Nye trusler fra Kim Jong-un: Vi vil sende en salve av missiler mot Guam

Kim Jong-un truer med å trykke på utløseren og sende missiler mot Guam

Mens USA og Sør Korea fortsetter å vise militære muskler gjennom en større militærøvelse i og utenfor Sør-Korea kom Nord Korea med en ny trussel mot USA fredag. I følge North Korea Times har Nord Korea uttalt at dets leder, Kim Jong-uns hånd er nærmere å trykke på utløseren og avfyre en salve missiler mot det amerikanske territoriet i Guam. Dette er ikke første gang Nord Koreas leder truer med å angripe Guam, og på tross av at Nord Korea krisen for øyeblikket ikke er hovedoppslag i europeiske media, er situasjonen fortsatt svært spent på Koreahalvøya

Mens USA og Sør Korea fortsetter å vise frem sine militære muskler, blant annet gjennom hangarskipet  USS Ronald Reagan som nylig ankom kysten utenfor Korea, viser det nord-koreanske regimet ingen tegn til å være skremt av den amerikanske styrkedemonstrasjonen. I stedet truer nå Nord Korea igjen med å avfyre salver av missiler mot Guam med sine 160 000 innbyggere. I en uttalelse gjengitt i Rodong Sinmun advarer Nord Korea USA mot å øke spenningen på Korea-halvøya. Samtidig understreker Nord Korea at de er fast bestemt på å utvikle et fullverdig kjernefysisk rakettforsvar som kan nå mål i USA. Det er kun gjennom en slik status at Nord Korea effektivt kan avskrekke USA fra å angripe dem, heter det videre fra Rodong Sinmun.

https://www.youtube.com/watch?v=9LKK9NKJBgk

Hvorvidt dette vil bli krig, vil jeg ikke spå om. Skal vi tro Steven Ben Nun i Israeli News Live forbereder nå Japan seg for den kommende krigen mellom USA og Nord Korea.