Oppfordrer den tyske befolkning til å preppe og ha mat og drikke for minst 10 dager

Preppere har gjennom mange år blitt sett på som noen tvilsomme konspirasjonsteoretike og overspente tullinger med dommedagskompleks. Covid-19, krigen i Ukraina og frykten for et omfattende cyberangrep, har gjort at flere har begynt å preppe for vanskeligere tider. De tyske myndigheter oppfordrer nå sine borgere til å preppe og ha inne mat, drikke og andre nødvendige produkter til minst 10 dager. De fleste av oss har neppe tenkt nevneverdig på å preppe noe som helst, selv om vi lever i et samfunn som er langt mer sårbart nå enn tidligere. Mange tyskere ble derfor sjokkert når landets innenriksminister anbefalte befolkningen til å skafffe mat og drikke til minst ti dager slik at de overlever uten å måtte gå ut å shoppe.

I Europa er vi vant til å kunne handle mat og drikke nærmest døgnet rundt. Få av oss er vant til å preppe noe lengre enn i forkant av jul og påske og for mange ville 10 dager uten mulighet til å shoppe inn, være litt av en katastrofe. Også for tyskere flest vil ti dagers lockdown av alt av butikker være litt av en katastrofe. Det er krigen i Øst og frykt for mulige cyberangrep som får tyske myndigheter til å veilede folk til å bygge seg opp en reserve. “Målet er å kunne overleve i ti dager uten å gå på shopping, sa den tyske innenriksministeren. “10 liter i vann og væsker, 3,5 kilo frokostblandinger, brød, poteter, ris, pasta, 1,5 kilo kjøtt, fisk, egg,” per person, sa han. Han rådet videre innbyggerne til å gradvis bygge opp sine lagre for å unngå masseshopping, panikk og mangel. Det moderne samfunn er langt mer sårbart nå enn tidligere. Et omfattende strømbrudd vil føre til at alle butikker ikke lar seg åpne, kasseapparatet vil ikke virke og verken minibanker eller bankkort vil virke. Klaus Shwab i World Economic Forum har flere ganger advart om at de største farene ligger i en “Cyberpandemi”, hvor hackere slår ut strømnettet, internett og annen sentral infrastruktur.

Mange kristne kvier seg for å preppe

Mange kristne liker ikke ideen om å skulle preppe og litt for mange av oss tar ikke advarslene på alvor fordi at vi tror Gud skal forsørge oss. At Gud kan på overnaturlig vis forsørge oss -er det flere eksempler på i Bibelen. Blant annet kunne Jesus brødfø flere tusen mennesker ved hjelp av noen få brød og fem fisk. I GT leste vi at Gud sendte manna til israel-folket når de var på vandring i ørkenen. Så det er ikke tvil om at Gud kan. Likevel har Gud også bedt oss bruke vår forstand og vett. I gamle dager var prepping en viktig del av livet. Folk samlet poteter til vinteren og hadde potetkjeller og mange oppbevarte bær på glass osv osv. Vi lever nå i en trusselsituasjon hvor det kan være svært klokt å være en prepper. Et viktig spørsmål man må stille seg er dette: Hva vil du gjøre dersom du ikke kan få handlet inn mat og drikke på to uker? Hva vil du gjøre dersom vannforsyningen blir ødelagt og strømmen borte i to-tre uker? Selv om Gud kan sende himmelsk manna og kan gjøre mirakler ut av lite eller ingenting, så forteller jo de apostoliske brev at også apostlene kunne ha tider med sult, tørst og fattigdom. Paulus skrev dette: “Ofte har jeg vært på reiser, i farer i elver, i farer blandt røvere, i farer fra mitt folk, i farer fra hedninger, i farer i by, i farer i ørken, i farer på hav, i farer blandt falske brødre, i strev og møie, ofte i nattevåk, i hunger og tørst, ofte i faste, i kulde og nakenhet. (2 Kor 11,26-27) -Kunne Paulus oppleve hunger og tørst, kan du også risikerer det…

Gode råd

Når han snakket spesifikt om forsyningene som innbyggerne burde ha, sa ministeren at innbyggerne burde henvise til en spesiell liste fra den tyske sivilforsvaret angående forsyningene man burde ha.

-Drikkevæsker: 20 liter
-Kornblandinger, frokostblandinger, brød, poteter, pasta, ris: 3,5 kg
-Grønnsaker, belgfrukter: 4 kg
-Frukt, nøtter: 2,5 kg
-Melk, meieriprodukter: 2,6 kg
-Fisk, kjøtt, egg eller hele eggpulver: 1,5 kg  og -Fett, oljer: 0,375 kg

4 tanker om “Oppfordrer den tyske befolkning til å preppe og ha mat og drikke for minst 10 dager

  1. Apropos prepping : I dag har jeg skiftet ut drikkevannet som jeg har lagret. Dette bør gjøres to ganger i året. Selv direktøren for sivil beredskap ( DSB ) opplyste for en tid siden at hun selv hadde lager av vann hjemme. Hun mente at slikt vann kunne oppbevares opp mot et år. Jeg lagrer vann i flat-dunker på 20 liter hver – som jeg har kjøpt hos Biltema. Vann MÅ vi ha daglig – mat kan vi unnvære et par dager.

    • Er det ikke slik at mat kan vi klare oss uten, la oss si ca 14 dager, men vann klarer vi oss ikke uten? Mener å huske at vi lærte noe sånt innenfor militærtjenesten. Og spørsmål da Ture, hvor lenger kan vi klare oss uten mat utover de nevnte 14 dager? Og ved hard rasjoneing får vi det nok til, men ikke uten drikke…

  2. En prepper kan vi lese om i Bibelen, Josef, han fikk tydningen på Faraos drøm, 7 feite år og 7 magre. Der ganske smart og være litt forberedt.

  3. Veldig bra ! Konseptet om prepping er høyst bibelsk. Tenk bare på brudepikene og oljen på lampene. Vi bør være forberedt på alle måter.

    2
    5

Det er stengt for kommentarer.