WarNews: Landblokade av Kaliningrad og Hviterussland begynner – Massiv militær utplassering av Latvia, Litauen, Polen – Se video

Det verste ligger foran oss: Polsk general: Vi vil ikke nøle med å bruke våpen! “For første gang i moderne historie flytter Polen, Litauen og Latvia militære styrker til grensene mot Hviterussland og Russland samtidig. Alle tre landene forbereder seg på en total landblokade av Hviterussland og i forlengelsen av den russiske enklaven Kaliningrad. Hvis dette virkelig er planen, så prøver noen å oppildne en situasjon og utløse en konflikt ved å trekke hele Vesten inn i den. Artikkelen er hentet fra WarNews 24/7

Polen, Latvia, Litauen flytter styrker til grensen
Sjefen for det latviske forsvarsdepartementet, Inara Murniece, sa at folket i landet vil se soldatene og militærutstyret til hæren og deres allierte oftere, da dette skaper en følelse av sikkerhet. Warszawa, selv før “Wagnerittene” dukket opp, begynte å flytte sine tropper og gjennomføre militære øvelser på grensen til Ukraina og Hviterussland. Nå har denne prosessen intensivert, ettersom Riga og Vilnius har sluttet seg til den.  For tiden er det en overføring av militære enheter i Latvia og Litauen til grensen til Hviterussland.

I forskjellige bosetninger i de nevnte baltiske landene ble falanger av militært utstyr oppdaget. Spesielt i Latvia sa lederen av «Saeima»-komiteen for statsborgerskap og immigrasjon, Ingamar Lidaka, at 6000 russere må forlate Latvia og vil motta de tilsvarende «brevene» i september for å oppfylle dette kravet innen tre måneder.

Polsk general: Vi vil ikke nøle med å bruke våpen!
Mannskapene som bemanner de polske angrepshelikoptrene som er flyttet til grensen til Hviterussland vil ikke nøle med å bruke våpen hvis situasjonen tar en farlig vending, sa den polske general Marek Sokolowski.

– Helikoptrene har våpen og er klare til å kjempe dersom det skjer en bekymringsfull utvikling på grensen, sa han i et møte med den polske forsvarsministeren Mariusz Blaszczak.  Sokolowski påpekte at helikopterpilotene hadde fått kamperfaring ved å tjene i Afghanistan.

– De er erfarne, og hvis det er fare, vil de ikke nøle med å bruke våpen, sa den polske generalen.

Forsvarsministeren understreket på sin side ” behovet for å utvide Polens militære tilstedeværelse” på grensen til Hviterussland, og hevdet at provoserende handlinger forventes å intensivere.

Den polske regjeringen kunngjorde tirsdag (1/8/2023) at to hviterussiske helikoptre krenket polsk luftrom nær Bialowieza.  Blaszczak beordret forsterkning av tropper på grensen og utsendelse av angrepshelikoptre. (Påstandene om at Hviterussland skal ha krenket polsk luftrom er ikke vertifisert av uavhengige kilder)

Hviterusslands forsvarsdepartement har avvist påstander om at Mi-8- og Mi-24-helikoptre fra landets luftvåpen og luftforsvarsstyrker hadde krenket polsk luftrom, og sa at de polske påstandene er grunnløse. Ifølge Minsk, ved å komme med slike påstander, søker de polske militære og sivile myndighetene å rettferdiggjøre en militær oppbygging nær grensen til Hviterussland.

Litauen stenger to grenseoverganger til Hviterussland
Samtidig vil Litauen stenge to av de seks overgangene på grensen til Hviterussland, på grunn av bekymringene som er reist i Vilnius av tilstedeværelsen av leiesoldater fra det russiske private militærselskapet Wagner i nabolandet, den litauiske viseinnenriksministeren. annonsert.

“Vi forbereder beslutningen om å stenge to sjekkpunkter”, sa de i Sumsko og Tveretsos, Arnoldas Abromavicius til AFP, og presiserer at offisielle kunngjøringer vil bli gjort neste uke.

Hviterussland, en alliert av Moskva, ønsket Wagner-leiesoldater velkommen etter deres kortvarige opprør mot den russiske militære ledelsen.

Lederne for NATOs medlemsland Litauen og Polen estimerte denne uken at rundt 4000 av leiesoldatene deres befinner seg på hviterussisk jord.

De to landene vurderer et felles trekk for å fullstendig stenge grensen til Hviterussland, med henvisning til bekymring for at Wagner-krigere kan krysse inn i deres territorier og utgi seg for å være migranter, eller delta i andre provokasjoner.

Polen og Litauen reiste gjerder langs grensene til Hviterussland og Russland, og anklaget Minsk og Moskva for å orkestrere migrasjonsstrømmer til EU for å destabilisere den.

2 tanker om “WarNews: Landblokade av Kaliningrad og Hviterussland begynner – Massiv militær utplassering av Latvia, Litauen, Polen – Se video

 1. Krig kommer og det er Herrens hånd som står bak. Folk burde søke Herren men er gjenstridige og holder fast på pride og LGBTQ.
  Det er en tukt over den vestlige verden som skjer.
  Jeg håper at kristenfolket lytter til kloke råd fra Ture Andersen og Tore.
  Disse er vektere på muren som varsler.
  Folk som har Guds Ånd i hjertet og er ledet av Guds Hellige Ånd vet hva som kommer og vet å gjøre seg rede.

  8
  4
 2. Takk for gode ord, det nærmer seg en kraftig smell. «Det en sår skal en høste»
  Store deler av befolkningen er hjernevasket av Pride/LHBTQ
  Snart er Guds dom over oss eller så henter/ bortrykkelses Vi som tror på Jesus Messias, Maranata!

  3
  2

Det er stengt for kommentarer.