Omfattende russisk gjengjeldelsangrep mot Ukraina natt til søndag -blir bare mer blodig

Resultat av natten angrep i Starokonstantinov. (foto: Twitter)

Det russiske luftforsvaret har respondert på gårsdagens angrep hvor ukrainske styrker brukte klaseammunisjon mot sivile bygninger i Donetsk. Flere sivile bygg ble angrepet og satt i brann ved hjelp  av klaseammunisjon donert fra USA og Storbriannia. De ukrainske angrepene med klaseammunisjon kom etter at en russisk drone skal ha truffet et miilitært senter med en blodbank. Sju russiske Tupolev Tu-160 gikk så på vingene og startet umiddelbart et omfattende angrep med missiler mot militære mål i Ukraina. ” Det russiske militæret lanserte et missilangrep mot ukrainske flybaser, opplyser forsvarsdepartementet.
«I kveld lanserte de væpnede styrker i den russiske føderasjonen en gruppeangrep med langdistanse presisjonsvåpen, luft- og sjøbaserte, på flybaser til de væpnede styrker i Ukraina i områdene i bosetningene Starokonstantinov, Khmelnitsky- regionen og Dubno , Rivne-regionen,” sa departementet i en uttalelse. På Twitter kan vi se resultatet av det ukrainske angrepet med klasevåpen. Ukraina skal også tidligere ha brukt klasevåpen i krigen. Dette er blitt slått fast fra russiske militærbloggere flere ganger. Søndag meldes det også at russisk luftforsvar skal ha avverget et ukrainsk droneangrep mot Moskva. Her skal en drone ha blitt skutt ned.

Den uavhengige rapporten Dean O Brien rapporterer her fra Donetsk og et angrep på sivile mål i bysentrum utført av ukrainske styrker.

Et av de største og mest blodige angrepene så langt i krigen, kommenterer YouTube profilen Military Summary som løpende gir oppdateringer om hendelsene i krigen.