Times of India: 10 prosent av google søk har vært ordet “Shemitah”

Spekulasjonene om hva som komme til å skje i forbindelse med Jonathan Cahns teorier omkring “shemitah” har vakt enorm interesse, spesielt etter den uro som har vært innenfor børs og finans siden begynnelsen av august. I følge den indiske avisen “The shemitahTimes of India” var ordet Shemitah også stavet som shemittah eller shemita et av de mest søkte ord på Google. Den 24 og 25 august fikk ordene 100 prosent score, noe som betyr at 10 prosent av google-søkene i denne perioden var en av variantene av ordet “Shemitah” melder den indiske avisen. En You tube video om temaet som ble lastet opp for to måneder siden har allerede 1,5 millioner visninger, et tall som bare øker og øker. 

Da the Times of India publiserte sin artikkel om Shemitah og det kommende økonomiske kollapset i slutten av september hadde aktuelle video 1,1 millioner visninger. Siden da har tallet steget til 1,5 millioner og mens klokken tikker ned mot det som kanskje vil skje i løpet av september klikker folk seg stadig inn for å sjekke ut påstandene om det krasjet mange tror vil komme. Det er Jonathan Cahns bok “The Mystery of the Shemitah” og den kanadiske Jeff Berwick som er hovedpersonene i den stadig mer sette videoen. På bok-renee-mosesskulderen til disse to finnes det haugevis av “profeter” eller spåmenn som hoster opp skråsikre profetier eller forutsigelser om alt fra store jordskjelvkatastrofer via en asteroide kollisjon til bortrykkelsen av Jesu menighet. Blant dem som sterkest fremmer ideen om at bortrykkelsen vil komme til å skje den 23 september eller om to uker er “profeten” Renee Moses med sine 71 146 abonnenter og 22 677 573 visninger. Renee L Moses eller Renee M har utgitt en egen dommedagsbok med tittelen “The Rapture Puzzle” hevder skråsikkert at bortrykkelsen vil finne sted den 23 september 2015 som er Yom Kippur i den jødiske kalender. Det denne “Moses” glemmer å fortelle sine tilhengere er at hun gjentatte ganger har kommet med datoer på bortrykkelsen som ikke slo til. (Skjermdump foto fra nettsiden som promoterer boken)

Ingen kjenner dagen eller timen

På tross av dette faktum er det stadig flere og flere som følger denne tvilsomme profeten som bryskt avviser de bibelske ord om at ingen kjenner dagen eller timen. (Mark 13,32) Jesus selv understreket nettopp denne usikkerheten med å oppfordre disiplene til å bestandig være rede fordi “Menneskesønnen kommer i den time I ikke tenker: (Matt 24,44) Profetrøster som går i mot Bibelens ord på denne måten opererer på utsiden av Bibelens ord -og dem som satser sine liv og fremtid -og regner med å bli bortrykket onsdag eller torsdag om to uker, -vil nok mest sannsynlig gå på en skuffelse  -mens “profeten” Renee Moses alt er i gang med å legge et nytt “Rapture puslespill” for 2016 og 2017.

Mer enn 4,8 millioner treff i Google for “rapture september 2015”

Teoriene omkring september og det mange hevder vil være måneden da bortrykkelsen vil finne sted har mange tilhengere. Søker du på ordkombinasjonen “rapture september 2015” vil du få opp omtrent 4 820 000 treff i Google. Mange av disse treffene fremmer heftig den tvilsomme tesen, mens mange også er skeptiske. Likevel forteller tallet på treff noe om interessen for det hele og dersom du sjekker opp samme ordlyd i søkefeltet på You tube får du opp omtrent 218 000 resultater. Den mest viste videoen på You Tube om dette er Renee Moses video som fremmer synspunktet at en asteroide vil kollidere med jorden i løpet av de neste tre ukene. Den videoen som kan ses her har mer enn 1 844 000 visninger. Det ligger en rekke slike videoer ute -og alle peker på september 2015 som avgjørende. Noe som da gjenstår å se…

En formaning til nøkternhet

 

Apostelen Peter ba i sitt brev Guds folk om å “akte på profetiske ord” og dette er faktisk det motsatte av å være uvitende eller likegyldige. Vist skal vi akte på tiden og ikke være uvitende om hva som rører seg under den profetiske himmel, men vi skal heller ikke være komplette idioter som  tror og kjøper enhver idé som måtte komme i Guds navn. Det har vært mange teorier tidligere, og når disse feiler vil nye dukke opp. Guds eget ord, Bibelen ber oss likevel akte, fordi det vil skje når det er Guds vilje at det skal skje, og ikke glem hva Paulus formante: “Dere vet hvilken tid det nå er: Timen er kommet da dere må våkne opp av søvnen, for frelsen er oss nærmere nå enn da vi kom til tro.”(Rom 13,11) Vi er nå ni dager inne i september og Shemitah tesen til Jonathan Cahn (som jeg selv har funnet mest troverdig) nærmer seg med stormskritt. Cahn har en rekke ganger manet og sagt “vi skal ikke være dogmatiske og Gud er ikke bundet av noen dato) Også det kommende året som skal være et jubelår innledes når årets Shemitah avsluttes den 29 Elul. Dermed er det litt mer tid å gå på, også for Cahn. Det sunneste vi kristne kan gjøre er å ta Bibelens råd på alvor, være aktsomme og rede til enhver tid og ha blikket festet på Kristus som er troens opphavsmann og fullender og vite at Gud har full kontroll uansett hva som skjer eller ikke skjer i de nærmeste ukene.

Kilde http://timesofindia.indiatimes.com/business/india-business/Shemitah-end-of-Jewish-calendar-cycle-spooks-markets/articleshow/48689850.cms

Facebook Comments

3 tanker om “Times of India: 10 prosent av google søk har vært ordet “Shemitah”

 1. Fornuftig vurdering Kjell. Det viktige er å holde fast på Bibelens profetier for de vil ikke feile. Det er ufattelig mange spåmenn ute med budskap nå, og derfor er det også viktig med korrigerende røster. Vi skal akte på tiden, men holde på vettet og ikke bli skremt. Det er viktig med balansegang i spørsmål omkring profeti og alt må veies opp mot Guds ord. Har sett noen av disse som spekulerer og det er utrolig hva noen uten begrunnelse i bibelen får seg til å lære andre.

 2. …” men jeg har aldri, aldri, aldri sett noe så inkompetent som det som er forhandlet i denne avtalen med Iran. Jeg mener aldri, sa Trump fra scenen foran flere tusen oppmøtte på gressplenen foran Kongressbygget i Washington D.C.”

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/usas-presidentvalg-2016/trump-aldri-aldri-aldri-sett-noe-saa-inkompetent/a/23521559/

  Dette er den store saka – Iran og atomavtalen.
  http://www.timesofisrael.com/netanyahu-khamenei-is-wrong-israel-is-here-to-stay/

  “Netanyahu says Khamenei gives nuclear deal supporters ‘no room for illusion’”

  Khamenei er veldig tydeleg. Israel vil ikkje eksistera om 25 år.

  Korleis har det gått tidlegare med tyrannar som skulle øydeleggja Israel?
  Irans skjebne er besegla.

  Antikrist sin skjebne vert og slik når han vender seg mot den jødiske nasjonen.

  I raseri kjem han til å knusa Iran fullstendig, slik Daniel 8 fortel.

  ..”då skal du syngja denne spottevisa om Babel-kongen(ANTIKRIST):
  Sjå, no er det ute med VALDSHERREN,
  no er det slutt på hans VILLE FRAMFERD!
  5 Herren har brote sund staven åt dei gudlause,
  styrarstaven åt TYRANNANE,
  6 som RÅKA FOLKESLAG I HARME
  og ALDRI HELD OPP MED Å SLÅ,
  som TVINGA FOLKET(ISRAEL) UNDER SEG I VREIDE
  og FORFYLGDE DEI UTAN MISKUNN.
  7 Heile jorda har fått fred og ro,..” Esaias 14

  I starten går Antikrist frå siger til siger slik ryttaren i Åp 6.

  “For synet ventar på si tid,
  det jagar mot enden og slår ikkje feil.
  Og om det dryer, så venta berre!
  Det kjem for visst, det vert ikkje borte.
  4 Sjå, frekk og uærleg er han.
  Men den rettferdige skal leva ved si tru.
  5 Rikdomen skal svikta DEN STOLTE,
  han skal ikkje nå sitt mål.
  Som DØDSRIKET spilar han opp sitt gap,
  UMETTANDE er han som DØDEN.
  Han SOPAR TIL SEG ALLE FOLK
  og SAMLAR FOLKESLAGA TIL SEG.
  Ve valdsmannen”

  Han har ei glatt /sleip tunge.
  https://www.youtube.com/watch?v=K5UQIvzpbvE

  “Det er ikkje ein fiende som spottar meg
  – det kunne eg nok tola,
  ingen uven som audmykjer meg
  – då ville eg gøyma meg for han.
  14 Nei, det er du, min likemann,
  min gode ven og kjenning,
  15 – vi som hadde det godt i lag
  og gjekk i festtog til Guds hus.
  16 Lat døden koma over dei,
  lat dei levande fara til dødsriket!”

  • “Khamenei er veldig tydeleg. Israel vil ikkje eksistera om 25 år.”

   Israel er verdens fjerde eller femte største krigsmakt som allerede har atomvåpen. De er likevel bare som et fylke i Norge i utstrekning og det bor kanskje bare 6-7 millioner Jøder i landet. I verdens målestokk en miniputt. Likevel kan de måle seg ved de store nasjoner hva angår militær kapasitet. Om de vil kan de gruse Iran tilbake til steinalderen når de møtte ønske. Så Israel eksistere om 5 år, 10 år 25 år osv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *