord står det at “enhver som vil leve gudfryktig i troen på Jesus skal bli forfulgt.” Sannheten i disse ordene er blitt mer merkbart for kristne amerikanere under Joe Bidens regime. Etter at dommen ble kjent brøt Zastrow ut “Verdig er Guds lam”

 

8 tanker om “USA: Slår hardt ned på abortmotstandere -kristen aktivist dømt til 6 måneders fengsell

 1. Noe som alltid har forundret meg er at kristne er snakker så mye om abort. Abort er noe som ikke-kristne driver med. Og problemet er at de er ikke-kristne.

  Abort er ofte en konsekvens av synd. Og synden er hor. Hvorfor ikke heller skrive om hor og pornografi.

  3
  3
  • Jeg forstår at Bibelen kan gi trøst og håp og motivasjon til å gjøre godt. Men bokstavtro fundamentalisme kan også motivere til dumskap, faktafornektelse, hat og folkemord.

   Ingen kan vite noe sikkert om guddommene. Det handler kun om tro uten bevis og belegg. Alle er altså nødvendigvis a-gnostikere, «ikke-vitere». Så er mange dessuten a-teister, «ikke-troende», reflekterte individer som kun har det til felles at de ikke tror på fortellingene om guder og gudinner, ganske enkelt fordi bevisene for de fantastiske påstandene hittil har manglet fullstendig. Det blir på samme måte som skeptikere som ikke godtar utrolige historier om spøkelser og troll, før påstandene kan dokumenteres med sikre bevis.

   Abort er en av tilværelsens mange kompliserte utfordringer og dilemmaer. Moren og det ufødte barnet har begge rettigheter, men de strider mot hverandre. Norsk abortlovgivning er pragmatisk. Inntil en viss alder trumfer morens individuelle rettigheter barnets, siden er det omvendt.

   Bibelens syn på abort kan diskuteres. Budet om ikke å drepe overholdes i alle fall ikke av lovgiveren selv, altså ørkenfolkenes storm- og krigsgud.

   Beleste apologeter er kristne lærde som bortforklarer logiske meningsløsheter i den sprikende tekstsamlingen. Flere av troens forsvarere har unnskyldt skapergudens masseutryddelser, menneskeofringer og henrettelsesordre med at gudommelig moral står over moralbud som kun er ment for mennesker.

   Jehova kan selvsagt gjøre hva han vil. Dermed kan alt forsvares. Også guddommens sadistiske katt- og -mus-lek med skaperverket. Den gudommelige trollmannen har skapt alt, i fortid, nåtid og fremtid, og kan trylle frem de utenkeligste mirakler. Likevel stanser kjærlighetens guddom ikke lidelse og nød, krig, elendighet – og aborter.

   For dersom guden vet alt om kommende hendelser, kan gjøre alt og ønsker det gode, er guden selv historiens desidert verste abortør. Den ansvarlige skaperen har tillatt milliarder av svangerskap som ender i spontane fosterfordrivelser. Han har skapt alt, kjenner alt, styrer alt. Han er derfor ansvarlig for verdens gang, også de provoserte abortene.

   Men troende som forklarer alle mysterier med gudommelig magi og det overnaturlige utenfor den konkrete virkeligheten, godtar all slags overtro og meningsløsheter uten annet belegg i enn skrifter i en bok, følelser og fantasier.

   😘😘😘

   4
   2
  • Festus Hagen
   👍🏻👍🏻
   Det er et tema som oftes aldri nevnes.
   Jeg er enig i at dette bør prates veldig mye mer om, spesielt i tiden vi lever i.
   Unge blir opplært til et meget svevende seksualliv som er mentalt og åndelig ødeleggende livet ut om man ikke omvender seg.
   Det er fristelser for øye og kropp uansett hvor man snur seg.
   Og Jesus sier at den som ser på en kvinne med lyst har allerede drevet hor med henne i sitt hjerte.
   Med det som bakteppe er vel kanskje seksuell umoral den mest utbredte synden om dagen.
   Det oppfordres til sex i alle bauger og kanter, onaner minst fem ganger om dagen……bla bla bla.
   Les Dagbladet på nett om man trenger underlag.
   Det er så mye søppel og umoralsk piss at det grenser til det latterlige.
   Men det er føringsveien for vår generasjons tankesett. Og vi lurer igjen på hvorfor ting er som de er.
   Jeg husker et familiemedlem med barn i barne- og ungdomskole ble regelrett satt ut da eldstemann snakket om “gangbang” blandt elever. Dette var 20 år siden.
   Selv utenfor bibelens tekster er det forsket på de negative effektene for et menneske ved å tillate fri flyt av partnere, alternativer og tanker rundt dette. Det er med på å ødelegge fundamentet for de rammene som trengs for å bygge en sunn familie. Det går i generasjoner fordi bånd ikke blir brutt. Det er mer alvorlig enn man tror.

 2. Skal ta et vitnesbyrd jeg leste for noen år siden etter hukommelsen. Det var ei kristen kvinne fra et land det de har skeive øyne. Hun var syk og døde, legene arbeidet intenst med å redde livet hennes. Mens hun var død møtte hun Jesus og regnet med frelsen var sikret. Men Jesus sa til henne at ingen mordere får komme inn i mitt rike. Men jeg har aldri drept noen sa kvinnen. Jo, det har du, svarte Jesus. Når har jeg drept noen, forsvarte kvinnen seg med. Da du var ung tok du abort, og drepte jentebarnet ditt. Kvinne ble svært lei seg, så fikk legene liv i henne igjen. Når hun var kommet til hektene, fortalte hun denne opplevelsen.

  Dette vise Jesus store nåde, for kvinnen fikk en ny sjanse til å omvende seg.

 3. Aril:
  Om du ble gravid og tenker å abort. (det går jo nå i den grønne tidsalder der de ateistiske har helt rett og verden går fremover)
  Dette vet Gud kommer til å skje.
  Så dukker Jesus opp hos deg en natt og du får samme beskjed som damen i vitnesbyrdet:
  Hva gjør du?
  Du får muligheten til å angre eller fortsette i samme retning.
  Og helt uavhengig så får du et valg.
  Du kan velge selv.
  Det faller på deg.
  I himmelen er det ingen rom for mordere og da er spørsmålet: er det da Gud som sender deg til helvete, eller er det deg selv?

  • Aravana, Aravana!

   Vet ikke om jeg skal le eller gråte.

   Før du i det hele tatt argumenterer for ditt virkelighetssyn med utgangspunkt i Bibelens fantsifulle ørkenmyter og ulogiske teologi, må først du bevise at denne merksnodige læren og dogmene forteller sant om virkeligheten. Argumentene dine er fullstendig maktesløse ellers. Du forstår vel såpass?

   Din følelsesstyrte sirkelargumentasjon biter kun på dem som allerede godtar uforbeholden tro uten viten og uten annen dokumentasjon enn en bok selv påstår at den er sann.

   For bøker og predikanter hevder så mangt. Og du ville neppe godtatt andre utsagn om overnaturlig magi og gudevesner bare på grunnlag av utsagnene alene?

   Ingen kan bevise guders og gudinnens eksistens. I hvert fall ikke ennå. Så får vi se! 😇

   Mitt hovedpoeng er ikke at overtro er farlig i seg selv. Men Søkelys støtter en kristendomsvariant som på mange måter støtter et negativt menneskesyn og religiøst begrunnet diskriminering, undertrykkelse, krig og folkemord. Hvorfor ikke velge en «frafallskristendom» som i alle fall har sunn menneskekjærlighet som en religiøs dyd? Logikken er jo ikke viktig for de overtroiske.

   Et annet problem er selvfølgelig at folk som godtar fantastiske skrøner uten å stille kritiske spørsmål, lettere lar seg lure av annen «alternativ informasjon», faktafornektelse, kunnskapsløshet og kvasivitenskap på samme syltynne grunnlag.

   Ingen skeptiker eller vitenskapsperson påstår at vedkommende har alle svar. Tvert om! «Sannheter» står for fall når ny og bedre kunnskap kommer til! Slik tenker ikke sprenglærde bibelblinde og dileriske profeter.

   Vel, Søkelys har blitt bedre enn det var. Noen av de verste kommentatorstemmene her har trukket seg til bake til sine trange lønnkamre og mørke sekter. Det var for eksempel en selvforelsket superteolog her som gledet seg inderlig til å tråkke på knoklene av henrettede vantro i Jehovas eksklusive lykkerike etter gudens sadistiske endetidsrettssak. Personen var ingen fanatisk islamist, men en som mange mente var «rettroende» kristen. Men han ble fornærmet og trakk seg vekk.

   😘😘😘

   3
   2

Det er stengt for kommentarer.