Tysk avis hevder CIA og FBI er involvert i Kievs forsøk på å slå ned det pro-russiske opprører

Amerikanske etterretningsagenter fra CIA og FBI veileder Kiev om hvordan de skal bekjempe pro-russiske aktivister i Øst-Ukraina

ukraine-todayFlere dusin amerikanske etterretningsagenter fra FBI og CIA skal være involvert i den ukrainske regjeringens kamp mot pro-russiske separatister i den sør-østlige delen av det kriserammede landet skriver den tyske tabloidavisen Bild. I følge artikkelen skal de amerikanske agentene veilede den midlertidige regjeringen i Kiev om hvordan de skal bekjempe de pro-russiske separatistene som nå utkjemper kamper med de ukrainske regjeringsstyrkene som rett før helgen satte i verk en storstilt antiterroraksjon som har etterlatt et femtitalls døde.  

Den tyske tabloidavisen Bild hevder søndag at flere dusin amerikanske etterretningsagenter nå jobber i Kiev for å hjelpe den midlertidige ukrainske regjeringen med å slå ned opprøret i den sør-østlige del av landet. Avisen som siterer tyske sikkerhetskilder avslører at dusinvis av amerikanske agenter har fått i oppgave å rådgive fungerende president Oleksandr Turchynov i myndighetenes forsøk på å slå ned separatistenes opprør i øst samt å bygge opp et sikkerhetssystem som skal bekjempe organisert kriminalitet. I følge Bild skal det ikke være amerikanske agenter på bakken i det østlige Ukraina hvor kampene nå raser.  Nyheten om den amerikanske involveringen har i dag fått solid omtale i russiske medier. Både Russland og USA beskylder hverandre gjensidig for å være involvert i den ukrainske konflikten og Det Hvite Hus har gjentatte ganger beskyldt Moskva for å destabilisere situasjonen i det kriserammede landet.Russland på sin side beskylder amerikanerne for å være medansvarlige i det som nå skjer i Moskvas bakgård.  “Kiev og deres vestlige støttespillere er ansvarlige for blodsutgytelsen under de siste sammenstøtene i havnebyen Odessa og vesten bærer et direkte ansvar for hva som skjer på bakken, sa Kreml talsmann Dmitrij Peskov søndag.

Sterke nasjonalistiske krefter og propaganda krig

Den uhyre farlige situasjonen som har oppstått i Øst-Europa har satt forholdet mellom Øst og Vest flere tiår tilbake. I Ukraina er det sterke nasjonalistiske krefter på begge sider  som setter sitt preg på konflikten, noe videoen nedenfor burde illustrere. En video du neppe vil se i tradisjonell vestlig media.