Ugandisk pastordatter sterkt traumatisert etter å ha blitt utsatt for gjengvoldtekt av fem muslimer

uganda-christiansFem muslimer i den østre del av Uganda angrep og voldtok en 17 år gammel datter av en ugandisk pastor fordi kirkeledelsen ignorerte advarsler som krevde at menigheten sluttet å feire gudstjenester. Datteren til pastoren av en “Nytt håp kirke” var på vei til kirken i Kiryolo som ligger i Budaka distriktet om kvelden den 28 mars da fem menn angrep henne og dro henne inn i buskene og voldtok henne,” forteller en lokal kirkeleder til Morning Star News. Det hele skjedde noen få hundre meter fra pikens hjem. “De fem muslimene holdt meg fast og de voldtok meg brutalt,” fortalte jenta til Morning Star News

“Jeg skrek men de truet med å drepe meg hvis jeg ikke tidde stille og den av dem sa “at din far skulle ha sluttet med disse bønnemøtene, slutte å forsøke vinne muslimer for Jesus og stenge kirken, -og vi har advart ham mange ganger, sa muslimene mens de mulago1voldtok jenta. De mistenkte som ennå ikke er identifisert rømte når noen av menighetens medlemmer kom til kirken for kveldsbønn. Jenta fikk ropt om hjelp og hun ble i all hast sendt til en lokal medisinsk klinikk og senere videresendt til  Mbale General Hospital. Jentas far hvis navn blir holdt tilbake av sikkerhetshensyn forteller at hennes skader er så alvorlige at hun er blitt overført for spesialistbehandling ved Mulago National Referral Hospital i Kampala. Den 17 år gamle jenta skal være kraftig traumatisert av hendelsen og har ennå problemer med å kommunisere. Hun sier kun noen få ord og er ellers taus og hun vil trenge behandling lenge. Pastoren forteller videre at han har mottatt flere trusler blant annet på SMS. I en kort melding på telefonene heter det at “du nå er informert om at vi ikke ønsker din kirke i området og dersom dere fortsetter med gudstjenester vil du komme til å angre på det,” forteller pastoren.

Et muslimsk distrikt

I Budaka området bor det omtrent 65 prosent muslimer og det har vært en rekke angrep mot kristne i området. I hele Uganda er det ca 11,5 prosent muslimer og 85 prosent kristne så området er ikke typisk for Uganda. Saken er rapportert til lokalt politi men det er ennå ikke noen som er pågrepet i saken. Under et bønnemøte i Kiryolo ble det nylig avholdt et bønnemøte for den traumatiserte piken og Guds universale menighet oppfordres til å be for den sterkt traumatiserte 17 år gamle ugandiske piken.