Tror en våpenhvile mellom Israel og Hamas er to-tre dager unna

En diplomatisk kilde som er kjent med forsøkene på å forhandle frem en våpenhvile mellom Israel og Hamas, sier i kveld at “de er svært nær en våpenhvile og at de vil trenge maks to dager før en våpenhvileavtale er klar. I følge det israelske Kanal 12 har Hamas fortalt Egypt mandag kveld at de ønsker en våpenhvile. “Hamas må stanse rakettangrepene mot Israel, og tv-kanalen har spekulert på om det er våpenhvile-forhandlingene som har gjort at Hamas ikke har gjort alvor av trusselen om å skyte mot Tel Aviv mandag kveld. Den ene uke lange krigen mellom Israel og Hamas nærmer seg definitivt slutten, og Hamas har oppnådd svært lite selv om de har skutt mer enn 3000 raketter den siste uken.

Selv store sivile tapstall har ikke ført til den bølgen av sympati Hamas er vant med å få fra verdenssamfunnet under tidligere kriger med Israel har uteblitt. Dette kanskje fordi det er for åpenbart at det var Hamas selv som startet denne runden med å avfyre raketter mot Jerusalem forrige mandag. Selvfølgelig har den politiske venstresiden og venstrevridde figurer i MSM fordømt Israel av tradisjon, men siden alle kunne se at det var Hamas selv som startet det hele, har det vært langt mindre sympati mot palestinerne fra europeiske ledere. Mens Erna Solberg-regjeringen allerede i forrige uke stilte seg sammen med kommunist-Kina og det muslimske Tunis og utarbeidet en fordømmelsestekst USA la ned veto mot, har andre vestlige land understreket Israels rett til å forsvare seg selv og fordømt den palestinske rakett-terroren. Norge har under Solberg-regjeringen forsatt i de spor som ble lagt av de rød/grønne. Og mens partene i konflikten venter på en våpenhvile, fortsetter palestinerne å skyte raketter mot Israel som svarer med å bombe mål på Gazastripen.

 

3 tanker om “Tror en våpenhvile mellom Israel og Hamas er to-tre dager unna

 1. Under siste krig med Libanon bombet / knuste Israel såpass mange store bygninger i Beirut – at dette landet hittil har holdt seg unna en ny krig med Israel. Det er samme taktikk jødene nå bruker mot terroristene i Gaza – tror jeg.

  • Terje Torsteinson var oberstløytnant ved Forsvarets stabsskole hadde noe interessant å komme med dengang:
   “Ut fra den informasjonen han har fått både fra IDF (det israelske forsvaret) og den internasjonale etterretningsvirksomheten, har han ingen grunn til å anta at Israel bevisst har forsøkt å angripe sivile mål uten at de målene er blitt legitimert av Hizbollah. [Det må vel bety at Hizbollah har angrepet med raketter og andre våpen derfra.]””
   Det samme er jo SELVFØLGELIG konklusjonen om det Israel gjør i Gaza. Hamas og de andre TERRORISTGRUPPENE legitimerer hvert eneste mål Israel bomber i Gaza.

 2. Det er jamen ikke greit å velge side denne gangen, når det gjelder stortingsvalget til høsten. Ingen av sidene er noe alternativ for meg, så hva med en 3. side? Det er å være hjemme-sitter…eller partiet de kristne, eller demokratene.
  Dersom disse partiene kom på vippen, som det heter, kan det enda bli til noe. Men dette miraklet vil neppe skje, men er nok det beste for deg og meg. Undernes tid er ikke forbi enda…https://www.youtube.com/watch?v=wLfK4h77wns&list=UUzixTWL5HR2nvLJ6e7GhHgw&index=2

Det er stengt for kommentarer.