To raketter avfyrt mot Israel ettet at den palestinske samlingsregjeringen så dagens lys

Fortsatt rakett-terror mot Israel tross samlingsregjering, Israel holder Hamas og den palestinske “president” Mahmoud Abbas ansvarlig

På litt over en uke har to palestinske raketter blitt avfyrt mot befolket område i det sørlige ITrails of smoke are seen after launch of rockets from Gazasrael. Rakettene kommer fra den Hamas/Fatah kontrollerte Gazastripen og i en uttalelse fra den israelske statsministeren heter det at “Israel holder den palestinske president Mahmoud Abbas ansvarlig for raketter avfyrt fra Gaza mot israelske byer og befolkninger. Etter at Hamas og de palestinske selvstyremyndighetene nylig dannet en felles samlingsregjering er det nå president Mahmoud Abbas og Fatah/Hamas regjeringen som har ansvaret for terror fra Gaza stripen.

Ingen israelere har blitt drept eller skadd i de to palestinske rakettangrepene som har funnet sted etter at Hamas og Mahmoud Abbas inngikk forpliktende regjeringssamarbeid. abbasDet siste angrepet kom ondsdag morgen da en rakett avfyrt fra Gaza eksploderte i Eshkol området. Raketten slo ned tett inntil en hovedvei, men eksploderte uten å gjøre skade. Israels Benyamin Netanyahu uttalte onsdag formiddag at landet holder president Mahmoud Abbas og samlingsregjeringen ansvarlig for angrepene. Mens Israel før den palestinske samlingsregjeringen ble inngått understreket at man holdt Hamas ansvarlig har president Abbas ved å slå seg sammen med Hamas stilt seg i en slik posisjon at han vil bli ansvarlig for hver eneste terrorhandling som kommer fra områder under kontroll av den palestinske samlingsregjeringen. Israel har forløpig ikke gjengjeldt dagens palestinske angrep, men fordømmelsen fra Jerusalem er svært sterk. “De palestinske rakettangrepene beviser bare at palestinerne har stablet på beina en liksom regjering. Mahmoud Abbas har ingen kontroll på hva som skjer fra Gaza netanyahu-2014stripen. Allerede i forkant av avtalen mellom Hamas og president Abbas understreket terrororganisasjonen at de ikke kom til å oppgi sin væpnede kamp mot Israel, noe som indikerer at terroraktiviteten fra Gaza ikke kom til å opphøre tross samlingsregjeringen med den tilsynelatende “moderate” Mahmoud Abbas. “Fortsatte rakettangrep fra Gaza mot det sørlige Israel vil på et eller annet punkt resultere i en israelsk militær gjengjeldelse og det er ikke tvil om at Mahmoud Abbas og samlingsregjeringen på en eller annen måte vil bli ansvarliggjort for terror fra palestinske området,” sier en israelsk forsvarstjenstemann som legger til at Israel vil ta de skritt som er nødvendig for å beskytte egne borgere og soldater.