Todd Bentley irettesatt “live” av Justin Peters

Tros-forkynner Todd Bentley avslørt som “falsk profet” av Justin Peter foran et live publikum under en helbredelseskampanje i Tulsa Oklahoma 

Den skandalebefengte og tildels voldelige tros-helbrederen Todd Bentley som ble verdenskjent for sin voldelige religiøse vekkelse, skandaler knyttet til bruk av alkohol og todd_africautroskap mot sin tidligere og syke hustru Shonnah ble torsdag i forrige uke igjen konfrontert med at han er en falsk profet og en arbeider som gjør urett. Denne gang var det Justin Peter som selv kjemper en kamp i rullestol med  cerebral parese som ansikt til ansikt konfronterte den falske profeten med hans løgner. Etter å ha sitert bibelteksten fra Matteus 7 som forteller at mange skal si:Herre! Herre! har vi ikke talt profetisk ved ditt navn, og utdrevet onde ånder ved ditt navn, og gjort mange kraftige gjerninger ved ditt navn? Og da skal jeg vidne for dem: Jeg har aldri kjent eder; vik bort fra mig, I som gjorde urett!” Etter å ha lest de tre bibelvers sier Justin Peters: “Denne mannen er blant dem som gjor urett. Todd Bentley spør da: “Hvilken mann? Hvorpå Justin svarer: “Du, -du forkynner et falsk evangelium hvorpå Todd Bentley utbryter “God bless you,”  og Bentley fortsetter: “Jeg gir deg ikke min salvelse fordi jeg har intet å gi,” hvorpå Justin Peters som leder Justin Peters ministries blir geleidet ut av Bentleys håndtlangere. Hele opptrinnet ble fanget på kamera.

Forkynneren Todd Bentley som ble verdenskjent på grunn av sine tildels voldelige helbredelseskampanjer, den kontroversielle utgytelsen i Lakeland som foregikk parallelt todd-bentley-rebukesmed at predikanten hadde sin egen elskerinne og som også ravet alkoholpåvirket rundt på plattformen under den såkalte “vekkelsen”, -ble forrige torsdag igjen konfrontert med påstandene at han er en falsk profet, -av Justin Peter som selv kjemper en kamp mot cerebral parese. Under en healing seanse i Bentley regi fikk Peters muligheten til å konfrontere Bentley ansikt til ansikt foran et publikum som var samlet for helbredelsesmøte. Justin Peters, som driver Justin Peters Ministries i Oklahoma, deltok på arrangementet for å irettesette Bentley over det han mener er villedende helbredende praksis. Uten å vite at han var i ferd med å bli offentlig konfrontert overlot han mikrofonen til Peters. Justin Peters begynte deretter å sitere fra Matteus 7, som taler om alle dem som gjør underverker i Guds navn, men som lever lovløse liv, for deretter å si frem sin klare irettesettelse av Todd Bentley. Bentley som også tidligere har blitt offentlig irettesatt ble åpenbart tatt på senga av Peters, men hentet seg raskt inn å avbrøt ham med trosbevegelsens “Gud velsigne deg mantra” før Bentleys sikkerhetspersonell førte Peters ut av møtet. (saken fortsetter under videoen)

https://www.youtube.com/watch?v=CLHQADBSTUM

Todd Bentleys kontroversielle og tildels voldelige måte å  “helbrede” sjuke på har tidligere vakt både oppsikt og kritikk. Under den såkalte “Lakeland revival” som skjedde i 2008 valfartet en rekke karismatiske lederskikkelser over til Lakeland for å få del i “Todd Bentleys salvelse”. Blant dem som i nesegrus beundring lovpriste Todd Bentley var blant andre tidligere Oase leder Einar Ekerhovd som da uttalte: «Dette er en vekkelse med einar-ekerhovdmektige helbredelser, tegn og under. Vi vil ikke bare informere om det som skjer, men være en del av det! Det er en sterk utgytelse av Guds ånd og nærvær i denne tid som brer om seg i den vestlige kirke. Ilden sprer seg, og Norge har fått mange profetier om en sentral plass i denne utgytelse.»  Imidlertid skulle lovprisningen ganke kjapt forsvinne da det ble kjent at Bentley under vekkelsen var utro mot sin syke kone, hadde personlig elskerinne (som han senere giftet seg med) og også opptrådte beruset på plattformen.

Voldelig opptreden i Guds navn

Mens Justin Peters ble geleidet ut av møtet etter konfrontasjonen hører vi Bentley uttale noe slikt som “Gud velsigne deg, jeg gir deg ikke min salvelse for jeg har intet å gi, for deretter å fortsette møtet. Underlig nok ble ikke Peters sparket i ansiktet av den beryktede forkynneren som er velkjent for å sparke gamle damer i ansiktet i Jesu navn. Under et av møtene skal Bentley i følge seg selv ha sparket en kreftsyk dame i ansiktet fordi Gud angivelig skal ha sagt til ham: “Spark henne i ansiktet med din biker boots,” og til den leende forsamlingen fortalte Bentley videre: “Og akkurat da min støvel traff henne i nesa falt hun sammen under Guds kraft. Bentley skal også ha fortalt tilhørere at han under en “healing” av en kinerser traff så hardt at en tann spratt ut av munnen på kineseren. Ved et annet tilfelle skal Bentley ha slått knytteneven i magen på en mann som var i fjerde nivå av tykktarmskreft. Det videoen nedenfor ikke forteller er at den kreftrammede personen som Bentley angivelig slår kreft-demonen ut av døde en uke senere av kreften Todd Bentley hadde helbredet ham fra.

https://www.youtube.com/watch?v=dVvJN-5ivaY

En annen falsk profet konfrontert

Todd Bentley er ikke den første falske profeten som har blitt konfrontert offentlig. I videoen nedenfor ser vi pastor Scott Rodriguez gå fra gudsmann til djevel i løpet av bare fem minutter. I januar 2013 skrev Søkelys følgende om affæren som utspilte seg under et helbredelseskorstog med den kvinnelige “profeten” og trosforkynneren Dayna Muldoon: “Falske profeter går det 33 av på dusinet i disse dager. Overstående scene er hentet fra en profetisk seanse med den kvinnelige “profeten” og trosforkynneren Dayna Muldoon som har sin egen “profetiske healing tjeneste”. Under seansen blir den kristne pastor Scott Rodriguez først “spådd huden full av godord” av den kvinnelige “profeten” som på 0,16 i videoen viser “Satan tegnet med sine fingre. Etter å ha mottatt typisk lykkereligiøs smiger fra den falske profeten oppfordrer pastor Rodriguez folk til å “bruke all sin tid til den dypeste bønn om at Gud må beskytte alle dem som hører dette falske budskapet som kommer fra hennes lepper, fordi Guds budskap er ikke mirakler men at det utgytte Jesu blod vil rense ydmyke syndere,” sier pastoren før den falske profeten tar tilbake mikrofonen.

En annen tone

Etter at pastor Scott Rodriguez har avslørt den falske kvinnelige profeten blir tonen en annen og under applaus fra profetens tilhengere blir pastoren ført ut av teltet. Nå er han ikke lenger en Guds mann slik profeten først “spådde,” men av Djevelen selv. Så fort kan virkeligheten endres i møtet med falske profeter i regi av tros og lykketeologien.

https://www.youtube.com/watch?v=q9Ly6ItuDIs

2 tanker om “Todd Bentley irettesatt “live” av Justin Peters

  1. Tankevekkende, falske profeter og lærere er det mange av i vår tid. Jesus sa at det i de siste dager skulle stå frem mange falske profeter som skulle komme i hans navn for å forføre mennesker. Todd Bentley er åpenbart en av disse. At den tidligere norske Oaselederen Ekerhovd ukritisk gikk god for Bentley og Lakeland “vekkelsen” burde fortelle oss alle at mange norske karismatiske ledere mangler dømmekraft og ikke er i stand til å skjelne forfalskninger. Det ser ut som om den forhenværende Oase lederen utelukkende var opptatt av kvantitet og ikke kvalitet og ektehet. Det burde ha ringt en varselklokke hos kristenlederne som beundret denne vekkelsen som genuin da det ble snakk om engelen Emma, påståtte døde som hadde stått opp igjen og den heller voldelige form for forbønn denne mannen bedrev under møtene. Jeg så av og til på God tv fra hans vekkelse og det var mildt sagt motbydelig. Takk til Søkelys for å fortelle om Justin Peters irettesettelse av denne falske profeten.

  2. Som Marte så også jeg litt på Lakeland vekkelsen, og var veldig forskrekket over det som viste seg på skjermen. Det var bare så tydelig at denne mannen ikke var fyldt av DHÅ.
    Det som imidlertid var mest skremmende var at norske pastorer valfartet til Lakeland for å lære. Skulle forventet at de hadde bedre åndelig gangsyn. Avisen Dagen (sikkert andre også) hadde en reportasje om Bentley der de var fulle av lovprisninger.
    Jeg bare lurer på hvordan kristenheten kan bli så forført. Dette tilsier i alle fall at man ikke ubetinget kan stole på pastorer og andre som har lederfunsjoner i menigheter. Dersom de selv hadde hatt DHÅ ville de ikke blitt forført av disse sjarlatanene.

Det er stengt for kommentarer.