I kveld bød “apostelen” på lykkereligion, – veien ut av gjeld er å “så inn” penger i Hanvold og Guillermo Maldonado virksomhet

prosperity-pimpsTirsdagkveldens velstandsmøte i regi av Jan Hanvold og “apostel” Guillermo Maldonado overgikk nesten det vi så under den kristne jappe-tiden på slutten av 1980 tallet da herlighetsteologien blomstret opp under Ulf Ekman, Åge Åleskjær og Jan Hanvolds virksomhet her i Norge. Mens Hanvold på 1980 tallet med sin trosskole i Drøbak var å regne for en smågutt, og OKS og Levende Ord var de hippe stedene, er det nå Jan Hanvold som er den fremste eksponenten for klassisk herlighetsteologi. Når “apostel”  Guillermo Maldonado ikveld introduserte seg selv var det igjen penger og velstand som var tema…

Ulf Ekman er blitt katolikk, Åge Åleskjær har pensjonert seg og den fremadstormende Jan Hanvold er blitt den som har tatt over snakket om religiøse demoner i regi av showet vi i kveld var vitne til fra Smiths Venners stevnehall i Vestfold. Flokken som i kveld var samlet omkring den karismatiske apostelen Guillermo Maldonado fikk servert en rekke eventyr og løfter om å få byttet ut sine metallproteser med ben samt løfter om å bli fri for gjeld. Veien til å bli fri fra gjeld er å “så inn” penger i Jan Hanvolds virksomhet og rent praktisk fremgangs-hallikble det gjort med å sende rundt kollektbøttene, kortlesere eller giroer slik at du kan kjøpe deg Guds overnaturlige hjelp til å bli gjeldfri, -slik apostel Guillermo Maldonado garanterte med eksempler fra sitt eget liv. Seansen vi var vitne til i kveld fra Oslofjord Convention Center i Stokke var verken oppbyggende eller overraskende. Klassisk herlighetsteologi som bevist lover store økonomiske mirakler i kjent stil fra menn som Peter Popoff, Kenneth Hagin, Kenneth Copeland, Creflo Dollar eller noen av de andre lykkereligiøse det går 24 av på dusinet. Med andre ord intet nytt fra den kanten, kun endeløse løfter om penger, velstand og lykke. -et budskap som neppe er gangbar mynt blant gatebarna i Indias slum, blant de fattige i Sør-Afrikas slum eller blant barna i det krigsherjede Syria. Kort sagt fikk vi nok en gang et budskap skreddersydd for den rike vestlige verden. Bortsett fra dette er det lite å si omkring kveldens seanse i tradisjonell Jan Hanvold regi.

5 tanker om “I kveld bød “apostelen” på lykkereligion, – veien ut av gjeld er å “så inn” penger i Hanvold og Guillermo Maldonado virksomhet

 1. Det forundrer meg at de som jobber i Visjon Norge og burde kjenne sin bibel ikke gjennomskuer denne falske profeten. Med dette åpner Hanvold for en falsk lære som vil slå tilbake på hans egen virksomhet. Mange støttepartnere er nok åndelig våkne og slutter etter dette å gi penger til kanalen.

 2. Meget skummel forkynnelse og helt ubibelsk. Jeg har lyttet til talene hans og ut fra bibelen er det ikke vanskelig å bevise at meste han sier er fullstendig feil. Hvis Maldonado har rett, så forsto ikke de som sto Jesus nærmest, de som ble undervist av han, og som vandret sammen med han i flere år, hva evangeliet dreier seg om. De som Jesus utvalgte og gjorde til ‘menneskefiskere’ forsto ikke at de kunne ta ut materiell velstand i tro, unngå forfølgelse ved tro, ta ut alle velsignelser i tro???? Paulus var med andre ord helt ‘på jordet’ når han strevde og slet for ikke å ligge noen til byrde? Hanvold vet egentlig bedre, men velger å sette sannheten til side for å få inn penger, penger og mer penger.

 3. Det er ikke sikkert alle er klar over at Torstein Langesæter er en som i en årrekke har forfektet at også Paulus var en falsk apostel og vranglærer. Langesæters lære bør man derfor bedømme ut fra dette perspektivet.

  • Vi er klar over at Langesæter har synspunkter vi ikke innestår for og har omtalt dette tidligere hvor Søkelys har klargjort hvor vi står https://www.sokelys.com/?p=1983
   https://www.sokelys.com/bush%20og%20iran.htm for å ta noen.

   Søkelys deler ikke Langesæters synspunkter på en rekke ting, samtidig så ønsker vi at Langesæter skal ha frihet til ¨å ytre seg. Vi oppfordrer folk til å møte Langesæters synspunkter med argumenter i en respektfull tone.
   Søkelys står klippefast på at Paulus var en ekte apostel hvis ord må tillegges bibelsk autoritet da en samstemt kristen kirke anerkjenner Paulus skifter som rettesnor for liv og lære.

  • Det står i min bibel (1 kor.kap.10 v.25),at alt som selges i slakter boden kan man spise uten at man for samvittighetens skyld spør mer om det! Du er sikkert adventist da du skriver om dette med hva man skal ete og ikke ete. Det dere holder på med er å sette svake ubefestede sjeler i trelldom med dette maset om svinekjøtt. Har selv som nyfrelst opplevd hvordan jeg fikk et problem jeg ikke hadde tidligere, pga.av at min mor slapp dere inn døren. Har ikke noe imot deg personlig,men kjenner jeg blir virkelig lei når dette ser ut til å være det som er viktig å forkynne.

Det er stengt for kommentarer.