Tysk kansler oppfordrer befolkningen: “Ha stearinlys i huset”

Noen få dager etter at den tyske innenriksministeren oppfordret befolkningen til å preppe mat og drikke for minst 10 dager, går nå den tyske rikskansleren ett skritt videre og oppfordrer befolkningen til å ha stearinlys i huset. Den tyske kansleren beskrev situasjonen i Europa i mørkere farger, og bekreftet at den tyske innenriksministerens forslag ikke så mye var knyttet til energikrisen, men til muligheten for en atomkrig eller krig i Europa generelt. For andre gang på få dager gir en tysk tjenestemann, i dette tilfellet kansleren selv, et intervju til et stort tysk medie, og forbereder landets borgere. “Internasjonalt er vi for øyeblikket i en farlig og til og med dramatisk situasjon.” Hele kontinentet lever for tiden i “spesiell tilstand”.

Rikskansler Olaf Scholz (SPD) advarer om faren for en mulig kjernefysisk eskalering i Ukrainakrigen. Han refererte til muligheten for at kjernefysiske våpen kan bli brukt og truslene fra den russiske presidenten. Den tyske kansleren uttalte seg i et intervju med Hamburg Stern Magazine: “Internasjonalt befinner vi oss nå i en farlig og dramatisk situasjon. Hele kontinentet befinner seg i en ekstraordinær situasjon. -Mange frykter at krigen skal spre seg til EU land også. Europa befinner seg i en slags unntakstilstand og det er bokstavlig ett spørsmål om liv eller død, sa den tyske kansleren Olaf Scholz som sa videre at Kreml ikke forstår at situasjonen vil ha katastrofale konsekvenser for Russland. Når det gjelder de kjernefysiske truslene fra Putin og Russland sa den tyske lederen av vi må ta alle ting med i beregningen og at vi ikke må lure oss selv når det gjelder Putin. Den tyske kansleren sa videre at folk burde ha stearinlys i sine hjem i tillegg til gasskomfyrer og mat og drikke for ti dager.

Oppfordrer den tyske befolkning til å preppe og ha mat og drikke for minst 10 dager

 

 

Én tanke om “Tysk kansler oppfordrer befolkningen: “Ha stearinlys i huset”

  1. Den tyske kansleren har forstått alvoret i den situasjonen som Europa befinner seg i. Russland har hatt atom-øvelser med Iskander – missil i enklaven Kaliningrad – som ligger langt ute i Østersjøen. Dette er også observert av vestlig etterretning ( satelitter ).
    Iskander fins i flere utgaver og har en rekkevidde på 40-50 mil. Missilet er transportabelt og kan bæres av svære lastebiler med fire akslinger. Det er vanskelig å skyte ned da det foretar brå kurs-endringer rett etter utskyting og før det når målet.

Det er stengt for kommentarer.