Tidligere Levende Ord pastor Enevald Flåten har giftet seg på nytt, folk reagerer på aldersforskjellen

Tidligere i denne uken kunne avisen Dagen fortelle at den kontroversielle og tidligere pastoren for Levende Ord Bibelsenter i Bergen har giftet seg på nytt med en kvinne som er 28 år yngre enn det han selv er. Som kjent var Enevald Flåten en av trosbevegelsens store norske stjerner og ledet Levende Ord bibelsenter, med innpå 3000 medlemmer frem til det hele kollapset. I likhet med både Oslo Kristne Senter og Livets Ord i Uppsala bygde Levende Ord på læren til menn som Kenneth Hagin og Essek William Kenyon. I 2006 gjennomgikk menigheten en stor krise og det kom et oppgjør med økonomisk uorden og lederstrid på grunn av dette. Nå har den tidligere pastoren giftet seg på nytt og mens mange reagerer sterkt, er det flere som også gratulerer Flåten med ny kone.

Konflikten internt i Levende ord førte til at Enevald Flåten måtte trekke seg i november 2006 og Olav Rønhovde overtok som pastor. Etterhvert endret menigheten navn og ble til Credokirken, en menighet med omlag 1200 medlemmer.  Enevald Flåten som nå har tatt gjengifte var en svært profilert pastor og ble i 2002 anmeldt av “Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) på grunn av sine utsagn om homofili. Flåten hadde angivelig sagt at «Griser vet bedre enn homofile» Anmeldelsen ble imidlertid henlagt. I etterkant av katastrofen i 2006, har Enevald Flåten blitt skilt og nylig kunne Dagen publisere en artikkel hvor Flåten åpent berettet om  “urenhet og alkoholbruk” i forbindelse med den krisen han gikk gjennom. I dag vil vi i Enevald Flåten møte en predikant i aktiv tjeneste, som har byttet både menighet, bil og kone -siden han ble ansett som en av Norges viktigste karismatiske figurer.

I videoen under forkynner Enevald Flåten sitt budskap til Filadelfia Fredrikstad.

22 tanker om “Tidligere Levende Ord pastor Enevald Flåten har giftet seg på nytt, folk reagerer på aldersforskjellen

 1. 31 års aldersforskjell. Bruden er 34 år. Dette er en tragedie.
  Synes veldig synd på familien.

  • Flåten skrev seiv et svar til alle kommentarer som ligger inne på Dagen på F.B.
   Takker for alle kommentarer, både positive og negative. Det er utrulig at både forståelsen, kjærligheten og fariserismen kommer fram.. Guds plan er det livslange ekteskapet. Men når alt går i stykket, begynner han et nytt verk til sin ære.
   En skrev et svar til dette.
   Trodde ifølge Bibelen at det ikke var bibelsk å gifte seg igjen.
   Svaret var at: Alt har et teologisk og sjelesørgisk aspekt. jeg tar ikke lett på dette. Gud velsignelse videre.
   En kristen bror skrev et innlegg om gjengifte og hva det stod i Bibelen om det. At en kunne gå fortapt…. noe slikt.
   Da var svaret at broderen kunne passe sine egne saker.
   Dette siste innlegg er fjernet nå og det samme er svaret fra Flåten.
   Dette fikk meg til å regagere.

   1
   1
  • Nå så ikke jeg mye av debatten, og nå er den fjernet. Når Flåten reagerer slikt du gjengir, aner man at det er lite respekt igjen i Flåten for Guds ord.
   Jeg er blant dem som personlig mener at Flåten ikke bør slippe til på talerstoler i kristne forsamlinger.
   Det er mange grunner til at jeg mener dette. Først vet jeg ikke hvordan han stiller seg til den fremgangsteologi han forkynte som pastor for Levende Ord.
   Dernest mener jeg at han som gjengiftet lever i strid med Guds ord, slik jeg leser det.
   Guds lov gjelder alle, enten de er pastorer eller leke medlemmer.
   Jesus åpner ikke opp for gjengifte i noen bibeltekster og jeg tror heller ikke menigheter bør åpne opp for det.
   Det erikke akseptabelt dersom Flåten mener at dem som viser til hva Guds lov sier om gjengifte -er fariseere.
   Som gjengiftet burde han ligge mye lavere i terrenget.

   2
   1
  • Debatten på f.b Under Dagen er ikke fjernet.
   Men et av innleggene er fjernet.
   På selve Dagen på nett, kan man ikke lese kommentarer.

  • Var det ikke 28 års aldersforskjell? Syntes det stod at Flåten var 65 år gammel mens hans nye kone var 37 år
   65 minus 37 er lik 28 år.
   Jeg er forsåvidt enig. Aldersforskjellen gjør at Enevalds nye kone kunne vært hans datter.

   1
   3
 2. Å skille seg og gifte seg opp igjen som kristen må vel regnes å leve i bevisst hor?
  Slike folk lever vel ikke i lyset, eller tar jeg feil?

  2
  3
  • Jeg klarer ikke å finne i Skriften at gjengifte er okey. Så langt jeg klarer å se bibelen, er ektepakten en “berit” mellom to mennesker innfor Guds ansikt der mann og kvinne inngår en pakt om å leve sammen i gode og onde dager inntil døden skiller dem ad.
   Det hebraiske ordet for pakt er “berit” og i forhold til ekteskapet står vi overfor to mennesker som frivillig inngår en pakt med hverandre.
   Jeg klarer ikke ut fra Skriften å finne at dette er en pakt man kan inngå to ganger, unntaket er dersom man er enke eller enkemann.
   Da åpner NT for at man kan gifte seg igjen.
   Jeg kunne selv aldri ha deltatt i festen omkring ekteskap nr 2, ei heller være tilstede som gjest i et likekjønnet bryllup, da jeg mener at slike ekteskap er i strid med Guds vilje og lov.

   4
   1
 3. Det er vel dette som kalles det private alders og helsevesen. Man er gammel. Man trenger pleie. Man har ikke stor tro på det offentlige helsevesenet. Man har ikke råd til å lønne ei egen sykesøster. Løsning ? Se Søkelys sin sak om denne private alders og helsevesen ordningen i ingressen og over kommentar feltet.

  Og selvsagt er det feil av Enevald Flåten. Helt feil. Men det finnes menn som ikke gjør meg stolt av å være en mann. Enevald er en av dem.

  1
  3
 4. Jeg var ute og gikk tur med hunden i går, og observerte en mann på ca 50 år, ca 170 cm, litt blautfeit og med måne. Med seg hadde han ei thailansk ung og pen dame på anslagsvis 25 år.
  Jeg kom til å tenke på at dette er et syn som var langt mer vanlig før. Kan det tenkes at levekårene i Thailand har blitt såpass forbedret de siste par ti-årene, at det er færre slike økonomisk motiverte “øst-vest ekteskap”?
  På åtti-tallet var det jo fra Øst-Europa konene ble hentet(spesielt Polen), men dette er det vel mer eller mindre slutt på?
  Hvor skal mindre attraktive menn reise i fremtiden, for å hente hjem koner?

  Flåten må det rett å slett ha gått rundt for? Trist for kona, barn og barnebarn…Hvordan i alle dager forklare dette til små barnebarn, at bestefar ikke lenger vil være gift med bestemor? At han heller vil at de skal ha ei ny bestemor på 30 år, fra en annen kant av verden?
  Hva blir det neste i denne psyke verden?

  2
  3
  • Ja, han virker å mene at det er av Guds nåde han kan leve i hor.

   2
   1
  • De får Gud nåde for å leve i hor og starte ny familie igjen. Dette er skammelig. Alle disse halvgamle pastorene som skiller seg og starter på nytt med blanke ark.
   Hvorfor ikke leve etter Skriften og leve alene når ekteskapet går galt.?
   Så nå er det fritt fram for saueflokken å følge etter hyrdene.
   Da er det Flåten svarer at alt her et teologisk og sjelesørgiske aspekt.
   Jeg ser ikke lett på dette.

   1
   1
 5. Kjell. I overskriften står det at hun er 37, men det er feil. Når man leser videre så står det ar hun er 34. kunne vært datteren hans, 31 års forskjell.
  Han er 65 år.
  Bilder finner vi inne på hennes fb profil. Rosemarie Flåten. Sjekk selv. Bilde av et barn der også. Undrer meg på om det er hennes datter, men ikke vet jeg………..
  Men snodig er det.

  • Ok. Det er uansett en stor aldersforskjell. Jeg skjønner at endel reagerer og avisen Dagen slettet kommentarene om det.
   Uansett er det Flåtens valg. Jeg er ikke på noen måte veldig begeistrert for at Flåten har giftet seg på nytt, og etter mitt syn er det i strid med Skriften. Vi kan ikke gjøre annet enn å be at disse skal komme til sannhetens erkjennelse og erkjenne at dette er feil.

  • Ja, firbente griser har nok brukbar omløp i toppen i motsetning til enkelte manne-griser 🙂

  • Enevald har ingenting med mannegris å gjera,det er berre noen forkvakla norske rødstrømper så mener det,for dei er jo dei fleste mannegriser.Men pastortittelen bør han revurdera han er ikke mannen til å lede folk i mål.

 6. Jeg tenker ikke på alderes forskjellen i forhold. Det var over 20 år mellom mor og far også. Mellom Sara og moses var det også en stor alders forskjell. Så man skal ikke fordømme aldersforskjellen. For kjærligheten er det som sitter i hjertet og ikke i tallet. Det som er i dette tilfelle med å gifte seg på nytt så går man inn i syndens liv. De undskylder dette med at det er nåde for alt. Ja det er det i utgangs punktet. Men når man ikke vender om fra synden man lever i så kommer dommen for gjerninger som man lever i synden for. I tilegg skal han si fra seg alle leder rolle som har med en menighet å gjøre.. en hyrde som lever i synd skal irettesettes tre ganger,og hvis det ikke hjelper så skal han forvisse fra menigheten til han kommer til seg selv. Hvis man skal følge det som står skrevet så er det den veien man skal gå men i dag så er det veldig veldig mange forstandere som er gift på nytt flere ganger. Og det er ingen problem for det har menneske bestemt at dette er helt i orden. Men se på hva skriftene sier. Og på hva Jesus sier om dette temaet for leser man det Han sier i ånden så vil man se at å gifte seg på nytt når ikke tidligere ektefelle er død. Eller den du gifter deg med ikke har vært gift før. Ikke er i orden. Skjønner ikke hvordan de kan ta feil av dette. Dette er den egoistiske delen av menneske å annmineligjøre dette som helt normalt.som mange andre ting de har gjort med skriftene

  2
  2
 7. Jeg kom kjørende i ei gate her i byen jeg bor i for litt siden. Plutselig kom det en stim med eldre norske menn gående sammen med hver sin yngre thailandske kvinne på et av fortauene. Jeg går ut fra at de kom fra et eller annet kulturelt arrangement. Som en konsekvens av eldre norske menns trang til ynge thailandske kvinner her i byen samt tilliggende landområder, blomstrer nå buddhistisk religionsutøvelse her. Nylig ble et stort buddhistisk tempel åpnet, komplett med importerte munker og med stort oppslag i lokalavisa. Det som skjer nå, minner meg om Salomo på sine gamle dager. Han tok til seg mange medhustruer fra fremmede kulturer. Disse tok med seg sin fremmede kultur og religion, og påvirket Israelsfolkets religion. Dette til stor sorg for Israels Gud. Dette vil også bli en konsekvens for den norske kristne kulturen, når tallet på denne type ekteskap blir av en viss størrelse.
  Dette er en konsekvens særlig kristne menn bør tenke over, før de importerer en ektefelle fra en fremmed kultur med en fremmed religion.

  1
  4
  • Blir vel litt feil vist vi alle skal inrette oss etter hva som er smakeiligt for fr Marit J.Aldersforsjellen her er ganske grei,ho er tross alt en voksen dame.MEN det er påfallende at pastora som skal lede flokken er så til di grader på villspor iht skriften, samma DNK.Den ene klovnen avløsen den andre.

 8. Det de ikke tenker over, er all den forvirringen dette fører med seg. Når en pastor/forstander kan gifte seg igjen, da kan vel alle andre i samme situasjon gjøre det samme. Nei, dette er alvorlig utvikling som dessverre sannsynligvis påvirker mange andre kristne også. Det er vel mye rett i det gamle ordtaket: ” sådan prest, sådant folk “.

Det er stengt for kommentarer.