Israelsk flyangrep mot Gaza etter palestinsk rakettangrep, -omfattende søk etter tre tenåringer man tror er kidnappet av palestinske terrorister

Massiv leteoperasjon og israelsk luftangrep mot terrormål på Gazastripen etter palestinsk rakettangrep tidligere lørdag

Israelske kampfly gjennomførte lørdag et angrep mot et terrormål inne på Gazastripen tenåringersom en reaksjon på at palestinske terrorister tidligere lørdag hadde avfyrt en rakett mot den vestlige del av Negev i det sørlige Israel. I følge palestinske kilder var det et mål knyttet til den militære fløy av Hamas som ble angrepet av israelske kampfly lørdag formiddag. Ingen skal ha blitt drept eller skadd verken i det palestinske rakettangrepet eller som en følge av påfølgende israelske flyangrepet. Samtidig trapper Israel opp søket etter de tre guttene som man antar er blitt kidnappet av en palestinsk terrorgruppe. Navn og bilder av de tre antatt bortførte guttene er nå offentliggjort og skal være Eyal Yifrah på 19 fra Elad Gil-Ad Shayer 16 fra Talmon og Naftali frenkel på 16 år fra Nof Ayalon. Alle de tre guttene er yeshiva studenter. Kidnappingen av de tre guttene har vært hovedsak i israelske medier både i går og i dag.

Tre yeshiva studenter i 16 års alderen hvorav den ene er amerikansk statsborger skal være kidnappet av palestinske terrorister, omfattende søk i forbindelse med kidnappingen.

idf-todayIsraelske sikkerhetsstyrker har fredag iverksatt en større lete operasjon for å finne tre jødiske studenter som forsvant torsdag kveld. Både politi og sikkerhetsstyrker utfører nå en omfattende leteaksjon i Betlehem og Hebron for å finne de tre studentene man tror er blitt bortført av palestinske terrorister. Israels statsminister Benyamin Netanyahu sier at Israel holder de palestinske selvstyremyndighetene under Mahmoud Abbas ledelse ansvarlige for sikkerheten til de tre tenåringene som er i 16 års alderen hvorav den ene skal være amerikansk statsborger.

Store israelske sikkerhetsstyrker har både fredagen og lørdag gjennomsøkt Betlehem og Hebron samt nærliggende områder i søket etter de tre yeshiva studenter som forsvant torsdag kveld. Politiet har også undersøket om hvorhvidt det er en forbindelse mellom en utbrent bil som ble funnet nær Hebron og forsvinningen til de tre tenåringene. Både det israelske forsvaret, politiet kidnappetog etterretningsorganisasjonen Shin Bet oppfatter forsvinningen som en palestinsk terroraksjon for å kidnappe unge jøder. Dette blant annet fordi mobilsignalene fra de tre tenåringenes telefoner ble borte på samme tid fra områdene hvor de sist var observert. Israelske myndigheter har gjennomsøkt en rekke områder både til forts, ved hjelp av kjøretøy og ubemannede droner som har flydd over søkområdene. Palestinske medier kan fortelle at israelske sikkerhetsstyrker har søkt gjennom Hebron, satt opp flere veisperringer og gjennomsøkt flere hus og flere palestinere skal være arrestert.

https://www.youtube.com/watch?v=bnSLUFhbejU

Holder selvstyremyndighetene ansvarlig

Statsminister Benjamin Netanyahu skal ha kontaktet de savnede og muligens kidnappede tenåringenes foreldre og forsikret at Israel skal gjøre alt som står i deres makt til å finne de abbastre og bringe dem hjem. Fredag gjennomførte statsministeren et møte med ledende sikkerhetstjestemenn og han kunngjorde etter dette at Israel vil holde de palestinske selvstyremyndigetene ansvarlige for de guttenes sikkerhet. (Bildet viser Mahmoud Abbas som er ansvalig for samarbeidsregjeringen mellom Hamas og selvstyremyndighetene mange trodde var moderate)  De tre er forløpig ikke funnet og det israelske forsvaret har inkludert alle relevante hæravdelinger, inkludert en enhet som skal håndtere gisselsituasjoner i å forberede seg på alle mulige scenarier. Målet er å finne ut hva som har skjedd og vi har så langt ikke funnet noe som kan knyttes til forsvinnigen sier en sentral militær kilde. Både politiet, forsvaret og Shin Bet deltar i den omfattende operasjonen som er satt i verk for å finne de tre man antar er bortført av ukjente palestinske terrorister. Veisperringer er satt opp på motorveier og man søker å forhindre at de tre blir overført til Gaza, da dette vil vanskeliggjøre en eventuell militær eller politisk redningsaksjon. De tre tenåringenes familier blir holdt løpende orientert om letearbeidet.

Ingen av de tre ville frivillig ha blitt borte og de dypt bekymrede foreldre ber og håper på det beste utfallet. En talsmann for de rammede familier forteller at foreldrene ble bekymret da de ikke kom hjem til avtalt tid, og at guttenes mobiltelefoner var slått av. Familene melde fra til politet samtidig som familiemedlemmer satt i gang med å lete blant tenåringenes venner. Den mulige kidnappingen av de tre tenåringen har fått bred dekning i israelske medier og mange sier de ber for guttene.

Palestinere blir oppfordret til å vanskeliggjøre den israelske leteaksjonen

Palestinske aktivister både fra de to terrorgruppene Hamas og Fatah oppfordrer innbyggerne i Betlehem og Hebron og gjøre det de kan for å slette eventuelle spor etter de gilad-shalitttre guttene. “Ødelegg alt som kan knyttes til de tre guttene må ødelegges slik at de israelske myndigheter ikke finner dem,” heter det i melding postet av representanter for Hamas og Fatah. Som kjent har de palestinske terrorgruppene som opererer i palestinske områder en forhistorie med å kidnappe israelere for å bytte dem mot terrorister som sitter fengslet i Israel. En av dem som ble løslatt i bytte mot slike terrorister var soldaten Gilad Shalit som satt fem år som gissel på den Hamas kontrollerte Gazastripen. Et skrekk scenarium for Israel vil være at disse tre ender opp som tre Shaliter i flere års fangenskap i Gaza.

Uklart hvem som står bak

Forløpig er det uklart hvem som eventuelt har kidnappet de tre tenåringene. I følge ubekreftede meldinger i arabisk presse skal den palestinske terrororganisasjonen Islam hellig krig snart komme med en uttalelse “og da er tiden inne for israelske styrker til å rulle inn i Gaza og slå ut terroristene for godt,” skriver en israelere som har kommentert saken. Denne innskriveren fanebærer det mange i Israel egentlig mener. At tiden nå er kommet til å iverksette en omfattende militæraksjon som kan knuse de palestinske terrororganisasjonene for godt.