Svindlere utgir seg for å være Frank Søgaard, ranet og blakk i Storbritannia, i svindel-mail sendt kristne i Norge

Svindel og ID tyveri er ikke noe nytt. I dag tidlig mottok Søkelys en epost i Frank Søgaards navn der det ble bedt om penger, da den kjente pastoren angivelig var i falsk-epost-frank-sStorbritannia og frastjålet sine penger, pass og andre vitale “elementer”. Eposten som er falsk avsluttes med en forespørsel om å sende han 2000 pund eller 24300 kroner. Eposten som er skrevet på dårlig norsk er sendt fra hans egentlige epost adresse og Frank Søgaard som befinner seg hjemme i Norge i beste velgående skriver til Søkelys at han er på vei til politiet for å anmelde dette som id tyveri.

Svindel og bedrag via eposter er ikke noe nytt og det er ofte kristne som blir utsatt for slik svindel fordi Guds folk bruker å stille opp for hverandre. I eposten som dukket opp i pengerinnboksen til Søkelys og en rekke andre troende heter det: “Veldig haster….Beklager for ulemper, jeg er i Storbritannia. Jeg er her i en uke og jeg hadde bare vesken min stjålet på buss-stasjonen. Den inneholder alle mine vitale elementer, telefon, penger og pass. Jeg har vært prøver å sortere ut ting, kan du kan du låne meg summen av 2,000.00 pund, Jeg vil betale tilbake så snart jeg kommer tilbake, kan du gi meg beskjed hvis du kan hjelpe meg sende den gjennom Pengeoverføring. Mvh Frank Søgaard. Siden språket var litt tvilsomt sendte Søkelys en melding til Søgaard som bekrefter at flere har fått den falske eposten og han selv er på vei til politiet for å anmelde saken. Som troende er det viktig å gi å penger til Guds sak, men dersom man blir lurt av slikt, går pengene verken til Guds rike eller Frank Søgaar, men til profesjonelle svindlere som er ute etter å loppe flest mulig og kjappest mulig. Også pastor Jan Aage Torp har mottatt den falske eposten -og Søkelys slår opp denne saken for å advare folk mot å bite på eller sende penger til en angivelig “frastjålet” Frank Søgaard som overhode ikke er i Storbritannia og som ennå har alle vitale elementer i behold.