Ukrainas leder hevder Tyrkias Recep Erdogan har lovet ham å blokkere Bosporosstredet for russiske krigsskip

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj hevder på Twitter at Tyrkias president Recep Erdogan har lovet ham å stenge Bosporosstredet for den russiske marinen som dermed ikke vil kunne sende flere krigsskip til Svartehavet. En talsmann for det tyrkiske utenriksminister avviser påstandene fra den ukrainske presidenten og sier at “Erdogan ga ikke et slikt løfte. Tyrkia har ennå ikke bestemt seg for å stenge sundet for den russiske flåten, i hvert fall ikke ennå.

Dersom Tyrkia skulle velge å utestenge den russiske marinen fra adgangen til å benytte Bosporosstredet vil det være svært alvorlig for Russland og president Putin har tidligere sagt at en slik handling vil være “en fiendtlig handling mot Russland”. I følge en anonym russisk tjenestemann vil en slik tyrkisk handling ville få alvorlige konsekvenser for den russisk/tyrkiske relasjonen. Det vil også være en handling president Putin aldri vil komme til å tilgi. Det er en dramatisk utvikling som har skjedd de siste dagene mellom Russland og Vesten. Stadige flere sanksjoner blir iverksatt og dersom Putin velger å trykke på den store røde sanksjonsknappen og avstenge forsyninger av gass og olje til Europa står befolkningen overfor en dyrtid vi aldri har sett maken til. Europa og USA har de siste dagene økt presset på Erdogan for å få ham til å stenge for den russiske marine. Det store spørsmålet er om Tyrkia er villig til å betale prisen for å påføre Russland et slikt militært tilbakeslag.

3 tanker om “Ukrainas leder hevder Tyrkias Recep Erdogan har lovet ham å blokkere Bosporosstredet for russiske krigsskip

 1. En gjest i programmet “Studio Direkte” på Visjon Norge hevdet at Putin kan komme til å bli avsatt av Gud, for han viser et stort hovmod/stolthet. Gud står som kjent imot den stolte.
  Hvis ikke Putin snur, kan han lide en smertefull avskjed.
  Jeg som trodde at Putin bare skulle konsentrere seg om østlige deler av Ukraina og rydde opp der.
  Men nå er ingen deler av landet spart.
  Putin kan også komme til å bli stilt for domstolen i Haag for forbrytelse mot menneskeheten, leste jeg.
  Nei, Putin…hva har du gjort??

  • Hva en gjest på Visjon Norge sier betyr null og niks.
   Gud tillot Hitler å holde på med krig i seks år før Hitler ble slått.
   Gud kan ta ut Putin når han vil. Putin kan like gjerne være en Guds tjener for å straffe den vestlige verden for homoseksualitet, dyrkelse av materialisme, fosterdrap, Israel-hat, bespottelse.
   Disse falske profetene som fyller skjermen på Visjon Norge er de siste man kan ha tillit til.
   De er alle vaksinerte og har urent blod.

   3
   4
 2. Akkurat nå blir det ukrainske folk “straffet”…Vil påpeke at det moralske forfallet har ikke kommet så langt der som i Vesten. Homoseksualitet er ikke allment akseptert som her.
  Men jo nærmere Ukraina blir tilknyttet Vesten, jo mer moralsk forfall vil komme.
  TV Visjon Norge har nå hatt innsamling til ukrainske flyktninger i Moldova. Det har vært enorm respons! Ære til Hanvold og hans stab her! De har iallefall ikke blitt vaksinert mot å føle nød for andre! Jeg ser det store engasjementet til å hjelpe andre i Hanvolds øyne. Han er slett ikke blitt kald og umenneskelig selv etter tre vaksinedoser.
  “Kikki”; hva har DU gjort for ukrainske flyktninger?

Det er stengt for kommentarer.