Thom Hartmann: Krasjet i 2016 vil få den store depresjonen til å se ut som en barnelek

Oljeprisene fortsetter å stupe og analytiker tror Wall Street kan falle mellom 20 og 40 prosent Økonomisk stabilitet er selve bærebjelken i det vestlige samfunnet. I de børskrakk-2016-thom-hartmannsiste månedene har vi sett at sett at enorme verdier er blitt “wiped out” både i aksjemarkedet i en rekke mindre krasj og såkalte “sell of” på ulike børser. Samtidig som verdien av oljen har stupt har andre råvarer som nikkel, kobber, aluminium, bly, tinn, sink, og kobolt. I følge Bloomberg er råvareindeksen ned med 26,52 prosent de siste 12 månedene. Onsdagen handel på europeiske børser startet i pluss etter oppgang i Asia, men i USA gikk aksjemarkedet på en ny smell og Dow Jones indeksen stupte med nærmere 400 poeng samtidig som oljeprisene falt under 30 dollar fatet. Også Nasdaq og S&P 500 falt med mellom 2,5 og 3,41 prosent. Allerede i fjor høst antydet Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser.com at oljeprisene kunne falle til 10-20 dollar fatet, noe endel analytikere mente var overdrevent. Men nå ser vi at også disse har endret retorikk og stadig flere mener at det er høyst sannsynlig at oljen kan falle til 20 dollar fatet eller lavere.

Høstens turbulens knyttet til Shemitah var bare stormvarsel for det som ligger foran nå
the_stock_market_crash_picture_165498“the Crash of 2016” ryster verden. I følge Thom Hartmann som har skrevet boken “The Crash Of 2016” vil verden i løpet av året som vi nå er inne i, kunne komme til å oppleve et økonomisk krasj som vil få depresjonen til å minne om en barnelek. Onsdag kveld falt det amerikanske aksjemarkedet igjen etter to dager med forsiktig oppgang, og på 12 måneder har den tunge Dow Jones indeksen falt med 8,44 prosent. Hang Seng indeksen i Hong Kong har falt med over 17 prosent på ett år. Nikkei indeksen i Tokyo med mer enn 11,8 prosent på 6 måneder. Nasdaq med 9,44 prosent på et halvt år. S&P 500 med nesten 9 prosent. Den tyske børsindeksen med nesten 12 prosent på 6 måneder mens det britiske markedet har falt med nesten 11 prosent på et halvt år. Oslo børs er ned. Oslo børs er ned 12,3 prosent de siste 6 månedene mens Shanghai indeksen har kollapset fra sitt “all time high” med 5166,35 poeng til 2949,77 poeng. Dette er en nedgang på hele 2216 poeng eller 43 prosent. Den andre kinesiske indeksen, Shenzhen Stock Exchange har fra sin “all time high” i juni kollapset fra 18098 poeng til 9978, 82 poeng. Et fall på skremmende 8120 poeng eller knappe 45 prosent.

Ser mørkere skyer i horisonten

Tilstanden for verdensøkonomien blir stadig mer og mer grim og den økonomiske nedturen som i følge Hartmann vil bli svært alvorlig, begynner nå å merkes også i Norge. Stadig leser vi om nye oppsigelser og køene på NAV, spesielt på Vestlandet og børsfall-usa-januarSørlandet blir stadig større. Økonomer som i høst var positive har nå en langt mer dyster retorikk og sannsynligheten for at økonomien vil svekkes ytterligere blir stadig større. Det fallet vi har sett i oljeprisene kan ikke kalles noe annet enn et kollaps, og dersom den faller ned til 10-20 tallet slik enkelte tror, kan vi nesten omtale dette som et sammenbrudd. Dagens fall på Wall Street betyr i og for seg lite, men fikk likevel Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser.com å skrive følgende: “Det kraftige fallet hittil i starten av 2016 fortsetter altså for full styrke, og nå utløses nye kraftige tekniske salgssignaler for disse to viktige amerikanske børsindeksene…og videre….”Dersom også 4.300-nivået skulle brytes for Nasdaq Composite indeksen så vil det utløses enda et kraftig teknisk salgsignal. Da vil indeksen kunne falle helt ned mot 2.800 poeng, og som i så fall vil innebære et fall på nærmere 40 prosent fra dagens nivå. -Legg ellers merke til hvordan Nasdaq Composite indeksen kan være i ferd med å toppe ut rundt samme nivå som før IT-boblen sprakk i 2000, da Nasdaq Composite indeksen også var høyest rundt 5.000 poeng  -Basert på det samlede negative tekniske bildet nå for både S&P500-indeksen og for Nasdaq Composite indeksen så signaliseres stor fare for videre kraftig fall på børsene,” skriver Pettersen på sin svært interessante blogg. Hele hans analyse kan leses her.

Antyder gigantisk krasj i 2016

Thom Hartmann, som har skrevet boken “The Chrash of 2016” mener vi i 2016 vil kunne oppleve et økonomisk krasj som vil få 1930 tallets depresjon til å ligne på en barnelek. Sjekk ut i videoen nedenfor hva Hartmann har å si om det kommende krakket som kan kunne komme i 2016. Stadig flere varsellamper som forteller om et nært forestående sammenbrudd blinker nå, og man må enten være totalt forblindet, bundet av falsk optimisme eller totalt ignorant for å ikke se det. Sjekk ut de to videoene under

https://www.youtube.com/watch?v=nGB_I4ZvTXc

 

8 tanker om “Thom Hartmann: Krasjet i 2016 vil få den store depresjonen til å se ut som en barnelek

 1. Obama har holdt sin siste State of the Union tale der han hevder at Usa’s økonomi er den mest bærekraftige i verden. Vel, vi får se. Nedsyltet i gjeld og med høy arbeidsledighet, en middelklasse som ikke greier å overleve uten to jobber (fordi lønna har stått på stedet hvil i mange år) og med liten kjøpekraft. Ikke utenkelig at 2016 blir det året dollaren kollapser.

 2. Dette er til deg Kjell/søkelys. Har fulgt denne bloggen en god stund nå, selvom jeg ikke kommenterer så mye her inne. Du legger ut mye interresante artikler. Reagerer på at det er gått sport i å hetse denne Kåre K.og legge ut artikler om denne mannen som de fleste her inne ser på som tilbakestående, er nesten sikker på at det er utseende hans som ligger til grunn for det. For å si det rett ut, du som ansvarlig redaktør,(om jeg skal kalle det det), burde latt være å gi han mere spalteplass. Jeg er faktisk enig med det han sier om gjengifte, men man kan ikke kalle mennesker for alle slags ukvemsord fordet. Denne Torp har jeg ikke noe mer kjennskap til enn fra tv.der han kunne kurere homofile. Han kaller også Jan K.for all slags dritt, så han er ikke et hakk mer troverdig. Har merket meg at når du legger ut noe om JK.K.da er det liv og røre her inne fra alle som kaller han for all slags dritt. Selv har jeg fått en kommentar fra en som trodde han var veldig viktig, “skulle jeg liksom komme her å ha en mening”, i den sjangeren. Prøver for min del å holde meg til sak og unngå å slenge dritt, og spesielt om andres utseende. Dessverre drukner mange av artiklene i drittslenging og ordkløveri, synd da det kunne vært en oppmuntrende kristenblogg.

  • Søkelys har overhodet ikke kommentert Jan Kåres utseende, men du gjør det. Se hans youtube undervisning. Han ser akkurat lik ut, men med skjegg.
   Men økonomisk krasj har da ingenting med Jan Kåre å gjøre?

  • Belinda. Jeg er enig med deg angående gjengifte, men jeg kan ikke støtte måten Jan Kåre skriver om dette. Han bør skille mellom sak og person, men det ser ikke ut som om han forstår det. Han ser det som sin rett å skrive gufne ting om kristne forkynnere. Hvor hører det hjemme å bruke ord som psykopat, gammel gris, på vei til helvete, hore, horebukk og andre ekle ting? Les på bloggen hans så forstår du det selv. Slik har han fått skrive i mange år uten at noen har stoppet han.

 3. Tar jeg ikke mye feil er Thom Hartmann snart på vei til banken med smil om munnen. Vi andre får glede oss til nyttårshelgen 2016 da vi kan oppsummere hvor mange som tjente seg søkkrike på bøker om undergangsteologien og samtidig klarte å lure ganske mange..

 4. Har jeg sagt at Kjell har kommentert utseende til JK? Om jeg la inn den kommentaren her, hva så? Jeg kommenterte at mange er opptatt av hvordan han ser ut, og de kommentarene han får pga.det. Nå var det Kjell jeg henvendte meg til siden det er hans blogg, og ikke deg.

  • “…….legge ut artikler om denne mannen som de fleste her inne ser på som tilbakestående, er nesten sikker på at det er utseende hans som ligger til grunn for det”.

   Belinda. Jeg er enig i at bildet er litt spesi, men det er et bilde han har brukt selv og dermed har godkjent. Slik ser han ut og vi andre bør ikke ha noen problemer med det. Hvorfor har mange problemer med utseende hans? Problemet er hans fritidssysler; bakholdsangrep på seriøse forkynnere.

 5. Mye som skjer for tiden. Økonomisk uro, naturkatastrofene står i kø, krig og rykter om krig. Det er tegn i sol, måne og stjerner osv. Og vi ser også at ondskapen øker i omfang og lovløsheten begynner å ta helt overhånd.
  Det er også mye forvirring, og det florerer av falske lærere og profeter, og mange som kaller seg kristne er stygge mot hverandre og kaller hverandre ditt og datt.

  Det er en vanskelig tid vi lever i. Jesus kommer snart igjen og oppfordrer alle til å være våkne og be. Ber om at jeg må stå verdig til å unnslippe alt det som skal skje og bli stående for menneskesønnen. Jesus kommer snart igjen, vi kan se det på tegnene som står i Bibelen.

  Brudgommen kommer snart! Det er tid for å gjøre seg rede..

Det er stengt for kommentarer.