Ture Andersen: Uvanlig uvær kommer mot Norge

Ture Andersens spreke kone på 82 oppe i stigen

Vi bor i et kulturvernområde – regulert av kommunen. Således bør vi vedlikeholde våre bygninger. Torsdag malte vi låvebygningen : Her er min kone på snart 82 år oppe i nord-gavlen og maler. Jeg har sikret henne med tau . Vi får takke vår Allmektige Gud for bra helse og det er Ham som fremdeles gjør oss arbeidsdyktige. Fredag fikk jeg et innfall : Jeg har en mindre båt med påhengsmotor her som jeg bor : Ta den på land ! I går tok jeg den opp og nå viser det seg at et uvanlig uvær er på vei mot Norge .

Dette underlige uværet raser nede i Europa og store skader er det blitt i Østerriket med flom og oversvømmelser. Nå kommer uværet via Sverige mot Norge og slår seg sammen med et annet lavtrykk som forsterker det hele. Mandag og tirsdag slår det først inn over Østlandet og går videre mot Møre og Trøndelag. Det vil bli storm og svært store nedbørsmengder som kan føre til jordras og ødeleggelser. Meteorologer uttaler at de aldri har sett noe lignende komme inn over vårt land. Det vil bli storm også i fjellet – der det kan komme opptil en halv meter med snø nå primo august – fullstendig uvanlig !

Mye av korn-og potetavlingene på Østlandet har tørket bort tidligere i sommer. Når det nå trolig også kommer en stor vannflom ; så gjør det situasjonen enda verre. Så langt jeg forstår så kan denne enorme nedbøren også ramme det indre av Vestlandet ; Hardanger og Sogn . Her jeg bor er det meldt om sterk vind fra nord-vest samt mye nedbør.

Vår Herre bruker vann for å dekke over synder. I en voksen-dåp blir hele legemet neddykket under vann for å ” begrave ” våre synder. Yeshua ble også døpt i Jordanelven av Johannes døperen. – Den som tror og blir døpt skal bli frelst ; men den som ikke tror skal gå fortapt ; sier Skriften. Det er mye synd i gamle Norge : Kristendommen er forkastet i skole og barnehage. Våre fremste politikere går i Pride-tog – også lederen i Kristelig Folkeparti . Med en slik handling så forteller de oss at hendelsene i Sodoma og Gomorra bare er tøys og tull . Da spør jeg : Når dette er bare sprøyt ; hva mer tull står å lese i Bibelen ? Biskoper og prester i Den norske kirke går også fremst i slike gudsfornekter-tog : Er det da underlig at Vår Herre sender vannflom over vårt land ? Samtidig skal solen skinne i Finnmark med temperaturer opptil 30 grader . Der bodde Lebesbymannen og der bor lestadianerne ! ( Jeg kan huske fra mine år i Forsvaret : Da vi kjørte ned mot Lavangen ; så var det ikke gardiner i bolighusene eller blomster – folket der var lestadianere ). De tar kristendommen uhyre alvorlig . Det burde våre politikere og geistlige også gjøre. I motsatt fall kommer straffedommene – det ser vi tydelig nå .

Artikkelen er skrevet av Ture Andersen og opprinnelig publisert på http://turestril.blogspot.com/

11 tanker om “Ture Andersen: Uvanlig uvær kommer mot Norge

 1. Hvorfor gidder du å male låven?
  Er det ikke slutt på denne verden i 2028?
  Eller er du ikke helt overbevist om det?

  4
  2
  • Siste uken i august hvert år arrangeres ” Kystsogedagane på Holmeknappen ” – som går over to dager. Flere tusen mennesker passerer da gjennom vårt tun . Både kona og jeg arbeider for at vår vesle flekk på jord skal se skikkelig ut. Det innebærer at vi slår kring fire dekar med plen hver 5.dag i vekstsesongen. Således maler vi også våre bygninger : Henrik Røraasen !

   2
   1
  • Man skal da vedlikeholde hus og hjem. Det blir for dumt det du henger deg opp i.
   Det er fem år til 2028 så folk må jo male av og til.

   3
   1
  • Respekt!!👍
   Dit hadde jeg aldri gått opp🫣
   Og Ture, dere holder det svært pent.

  • Dere er virkelig flittige mennesker både du og din kone Ture. Takk som deler av din kunnskap og dine råd.

 2. ” I en voksen-dåp blir hele legemet neddykket under vann for å » begrave » våre synder. ”
  Vanndåpen frelser ingen.
  En troende dåp(voksen dåp) er en symbolsk handling som peker på Jesu forsoning

  Rom 6.4 Vi blev altså begravet med ham ved dåpen til døden
  Jesus sier med tanke på det som ventet, Luk. 12.50 Men en dåp har jeg å døpes med; og hvor jeg gruer til den er fullført!
  Paulus: For Kristus har ikke utsendt mig for å døpe, men for å forkynne evangeliet. Evangeliet er Jesu fullbrakte verk. Det hjelper lite med vannmengder:-)
  Nå stråler hans kors om min bakgrunn så skjønn,
  mitt skyldbrev det fast naglet ble
  Nå slipper jeg høste mitt syndelivs lønn
  For Jesus den bar i mitt sted
  Jeg ble frelst og døpt for mange tiår siden, men fant fort ut at mitt kjød/gamle menneske var svømmedyktig 🙁

  • Vår Allmektige Gud har brukt vann før : Syndefloden som drepte alle mennesker og dyr på jord – som ikke var om bord i arken. Men en slik stor syndeflod skal aldri komme igjen på denne jord – regnbuen er et tegn på det.
   Det er el Shaddai som styrer denne vonde verden og Han setter inn de tiltak som er nødvendige . Den vannflommen som er meldt over Norge : Har vår Gud godkjent – tror jeg – ellers hadde han grepet inn .
   Vann er hellig : De som er så heldige at de slipper inn i Paradiset vil få et legeme av vann og ånd . Noe som ikke er hellig slipper ikke inn der. Forskere undersøker i verdensrommet om det finnes andre planeter der vann eksisterer . Uten vann finnes intet liv.

   2
   2
  • Amen til det du skriver om dåpen, westgut!

   …og tror nok dessverre at de fleste av oss kan si det samme som deg ang kjødet vårt 😐
   Som Paulus skriver: “Jeg elendige menneske!”

   3
   2
  • Ja , sannelig fikk man noe mer å krangle om på denne nettsiden : Voksendåpen og hvordan denne fungerer eller ikke fungerer. Det er slett ikke rart at det er fins et stort antall menigheter og utbrytere av slike. Her i området , som jeg bor , har jeg helt mistet oversikten over antall menigheter. Plutselig i vår dukket en ukjent menighet opp bare to kilometer fra mitt hjemsted.
   Mitt innlegg handlet om det uvanlige været som nå er i ferd med å ramme sørlige deler av Norge. Dette er i alle fall en realitet som ikke kan bort-forklares.

   2
   1

Det er stengt for kommentarer.